Recept Jarní ratatouille s česnekovými brambory Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jarní ratatouille s česnekovými brambory

Úvod

Zelená ratatouille není barevná jako klasika s rajčaty a paprikami, ale chutně a svěže doplní třeba nedělní pečené kuře.

Postup

Brambory oloupeme a omyjeme, větší rozkrájíme na větší kousky. Do hrnce dáme 4 lžíce másla, 6 lžic vody, sůl, stroužky česneku ve slupce a brambory a dusíme asi 20 min. Krátce před koncem doby varu vmícháme do brambor opranou a nahrubo posekanou hladkolistou petrželku. 

Lahůdkové cibulky omyjeme a očistíme. Okurky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na plátky široké 1 cm. Cibulky rozkrájíme na špalíčky dlouhé zhruba 2 cm. Špenát přebereme, opereme a necháme okapat.

Cibulky zesklovatíme na 2 lžících másla, poprášíme moukou a podlijeme bílým vínem. Přidáme okurky, osolíme a opepříme. Dusíme asi 10 min. Vmícháme špenát nakrájený na nudličky a dusíme ještě 5 min., dokud špenát nezměkne. Pokrm podle potřeby přisolíme a opepříme. Kopr opereme a otrháme lístky. Ratatouille a brambory upravíme na mísu a ozdobíme koprem.

Ratatouille a brambory upravíme na mísu a ozdobíme koprem.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla Přílohy Zeleninová jídla



Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 11.05.04 vloženo
  • 20436x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 kg malých brambor
  • 6 lžic másla
  • sůl
  • 5 stroužků česneku
  • svazek petrželky
  • 1 svazek lahůdkových cibulek
  • 3 salátové okurky
  • 500 g listového špenátu
  • 1 PL mouky
  • 100 ml bílého vína
  • pepř
  • svazek kopru

Doporučená příloha

  • pečené kuřecí maso

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jarní ratatouille s česnekovými brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist