Recept Jáhly s kaviárem - alias bramboráčky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvaříme jáhly, přidáme vejce, mouku, utřený česnek, osolíme a opepříme. Na rozehřátém lívanečníku vymazaným olejem pečeme z těsta - jako bramboráčky. Usmažené necháme odsát do ubrousků a ještě teplé zdobíme PL kyselé smetany a KL kaviáru. Ještě přizdobíme zelenými bylinkami a podáváme s citronem na dochucení.
Tyto jáhlováčky- bramboráčky lze dělat stejně ze syrových nastrouhaných brambor a dál postup stejný.

Jáhly mají hodně minerálů, vitamínů skupiny B, pozitivně působí na slinivku a neobsahují lepek!

Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 18.04.08 vloženo
  • 3213x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Ingredience

  • 500 g jáhel- vařených
  • 1 kelímek kysané smetany
  • 50 g lososového kaviáru
  • 1 vejce
  • 1 PL hladké mouky
  • česnek dle chuti
  • zelená petrželka, nebo pažitka
  • olej
  • citron
  • mletý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • dobře vychlazený sekt

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jáhly s kaviárem - alias bramboráčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
svato
1396 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jáhly s kaviárem - alias bramboráčky

Recept je fajn, ale tá kategória sa mi zdá tak trochu vedľa.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jáhly s kaviárem - alias bramboráčky- rettisko.

Máš to ráda a ještě je to ohromně zdravé! Takže dvě mouchy jednou ranou viď. Určitě to někdy skus, je to docela lahůdka. Hezký sobotní večer!

 
rettiska
38 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jáhly s kaviárem - alias bramboráčky

rozhodně tohle zkusím.Mám ráda jáhly i kaviár

Vložit nový komentář
Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist