Recept Japonské sladkosti

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Fazole uvařit asi po 3 hodiny. Propasírovat je sítem. Rozpustit želatinu ve vodě a přidat cukr. Pomalinku nechat vařit na tom nejnižším stupni teploty asi 6 - 8 hodin. Nalít do čtvercové formy velikosti asi 20 cm X 20 cm a nechat vychladnout.

Po vychladnutí nakrájet na kostičky asi 3 cm velké, které chcete-li se mohou zabalit do lístku višně, nebo třešně. Zajistit protažením stopky listem na úhledný balíček.

Podávat k zelenému čaji.

Recept je z kategorií: Pro alergiky (mléko, vejce)



Nahlásit recept

  • 01.03.06 vloženo
  • 11556x zobrazeno

Ingredience

  • 900 g červených fazolí
  • 55 g neochucené želatiny
  • 4 lžíce vody (60 ml)
  • 880 g jemného krystalového cukru
  • lístky ze stromu višně, nebo třešně (pouze tam, kde není chemický postřik), nemusí být

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Japonské sladkosti

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
dementhor
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti.

Ty červené fazole MUSÍ být adzuki - s normálníma to moc nefunguje, a hlavně chuť je úplně jiná. Mírně sladká pasta z fazolí adzuki se jmenuje anko a dá se koupit hotová. Agar-agar by měl jít koupit tamtéž co anko :)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti - Dano,

díky za připomenutí receptu. Slíbila jsem že jej přepíšu, ale přiznávám se, zapomněla jsem hladat ten svůj z Japonska. Bude to tak do týdne…OK…

Zdraví,

 
DanaJ
1134 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti - babi

:-) Jak to vypadá? Sem zvědavá.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti.

No, recept jaksi nezní zrovna dobře, je nějak potočený! Znám pravou japonskou verzi wa-gashi (slatkosti) zvané Yokan, což je želé. Je to z azuki fazolí (červené fazole) a s agar agar. Problém je v tom, že moje zápisky z Japonska jsou po stěhování ještě někde v krabici a zatím jsem je nenašla. Jakmile je najdu, dám recept na správnou míru. Tento recept je z webu a je to doslovný překlad. Nekamenujte mě, prosím!

Přeji Vám příjemný zbytek víkendu!

 
Podskalacka
109 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti.

Možná želatina neželíruje, ale navíc cokoliv s povařenou želatinou získává ošklivou pachuť.

 
Labužník Triss
160 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti.

zelatina nesmi projit varem, kdyz projde, tak pak uz nezeliruje

 
KVB
75 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti.

Vařit želatinu? Nebo jen propasírované fazole.

 
DanaJ
1134 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Japonské sladkosti.

Jen pro pořádek: Pomalinku vařit… co? Asi všechno smíchané dohromady.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Guláš z masáků

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist