Recept Jablka s křenem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nastrouháme je nahrubo, křen najemno a obojí promícháme s cukrem a octem.

Pěchujeme do zavařovacích sklenic, zavíčkujeme a uložíme na chladném místě.

Podáváme k teplé i studené, pečené i vařené zvěřině či jiným druhům masa, podle chuti.

Recept je z kategorií: Přílohy



Nahlásit recept

  • 21.04.04 vloženo
  • 34184x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 4 kg jablek
  • 1,5 kg křenu
  • 750 g cukru
  • 1/2 l octa 8 %

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablka s křenem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Strouhání křenu

Pampeliško,
díky za radu, vyzkouším určitě! Křen mám jinak moc ráda.

Pendo,
tak jste aspoň měli velice zdravý křenový džusík, ne? Haha. Jsem ráda, že to není jen můj problém. Představuji si, jak ho lidi vloží do robota, který ho vmžiku rozstrouhá nebo rozseká…

A ještě si postěžuju, když už jsem u toho: :-))
Navíc mě z toho strouhání (takovej bramborák mi dá taky zabrat) vždycky hrozně bolí ruka a ještě k tomu se většinou nešika strouhnu…

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablka s křenem

Kari, kdybys viděla, jak my jednou doma dělali krenex…:-))…bylo nám lenivo ho strouhat, tak jsme ho dali do odšťavňovače a že ho potom zase promícháme s tou vyluhovanou šťávou…náš byteček byl totálně zamořen…měla jsem křenovou vůni všude..hlavně v očích a v ústech…katas­trofa…a ten výsledný krenex byl k nepožití, protože byl strašně suchý… :-))

 
Pampeliska191
1075 příspěvků 21.04.04 17:01
Kari

Prave vcera jsem nekde cetla, ze kdyz chceme strouhat kren, tak ho mame na nekolik vterin vlozit do varici vody. Potom nebudeme pri strouhani krenu plakat. Tuto radu jeste vyhledam a presneji opisi. Jeste jsem to nevyzkousela. Ahoj

 
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablka s křenem

Drobná oprava: Kam se hrabe cibule…

 
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablka s křenem

Výborná věc i třeba jen k párkům. Jenom ten křen strouhat je něco strašného. Vždy brečím jak želva, pálí mne oči, štípá v nose, kejchám. Kam se hrave cibule. Kdyby to byla chvilka, tak to člověk vydrží, ale nastrouhat třeba celý kořen je otázka dost dlouhé doby. Je pravda, že jsem to vždy strouhala najemno, to se asi silice ještě víc uvolňují. Neexistuje nějaký fígl, aby to nebylo takové utrpení, strouhá-li člověk křen ručně?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Nejlepší linecká kolečka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist