Recept Jamajský velikonoční beránek

Latinskoamerická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jamajský velikonoční beránek

Úvod

Beránek z Jamajky mne zaujal, voňavé kořeněné těsto, připomínající trochu perník, černé pivo na zadělání těsta … a bylo rozhodnuto :-)
Jamajčani jsou z 80% křesťané, takže beránek pro ně není nic zvláštního, ale kdoví jestli pečou i zajíce :-)

Postup

Našleháme máslo s cukrem, přidáme pivo a šleháme až se cukr rozpustí.
Přidáme marmeládu a med, dobře promícháme a dáme vychladit.
Potom přidáme mírně našlehaná vejce a vanilkový extrakt, dobře promícháme.
Mouku prosijeme, smícháme s kypřícím práškem, přidáme sušené ovoce a v mouce promícháme.
Přidáme suchou směs do tekuté.
Důkladně promícháme.
Pečeme při 160°C 15min, snížíme teplotu na 150°C a pečeme asi jednu hodinu.

Recept je z kategorií: Beránci


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.04.17 vloženo
  • 573x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 1,5 hodiny

Ingredience

  • 1/4 šálku másla
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 1 sklenice černého piva
  • 1/4 šálku pomerančové marmelády
  • 1/4 šálku medu
  • 2 vejce
  • 3 šálky mouky
  • 2 kávové lžičky kypřícího prášku
  • 2 kávové lžičky muškátového ořechu
  • 1 kávová lžička skořice
  • 1 kávová lžička nového koření (jamajský pepř)
  • 1 šálek směsi (rozinky, třešně, kandovaná kůra, ořechy ...)
  • 3 kávové lžičky vanilkového extraktu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 16.04.17 19:07

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Jamajský velikonoční beránek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1108 příspěvků 17.04.17 15:16

@Lyduska Pekla jsem v letité, přiklápěcí, plechové formě. Polovina má objem 300ml.
Polovinu těsta, která se nevešla, jsem dala do košíčků a pekla zároveň, po vyndání upečených košíčků jsem zajíce pekla ještě 15 minut - na 160°C 15 minut, po snížení teploty asi 40 minut. Čas jsem odvodila od pečení velkého beránka v litinové přiklápěcí formě, známá ho pekla 45minut na 200°C, i od pečených košíčků. Časy jsou pokaždé orientační, protože ne všechny trouby pečou stejně. A když se nemůžeš podívat, je to trošku znervózňující, ale dopadl nadmíru chutně, stejně jako košíčky :mavam:

 
Lyduska
286 příspěvků 16.04.17 19:41

Spolu teda pečieme 1 hodinu a 15 minút, ano?
Zajačik je peknučký.

 
Eja
3681 příspěvků 16.04.17 19:22

Ten je krásnej :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist