Recept Jarní řezy pro Marmeládu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Máslo s cukrem ušleháme v hustý krém, střídavě vmícháme mleté ořechy, hrubou mouku a pevný sníh z bílků. Pečeme pomalu na vymazaném a moukou vysypaném plechu.

Poleva:
Všechny ingredience smícháme a třeme (raději) nad parou do zhoustnutí.
Potřeme ještě horkou „buchtu“ a necháme zaschnout. Druhý den krájíme 1 a 1/2 - 2 cm široké a asi 5 cm dlouhé tyčinky.

Recept je z kategorií: Cukroví



Nahlásit recept

  • 11.12.05 vloženo
  • 5177x zobrazeno

Ingredience

  • 210g másla
  • 210g moučkového cukru
  • 210g mletých ořechů
  • 110g hrubé mouky
  • 5 bílků.
  • Poleva:
  • 250g moučkového cukru
  • 5 žloutků
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce rumu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jarní řezy pro Marmeládu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
alena45
585 příspěvků 18.10.09 04:52
Re: Jarní řezy pro Marmeládu

Ja sladké veľmi nemusím, vadí mi kypriaci prášok, kvasnice aj mastné plnky, takže ťažko si vyberiem. Ale tieto rezy som dnes jedla u svokry a boli fantastické. Dokonca sa priznala, že ich vybrala z mrazničky. Jej recept je odlišný v množstve - namiesto 210 g surovín dáva 280 g surovín, 6 vajec a 140 g múky. Poleva len žltky a cukor. Vianočné pečenie obmedzím na pár druhov a pridám tieto rezy. Fakt výborné.

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jarní řezy pro Marmeládu

Holky, ať se Vám podaří!!! A ať chutnají.
Hezký večer.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jarní řezy pro Marmeládu

Scarlet! Moc děkuji, určitě je zkusím a asi nebudu čekat až na jaro. Teď jsem uprostřed vánočního pečení, ale vidím to tak, že po vánocích dám vědět, jak to dopadlo. Dík, dík.

 
Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jarní řezy pro Marmeládu

Scarlet,
tyhle řezy znám a ujedla bych se jich. Recept se mi někam ztratil, takže dík, dík za to, žes ho dala na Labužníka.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kuře na medu Kuře na medu
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist