Recept Japonské sladkosti

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Fazole uvařit asi po 3 hodiny. Propasírovat je sítem. Rozpustit želatinu ve vodě a přidat cukr. Pomalinku nechat vařit na tom nejnižším stupni teploty asi 6 - 8 hodin. Nalít do čtvercové formy velikosti asi 20 cm X 20 cm a nechat vychladnout.

Po vychladnutí nakrájet na kostičky asi 3 cm velké, které chcete-li se mohou zabalit do lístku višně, nebo třešně. Zajistit protažením stopky listem na úhledný balíček.

Podávat k zelenému čaji.

Recept je z kategorií: Pro alergiky (mléko, vejce)



Nahlásit recept

  • 01.03.06 vloženo
  • 11667x zobrazeno

Ingredience

  • 900 g červených fazolí
  • 55 g neochucené želatiny
  • 4 lžíce vody (60 ml)
  • 880 g jemného krystalového cukru
  • lístky ze stromu višně, nebo třešně (pouze tam, kde není chemický postřik), nemusí být

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Japonské sladkosti

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
dementhor
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti.

Ty červené fazole MUSÍ být adzuki - s normálníma to moc nefunguje, a hlavně chuť je úplně jiná. Mírně sladká pasta z fazolí adzuki se jmenuje anko a dá se koupit hotová. Agar-agar by měl jít koupit tamtéž co anko :)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti - Dano,

díky za připomenutí receptu. Slíbila jsem že jej přepíšu, ale přiznávám se, zapomněla jsem hladat ten svůj z Japonska. Bude to tak do týdne…OK…

Zdraví,

 
DanaJ
1134 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti - babi

:-) Jak to vypadá? Sem zvědavá.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti.

No, recept jaksi nezní zrovna dobře, je nějak potočený! Znám pravou japonskou verzi wa-gashi (slatkosti) zvané Yokan, což je želé. Je to z azuki fazolí (červené fazole) a s agar agar. Problém je v tom, že moje zápisky z Japonska jsou po stěhování ještě někde v krabici a zatím jsem je nenašla. Jakmile je najdu, dám recept na správnou míru. Tento recept je z webu a je to doslovný překlad. Nekamenujte mě, prosím!

Přeji Vám příjemný zbytek víkendu!

 
Podskalacka
109 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti.

Možná želatina neželíruje, ale navíc cokoliv s povařenou želatinou získává ošklivou pachuť.

 
Labužník Triss
160 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti.

zelatina nesmi projit varem, kdyz projde, tak pak uz nezeliruje

 
KVB
75 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti.

Vařit želatinu? Nebo jen propasírované fazole.

 
DanaJ
1134 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti.

Jen pro pořádek: Pomalinku vařit… co? Asi všechno smíchané dohromady.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Cuketové placky Cuketové placky
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist