Recept Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Tarte Tatin

(Hodnoceno 4x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Tarte Tatin

Úvod

¨La tarte des Demoiselles Tatin¨, jak tento koláč nazývají Francouzi, dostal jméno po dvou svobodných sestrách, které začátkem minulého století vedly hotel po svém zesnulém otci v Lamotte-Beuvron v údolí řeky Loire. Říká se, že jednoho dne, kdy hotel během loveckého údobí, byl nadmíru plný hostů, Stephanie omylem poskládala oloupaná jablka, máslo a cukr na dno formy a zapomněla na těsto. Když si to uvědomila, dala těsto nahoru již dusících se jablek a tak vznikl světoznámý koláč. Dodnes je v udaném malém městečku první týden v září věnován oslavám sester Tatin. V Paříži byl koláč poprvé podáván v kavárně Maxim, kde je specialitou do dnešního dne, jak s jablky, tak i hruškový a dokonce i se zeleninou, jako jsou rajčata atd..

Postup

Rozválet těsto na 28 cm kulatou placku (asi 6 mm). Položit na trochu pomoučený plech a dát vychladit.
Okrouhat jablka, rozkrojit na půl a vykrojit jádřinec. Hodně pokapat citronovou šťávou.

V 25 cm kulaté hlubší pánvi (kterou můžete použít v troubě) rozehřát máslo při střední teplotě, cukr a špetku soli, až je cukr rozpuštěný. Sem tam zamíchat. Pokračovat 6-8 min. až směs dostane karamelovou barvu. Sundat z ohně a poskládat do pánve půlky jablek tak, že kulatá část jablka zapadá do vykrojené části jádřince (stojící na straně). Naskládat je hodně těsně, protože se při pečení zcvrknou.

Vrátit pánev s jablky na střední oheň a podusit 20-25 min., až jsou jablka měkká a zbarvená. Sundat z ohně a nechat trochu vychladnout.

Předehřát troubu na 230°C. Položit těsto na jablka a okraje vecpat do pánve kolem jablek. Trochu propíchat těsto a péct po 25-30 min., až je těsto zlaté a jablka bublají. Nechat zchladnout po 10-15 min.

Přendat na servírovací talíř. Nožem uvolnit po okraji těsto od pánve. Položit servírovací talíř vzhůru nohama na těsto a opatrně talíř i s pánví obrátit, nejlépe nad dřezem, v případě, že karamel ukápne. Zdvihnout pánev.

Koláč podávat samotný bez šlehačky atd. jinak to pak už není Tarte Tatin ;o)

Recept je z kategorií: Koláče



Nahlásit recept

  • 01.05.02 vloženo
  • 60557x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 recept klasického těsta Pâte brisée
  • http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=9367 , nebo 225 g lístkového těsta (nasakne se vsak)
  • 10-12 velkých nakyslých, pevných jablek, které se nerozvaří jako jsou Russet, Granny Smith, nebo Golden Delicious
  • citronová šťáva, podle kyselosti jablek
  • 120 g másla, nakrájeného na kousky
  • 120 g krystalového jemného cukru
  • spetka soli

Doporučená příloha

  • cider, nebo calvados

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 06.11.15 11:54

Těsto http://www.labuznik.cz/…pate-brisee/ krásně lístkuje.
Koláč je výborný.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

lenickas 18.09.13 13:12

výborný

Odkaz na uvaření

zzaira 17.10.11 19:13

tak já dneska zlusila poprvé a bohužel se mi vůbec nepodařil vyklopit, totálně se rozdrobil, myslím že jablka jsem asi moc rozvařila. Ale chuťově je to dobrota, tak snad příště budu úsoěšnější…

Odkaz na uvaření

lielli 02.10.10 16:45

Úžasné. Pekla jsem tento zázrak poptrvé a výsledná chuť mne ohromila. Akorát asi příště trochu uberu máslo i cukr (ale to záleží na jablíčkách - já je měla dost sladká). Těsto jsem použila lístkové (koupené - na domácí si zatím netroufám).
Vřele doporučuji všm mlsounům a milovníkům jablek.

Stránka:  1 2 Další »

Diskuse k receptu Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Tarte Tatin

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
daduuja
1032 příspěvků 06.11.15 23:42

@Frantiska ano. Jenže krásné jemné vlasy, než došlo k focení, se rozpustily, narychlo jsem nahřála karamel a umotala tyhle na poslední kousek koláče, jsou trošku humpolácké :-)
Máš ráda karamel?

 
Frantiska
922 příspěvků 06.11.15 23:06

@daduuja to je zdobene karamelem?

 
zzaira
1 příspěvek 17.10.11 19:13

tak já dneska zlusila poprvé a bohužel se mi vůbec nepodařil vyklopit, totálně se rozdrobil, myslím že jablka jsem asi moc rozvařila. Ale chuťově je to dobrota, tak snad příště budu úsoěšnější…

 
babi
6360 příspěvků 27.02.11 18:07

casino, ano, to je ten recep. Snazila jsem se ozivit odkaz na nej, ale v recepte se mi to nedari…

 
babi
6360 příspěvků 27.02.11 16:24

sveva, jenom rychly dodatek…kolac zacal beznym jablkovym kolacem, ktery se „nepovedl“, takze nakonec take skorice by me tam neprekvapila…
Pekny zbytek nedele!

 
babi
6360 příspěvků 26.02.11 23:59

sveva, dekuji za nahlednuti. Vzhledem k tomu, ze recept jsem napsala nekdy koncem 2002 mela jsem jiz take hodne debat na toto tema ve SZ (je dost Labuzniku, co radi debatuji inkognito). Puvodne recept zadal o spetku soli. Sama zajiste vite co pritomnost soli v dezertech dela. Takze si dovolim recept vratit opet do puvodniho zneni. Jinak mate pravdu, ze kolac se podava netradicne, tedy bez slahacky atd. s jinymi specialitami.
S pozdravem…

 
casino
4407 příspěvků 26.02.11 23:43

Je to tady toto :?:
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
babi
6360 příspěvků 26.02.11 23:29

casino, snazila jsem se ozivit odkaz, nepodarilo se…

 
sveva
751 příspěvků 26.02.11 16:13

Recept je velmi blízký tomu na oficielní stránce. Ten opravdu původní je překvapivě jednoduchý, ale pekli to ve venkovské zděné peci a v tom bych viděla dnes problém. Předpokládá se pouze těsto pâte brisée ve kterém je jen trochu cukru a celé vejce. Skořice tam opravdu nepatří.
Pro gourmety: tatin s jablky se podává k foie gras a s hruškami je výborný ke kozímu nebo jinému aromatickému sýru.

 
zébulon  24.02.11 19:42

Mam jeden prakticky tip, jak tenhle kolac vzdy vyklopit krasne vcelku - delam ho sice podle jineho receptu, ale to je, myslim, jedno - kolac upeceme den predem, vychladly cely kompletne i s formou zabalíme do potravinarske folie a nechame v chladnu pres noc. Pred vyklopenim odmotame folii, formu postavime na plotynku na sporak, nechame zahrat dno, kratce, jen aby se spodni vrstva karamelu rozehrala a potom vyklopime jedna radost. Nasledne muzete opet ohrat v troube, pokud chcete podavat vlazne. A skorice tam nepatri, tim se to degraduje na obycejny jablecny kolac.

 
casino
4407 příspěvků 23.02.11 22:39

Jj, babi máte recht :-)
S tím uvedeným těstem se velice dobře pracuje, ale především, u tohoto už z podstaty přeslazeného koláče, v těstě není cukr…
P.S.
Nezkusíte oživit ten odkaz v ingrediencích :?:

 
babi
6360 příspěvků 23.02.11 22:07

lielli, moc Ti dekuji za odkaz na fotografie. Ten hruskovy kolac vypada nadherne :potlesk: Uz jsem se zminovala, ze testa se dobre zmrazuji a tak kdyz uz se s tim clovek dela, stoji za to pripravit testa vic i pro pristi kolace :-)
Ses opravdu sikulka a doufam, ze Te chlapci chvali :palec: No, klobouk dolu, Ty mas dokonce formu a servirovaci talir, velice pekne…
Zdravim!

 
babi
6360 příspěvků 23.02.11 21:54

casino, az na to, ze Vami uvedeny recept neni autenticky a tento je…

 
lielli
32 příspěvků 23.02.11 19:39

Casino, dík za tip.

Jinak už jsem vyzkoušela těsta od babi - Pâte brisée, Pâte brisée sucrée i Pâte sablée. Nejvíc z nich mi vyhovovalo Pâte brisée (nesladké), ale pokud budu mít po ruce dobré lístkové těsto, pravděpodobně sáhnu po něm…

Ten koláč je báječný, moji kluci ho milují (a já také - díky němu zvládnu něco úžasného s tak malým úsilím a za tak krátkou dobu :-D ).
Dokonce jsem si pořídila speciální formu i se servírovacím talířem.

Vyzkoušela jsem i s hruškami a vlašskými ořechy a s blumami. S jablky nám ale chutná nejvíce (fotky těchto dvou pokusů: http://welshcorgi.rajce.idnes.cz/…_si_navarili )

Příspěvek upraven 25.06.11 v 11:55

 
babi
6360 příspěvků 22.02.11 19:47

Bento, to jim tedy kazis reklamu 8-o Tart Tatin vsak lze pripravit z merunek a take z hrusek, anebo z rajcat…zajiste to vsak nejsou originalni recepty. Vyzkousela jsem na priklad tento a tento
Cim to tedy bylo, kdyz ne marhulama?

 
casino
4407 příspěvků 22.02.11 19:45

lielli, vyzkoušej toto těsto, je to brnkačka :-)
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
babi
6360 příspěvků 22.02.11 19:25

lielli, i profesionalove nekdy pouziji listove testo, takze nevadi…
Pâte brisée sucrée a podobna francouzska testa se dobre zmrazuji a tak si casto pripravim vic nez potrebuji, abych mela pro strycka prihodu :-)

 
Bento
794 příspěvků 22.02.11 14:12

babi, mal som postupovat podla receptu ale ja vzdy experimentujem.Tak som dal marhule namiesto jablk a cesto z mandlovej muky.. :oops: :oops: vyskarabali sme to z hrnca co ma v reklame ze nikdy ne prihori… :cry:
PS : ale zjedli sme to ako „crumble“ :-D

 
lielli
32 příspěvků 02.10.10 21:13

Milá babi, Tvůj recept na „Francouzské sladké těsto - Pâte brisée sucrée a Pâte sablée“ jsem našla, ale vzhledem k tomu, že „mi bylo líno“ a navíc jsem měla k dispozici skvělé lístkové těsto, tak jsem zvolila pro mne tu jednodušší a rychlejší variantu. :mrgreen:
Příště to ale zkusím s klasickým těstem - alespoň budu moci srovnávat.
Na sadu máme krásnou starou velkou jabloň koženou zimní renetu - už se těším, až bude mít zralá jablíčka - to teprve bude ňamka! :-)

 
babi
6360 příspěvků 02.10.10 18:10

Mila lielli, dekuji Ti za upeceni klasiky a nemene za pridani peknych obrazku (pokud si vzpominam, tak tam jiz nejake byly). Zalezi velice na tucnosti koupeneho testa a jak sama rikas na sladkosti jablek. V recepte jsem se spatne vyjadrila, to klasicke testo neni listove, ale ‚Pate brisee sucree‘ anebo i nesladke ‚Pate brisee‘, avsak ani jedno se mi nepodarilo vyhledat v tomto systemu, abych mohla pridat odkaz. Mas pravdu, ze kombinace jablek s karamelem je vyborna…

 
lielli
32 příspěvků 02.10.10 16:45
Mňam

Úžasné. :potlesk: Pekla jsem tento zázrak poprvé a výsledná chuť mne ohromila. 8-o Příště ale asi trochu uberu máslo i cukr (ale to záleží na jablíčkách - já je měla dost sladká). Těsto jsem použila lístkové (koupené - na domácí si zatím netroufám). :oops:

Vřele doporučuji všem mlsounům a milovníkům jablek.

Příspěvek upraven 02.10.10 v 16:59

 
Salix
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Esmeraldo

díky moc, teď už mi nic nebrání to zkusit :-)
Hezký den :-)

 
esmeralda
4805 příspěvků 25.01.09 03:43
Tarte Tatin - Salix,

tento koláč je výborný jak taplý tak studený.
Jenom ho neservírovat horký. Po vyklopení je totiž na vrchu karamel a ten může pořádně popálit pusu.

 
Salix
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Tarte Tatin

Dobrý den,
už dlouho si plánuji tenhle recept vyzkoušet, tak děkuji za předpis.
Ale můžete mi prosím poradit - tento koláč se jí jenom teplý (vlažný) nebo je chutný i studený?
Děkuji :-)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Scarlet,

děkuji Ti za zájem o recept a také za čas a pomoc s ukázkou obrázků. Ale už zde máme Pepíčka ;o) a tak možná přijde také řada na jejich úpravu (asi nebude vědět kam skočit napřed)

S pozdravem,

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Tarte Tatin

Zde jsem našla postup krok za krokem.

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Tarte Tatin

Teda holky, vy jste mě navnadily!! Šup do oblíbených.
Babi děkuji za recept! Brzy vyzkouším.

Přeji všem hezký večer.

 
cokoladka
41 příspěvků 07.03.06 22:21
Super kolac od Babi

ja mam sice jeste odpoledne,ale slibuji,ze jak kolace nepecu,tak tenhle upecu babi:-)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Tarte Tatin.

airan, buraci, evo, cokoladko a Vlastinko, díky za zájem o tento, jak samy víte, výborný koláč.

Dobrou noc!

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama - Airan

Nani zac:-) Ja jsem tohle testo pouzila pod tenhle i pod citronovy kolac a bylo vynikajici. A ty kolace taky:-)

 
Labužník Vlastinka02
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Tarte Tatin

Tenhle koláč dělám pravidelně již léta. Podle podobného receptu s tím rozdílem, že přidávám k rozpouštěnému cukru vlašské ořechy!! Je to moc dobré.

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Tarte Tatin

Na Vysočině taky sněží a svítí sluníčko, ale na rozdíl od Prahy tu toto sněhu máme už nějak strašně moc.....omlouvám se, že jsem babi upozornila na to, že si obrázky v receptu mohla opravit svépomocí, neměla jsem ani tušení o tom, že to neumí (nikdo mi to neoznámil), anebo že to vyzní příkazově.

 
airan
652 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Buraci,

Mam to, ten Babin odkaz je primo na to testo, jeste jednou diky. Zdravim a preji krasny den.

 
airan
652 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Vladko,

Mne osobne zajimaji opravdu recepty a kam se podivam je nejaka diskuze, ktera z velke casti se primo k receptu ani nevtahuje. Myslim, ze vetsinou z nas tady hleda recepty anebo aspon inspirace do vareni (doufam ze se nemylim:-) Proc si kazit tak krasny den (v Praze snezi a pritom sviti slunicko:-) Vareni zdar!

 
airan
652 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Buraci,

Dekuji za radu, urcite si to poznamenam.

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama - Airan

Doufam, ze se to v tom hukotu diskuse neztrati: Kolac upec s Pate brisee sucree (maslove testo), co ma tady Babi jako variantu k listkovemu. Je to sice pracnejsi, ale vysledek je bezkonkurencni.

 
cokoladka
41 příspěvků 07.03.06 13:43
Jeden dotaz a doporuceni pro Vladku

Vladko mas za to ze tenhle ten server je tvuj a ze jednoduse muzes vsem rikat co maj delat a vsechny kolem sebe urazet?
Pokud nedokazes bez internetu byt a musis neustale prispivat nekam,nezistne ti poradim. Udelej si svuj server,treba nejakej na vyhledavani veci moznych ci nemoznych,to umis moc dobre(neni to ironie),ale nenapadej lidi kolem sebe tady,jsou lide co sem chodi radi a radi si recepty vyzkouseji a radi o nich podebatuji,ale i mne docela hodne vadi,kdyz otevru labuznika a chci si neco precist,tak vsude je jen Vladka a to Vladka,ktera neustale nekoho buzeruje

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Tarte Tatin

Airan, když babi o něco prosím, tak taky nereaguje, když si vezme něco z mých rad, nepoděkuje, měla jsem původně napsaný komentář s celým návodem, jak obrázky zveřejnit, pak jsem to umazala, protože by se snesla další snůska na moji hlavu, že jsem přechytračená a že buzeruji.....tak ono to totiž vyjde nastejno, sama ses mohla přesvědčit, že ochotná nezištně pomoci jsem na tomto serveru byla vždycky a ne jednou a nedělala jsem rozdíly, jestli je to ten nebo onen......spíš bych řekla, že je tady většina z Vás alergická na každé slovo, které sem napíšu, takže i kdybych tisíckrát napsala „babi, jestli chceš, pomůžu Ti zveřejnit ty obrázky“.....ob­jevil by se zase někdo, komu by se na tom komentáři něco nelíbilo.....a mně takto někdo něco napsat, jako já babi, neviděla bych v tom vůbec nic špatného, zareagovala bych naprosto normálně.....záleží totiž na lidech, co v čem chtějí vidět, když bude někdo chtít, najde zlo i v dobru........

 
airan
652 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Vladko,

nezlob se, ale postacilo napsat : " Babi, tam obrazky chybeji, jestli chces, poradim ti jak to dosahnout" Pochybuji, ze Babi by pomoc odmitla. Staci tak malo, ale hodne zalezi na projevu, ze ? " Babi, oprav si ty obrazky" zni jako narizeni…a ne jako pomoc.

 
Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.01.09 03:43
Dobře, Vladko, nebiješ...

nenadáváš, neponižuješ, nepomlouváš (?) … tak to není primitivní šikana, ale rafinovanější mobbing - co myslíš?

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Tarte Tatin

sí=jí

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Tarte Tatin

šikana?…cituji:
„Šikana je jakékoli chování, jehož záměrem je ublížit, ohrozit nebo zastrašovat jiného člověka, případně skupinu lidí. Zahrnuje fyzický útok: například bití nebo poškozování věcí druhého člověka, ale i útok slovní: od nadávek a ponižování po pomluvy. Šikana může být i nepřímá – šikanující se třeba chová tak, jako by druhý člověk neexistoval.“ …co z toho prosím dělám já?
Nezastrašuji, neohrožuji, nebiji, nepomlouvám, věci neničím, neponižuji (na to jsou tu experti jiní) a to, že druhý neexistuje, taky nedělám. To hele, evo, dělá zrovna babi, ta když se se mnou baví, tak se baví skrze mne…takže chceš jí snad napadnout, že šikanuje?
Já jen vím, že babi vždy štvalo, že se jí nezobrazují obrázky, tak jsem sí napsala, že si to může opravit sama, protože to je v textu. Když se mne optá jak?, ráda jí poradím, minule jsem totiž byla velmi aktivní, poradila jsem jí sama, ale poděkování jsem se nedočkala, být až příliš aktivní se na tomto serveru totiž nevyplácí…

 
Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.01.09 03:43
Vladko

víš, že to co tu předvádíš už je šikana? proč to děláš?

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Tarte Tatin

Babi, oprav si ty obrázky, ty jsou v textu, nemusíš o to prosit pepíčka, taky si je takhle umístěné opravuji sama.

 
Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Tarte Tatin

Koláč peču na doporučení toasta - krásně voní a to těsto je hračka :-)

 
airan
652 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablkový koláč vzhůru nohama podle sester Tatin - Babi,

Je to ono, tak tohle jsem jeste nedelala, prestoze moucniky s jalblka miluji (na jakykoli spusob) Cetla sjem kdysy ten pribeh ( ta sestra pry zapomnela, protoze flirtovala s nejakym hezkym mladikem) a ted jsem si na to vzpomnela, dekuji. Urcite si dam praci a udelam to klasicke testo:-) Zdravim a preji ti krasny zbytek dne.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Milá Xym...

ještě jsem Ti chtěla říct, že jsem na Labužníka přidala recepty na ¨Francouzké těsto na koláče¨, sladké nebo bez cukru, které je výborné a možná víc autentické pro koláč, než lístkové. Je to ovšem o něco víc práce. Děkuji Ti za zájem o Tento klasický recept. Přeji Ti pěkný víkend :o)

 
Xym
65 příspěvků 04.07.03 14:55
Babi:

mas pravdu, to s tym cukrom ma nenapadlo, radsej pridam viacej tej stavy :)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Xym...

jsem moc a moc ráda, že Ti koláč chutnal! Kolik citronové šťávy dáš, záleží na druhu jablek a jejich kyselosti. Nevím, ale cukru bych osobně raději dala podle receptu, protože tam je kvůli karamelu, který dělá tento koláč unikátním. Musím však říct, že jsem nikdy nezkoušela zredukovat množství cukru, takže nevím, jak by to dopadlo. Mnohokrát Ti děkuji za vyzkoušení receptu. Měj se moc pěkně! Zdraví Tě, Babi.

 
Xym
65 příspěvků 26.03.03 14:35
Babi

tak som ten kolac vyskusala s listkovym cestom a je to squele, len na buduce dam viac citron. stavy a menej cukru :)))

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist