Recept Jahodová pěna s lesními plody

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jahodová pěna s lesními plody

Postup

1. Ze 100 g bobulí připravíme pyré. Můžeme je pro­tlačit i sítem. Zbytek necháme na ozdobu.

2. Zakysanou smetanu a cukr ušleháme do pěny. Šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Do pěny vmícháme ovocné pyré a jogurt.

3. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a vymačkáme. Rozpustíme ji a zamícháme do ní limetovou šťávu. Směs vmícháme do jogurtového krému. Uložíme asi na 30 minut do chladničky, dokud krém nezačne želírovat.

4. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme do krému. Pěnu uložíme na 2 hodiny do chladu. Před podáváním vypichujeme lžící malé nočky, které na talířích obložíme ovocem.

Recept je z kategorií: Zmrzlina



Nahlásit recept

  • 27.05.04 vloženo
  • 3566x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • příprava asi 30 min., chlazení asi 2 1/2 hodiny
  • na osobu asi 260 kcal, 1090 kJ, 6 g bílkovin, 12 g tuků, 27 g sacharidů
  • 350 g různých lesních bobulí (mohou být mražené)
  • 50 g cukru
  • 70 g zakysané smetany
  • 2 jahodové jogurty (asi 150 g)
  • 5 plátků bílé želatiny
  • 70 ml limetové šťávy
  • 2 bílky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jahodová pěna s lesními plody

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jahodová pěna s lesními plody

To vypadá dobře, v mražáku mám ještě loňskou úrodu, to zkusím.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist