Recept Jahodový smetanový dort

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jahodový smetanový dort

Postup

Jahodový krém:
Plátkovou želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.
500 g jahod rozmačkáme s cukrem(já jsem 3/4 jahod projel tyčovým mixerem a zbytek rozkrájel na malé kousky).
Ve 100 ml horké vody rozpustíme želatinu, kterou jsme zbavily přebytečné vody vymačkáním. Dáváme jednu po druhé. Želatinu smícháme s jahodami.
Smetanu ušleháme dotuha. Přidáme ji do směsi jahod a opatrně dobře promícháme. Nalijeme do formy na piškot a dáme ztuhnout do lednice.
Po ztuhnutí dort pokryjeme na plátky nakrájenými zbylými jahodami. Připravíme si dortovou želatinu podle návodu výrobce, počkáme až trochu vychladne, nalijeme jí na dort a necháme v chladu dobře ztuhnout. Zdobíme podle fantazie.

Recept je z kategorií: Dezerty Dorty Moučníky Nepečené moučníky Ovocné moučníky



Nahlásit recept

  • 15.03.13 vloženo
  • 7774x zobrazeno

Ingredience

  • Na základ jakýkoliv slabší piškot

Jahodový krém:

  • 600 g jahod
  • 10 plátků želatiny
  • 100 g cukru
  • 100 ml vody
  • 400 ml smetany

Dokončení:

  • 1 sáček dortové želatiny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Joris 15.03.13 14:39

Lze dělat i jako minidortíky

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Jahodový smetanový dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Joris  17.03.13 13:56

Já děkuji :kytka:

 
zébulon  16.03.13 12:11

To je krása. Prostě a jednoduše krása :- ). Díky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist