Recept Játrový guláš

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Játrový guláš

Postup

Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na menší kousky nakrájená játra, zprudka osmahneme, podlijeme vínem, sojovou omáčkou a vodou.

Přidáme špetku glutasolu, 1/2 lžičky kari a 1/2 lžičky sladké papriky. Dusíme 15-20 minut, dokud játra nezměknou. Ve skleničce s trochou vody rozmícháme lžičku maizeny, zahustíme játra a přidáme kečup krátce povaříme a dochutíme bazalkou a majoránkou.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností



Nahlásit recept

  • 16.12.01 vloženo
  • 14614x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g vepřových jater
  • 1 střední cibule
  • 1 větší stroužek česneku
  • 1 dl bílého vína
  • 1/2 dl sojové omáčky
  • 150 g kečupu
  • 2 dl vody
  • olej
  • maizena
  • sůl
  • glutasol
  • bazalka
  • zázvor
  • karí
  • majoránka
  • sladká paprika.

Doporučená příloha

  • Podáváme s rýží a zdobíme petrželkou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.04.16 22:32

Myslím, že z jater se dají udělat i chutnější pokrmy. Přesněji řečeno játra nejsou příliš šťastnou surovinou pro guláš. Sojovka… ječup… na ostatním už tak nezáleží, prostě to chutná jako sojovka s kečupem. Nebylo to špatné, ale já si to škrtám.

Odkaz na uvaření

birkana 14.06.13 18:43

Vynechala jsem glutasol - podlito trochou polévky. Přidala jsem bílou papriku a kapii. Zkusila jsem podávat s vařenými bramborami a ředkvičkami na plátky, chuťově se hodí také.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Játrový guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist