Recept Jahodové kocky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jahodové kocky

Postup

Čas pečenia: 20 – 25 minút

Cesto: ŽĹtky s polovicou práškového cukru vyšľaháme dopenista, z bielkov a zo zvyšného cukru ušľaháme tuhý sneh.
Postupne pridáme olej, vodu, kakao, zľahka zapracujeme sneh z bielkov a preosiatu múku s kypriacim práškom.

Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastený a vysypaný plech a v mierne vyhriatej rúre upečieme.
Upečené cesto necháme vychladnúť.

Krém:
Jahody scedíme, necháme dobre odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky.

V kompótovej šťave rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu, ktorú miešame do vychladnutia.

Maslo s cukrom dobre vymiešame, postupne pridáme vychladnutú kašu.
Do krémovej hmoty zamiešame pokrájané jahody.

Na vychladnuté cesto navrstvímejahodovú plnku, ozdobíme kúskami jahôd a necháme stuhnúť – najlepšie do druhého dňa.
Potom pokrájame na kocky.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

čerpané z časopisu život.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky



Nahlásit recept

  • 08.08.05 vloženo
  • 6149x zobrazeno

Ingredience

  • CESTO:
  • 5 vajec
  • 250 g práškového cukru
  • 4 lyžice oleja
  • 4 lyžice vody
  • 1 lyžica kakaa
  • 250 g hrubej múky
  • 0,5 lyžičky kypriacehoprášku
  • tuk a hrubá múka na vymastenie a vysypanie plechu
  • KRÉM:
  • 2 jahodové kompóty
  • 1,5 balíčka Zlatého klasu
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahodové kocky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
HelenaL
98 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jahodové kocky

Mám pred sebou dva sáčky - Zlatý klas od Dr. Oetkera a vanilkový puding Sladké pokušení od Vitany. Zloženie Zlatého klasu - kukuričný škrob, vanilková aróma, farbivá E104 a E110, Sladké pokušení - kukuričný škrob, aromtická látka, etylvanilin, farbivo E160a. Takže ja nevidím medzi nimi žiadny podstatný rozdiel a používam ich ako rovnocenné výrobky, podľa toho, ktorý mám práve doma.

 
HelcaK
959 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jahodové kocky

Já dávám do tohoto receptu český puding jahodový, nevyčnívá z toho tolik žlutá barva a vanilkové aroma českého vanilkového pudinku, a jako alternativu mám variantu - těsto bílé bez kakaa, kompot i puding borůvkový a navrch strouhanou bílou čokoládu. V mém původním receptu, rovněž ze Slovenska, se navrch strouhala mléčná čokoláda místo čerstvých jahod. Obojí je vynikající.

 
jaqueline
97 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jahodové kocky

Na upresnenie: Zlaty klas je krémový prášok, ktorý je zložený s kukuričného škrobu, zemiakového škrobu, vanilkovej arómy, etylvanilín, rastlinný extrkt …
Takže, tak ako tvdí Pajinka, môžme ho nahradiť vanilkovým pudingom.
Na Slovensku sa dá kúpiť aj puding, ktorý je trochu podobný tomuto Zlatému klasu.
Je to krémový prášok od THYMOS, ktorý tiež obsahuje arómu etylvanilín a rastlinný extrakt a somozrejme kukuričný škrob.
Možno sa dát tento puding kúpiť aj v Českej republike.

 
Ela
276 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jahodové kocky

Lucianka, ak sa môžem pripojiť, Zlatý klas používam na prípravu krému na dukátové buchtičky. Je to trochu iné ako klasický puding, ale dá sa použiť aj to. A teraz trochu odbočím, deťom robím krém tak, že tam dávam aj kakao a deti to milujú.
A ešte tento recept vyzerá veľmi dobre, určite ho skúsim. Želám vám obom pekný deň.
 A

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jahodové kocky

děkuji! ***

 
Pájinka
152 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jahodové kocky

Je pravda, že v receptech pocházejících od slovenských autorů se Zlatý klas velmi často objevuje. Také jsem se kdysi pídila, co to je. A dostala se mi rada, že se u nás dá nahradit vanilkovým pudinkem.

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jahodové kocky - jaqueline

promin prosim mou neznalost, ale co je to Zlaty klas? Nějaký škrob, solamyl, …? nevím…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist