Recept Jáhly s kaviárem - alias bramboráčky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvaříme jáhly, přidáme vejce, mouku, utřený česnek, osolíme a opepříme. Na rozehřátém lívanečníku vymazaným olejem pečeme z těsta - jako bramboráčky. Usmažené necháme odsát do ubrousků a ještě teplé zdobíme PL kyselé smetany a KL kaviáru. Ještě přizdobíme zelenými bylinkami a podáváme s citronem na dochucení.
Tyto jáhlováčky- bramboráčky lze dělat stejně ze syrových nastrouhaných brambor a dál postup stejný.

Jáhly mají hodně minerálů, vitamínů skupiny B, pozitivně působí na slinivku a neobsahují lepek!

Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 18.04.08 vloženo
  • 3196x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Ingredience

  • 500 g jáhel- vařených
  • 1 kelímek kysané smetany
  • 50 g lososového kaviáru
  • 1 vejce
  • 1 PL hladké mouky
  • česnek dle chuti
  • zelená petrželka, nebo pažitka
  • olej
  • citron
  • mletý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • dobře vychlazený sekt

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jáhly s kaviárem - alias bramboráčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
svato
1395 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jáhly s kaviárem - alias bramboráčky

Recept je fajn, ale tá kategória sa mi zdá tak trochu vedľa.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jáhly s kaviárem - alias bramboráčky- rettisko.

Máš to ráda a ještě je to ohromně zdravé! Takže dvě mouchy jednou ranou viď. Určitě to někdy skus, je to docela lahůdka. Hezký sobotní večer!

 
rettiska
38 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jáhly s kaviárem - alias bramboráčky

rozhodně tohle zkusím.Mám ráda jáhly i kaviár

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Karbanátky Karbanátky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist