Recept "Jablečný závin - kynutý, listový

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z mouky a tuku zpracujeme těsto a dáme na chvíli do lednice. Z mléka, cukru, droždí a trochu mouky uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme kvásek, vajíčko, mléko dle potřeby a zpracujeme v těsto. Malou chvíli necháme odpočinout, rozválíme, vložíme tukové těsto a 3× převálíme jako listové těsto. Dáme do lednice na 1/2 hod. Pak rozdělíme na 4 části, rozválíme posypeme piškotovými drobky, posypeme rozkrouhanými jablky, poklademe malými plátky másla, osladíme, posypeme cukrem, skořicí a pomletými ořechy. Zavineme, potřeme žloutkem a upečeme.

Recept je z kategorií: Záviny



Nahlásit recept

  • 26.07.05 vloženo
  • 12522x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Ingredience

  • Tukové těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • Kynuté těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 30 g droždí
  • 10 KL mléka
  • špetku cukru
  • špetku soli
  • další mléko dle potřeby.
  • Nádivka:
  • 500 g jablek
  • piškoty
  • cukr
  • máslo
  • skořice
  • mleté ořechy.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu "Jablečný závin - kynutý, listový

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Jablečný závin - kynutý, listový

Jsem ráda, že chutnal. Hezký večer.

 
lydia
1221 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jablečný závin - kynutý, listový

bedlo, byl výborný. Jenom jsem neudělala 4, ale jenom 2, protože máme rádi více těsta. Díky za recept:-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: rostbíf (studený nářez)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist