Recept Jarní ratatouille s česnekovými brambory Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jarní ratatouille s česnekovými brambory

Úvod

Zelená ratatouille není barevná jako klasika s rajčaty a paprikami, ale chutně a svěže doplní třeba nedělní pečené kuře.

Postup

Brambory oloupeme a omyjeme, větší rozkrájíme na větší kousky. Do hrnce dáme 4 lžíce másla, 6 lžic vody, sůl, stroužky česneku ve slupce a brambory a dusíme asi 20 min. Krátce před koncem doby varu vmícháme do brambor opranou a nahrubo posekanou hladkolistou petrželku. 

Lahůdkové cibulky omyjeme a očistíme. Okurky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na plátky široké 1 cm. Cibulky rozkrájíme na špalíčky dlouhé zhruba 2 cm. Špenát přebereme, opereme a necháme okapat.

Cibulky zesklovatíme na 2 lžících másla, poprášíme moukou a podlijeme bílým vínem. Přidáme okurky, osolíme a opepříme. Dusíme asi 10 min. Vmícháme špenát nakrájený na nudličky a dusíme ještě 5 min., dokud špenát nezměkne. Pokrm podle potřeby přisolíme a opepříme. Kopr opereme a otrháme lístky. Ratatouille a brambory upravíme na mísu a ozdobíme koprem.

Ratatouille a brambory upravíme na mísu a ozdobíme koprem.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla Přílohy Zeleninová jídla



Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 11.05.04 vloženo
  • 19604x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 kg malých brambor
  • 6 lžic másla
  • sůl
  • 5 stroužků česneku
  • svazek petrželky
  • 1 svazek lahůdkových cibulek
  • 3 salátové okurky
  • 500 g listového špenátu
  • 1 PL mouky
  • 100 ml bílého vína
  • pepř
  • svazek kopru

Doporučená příloha

  • pečené kuřecí maso

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jarní ratatouille s česnekovými brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist