Recept Jablecny kolac z celozrnne mouky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do misy dame prosatou mouku, skorici a sul,nakrajime maslo, promneme az se vytvori zmolky, pridame jogurt a zloutek a zpracujeme rychle v testo, ktere drzi pohromade. Vytvorime z testa kouli, dame do folie a na 20 min do mrazaku odpocinout. (testo muzeme zpracovat taky v robotu, staci par pulsu a pak spojit rukama).

Mezitim, co testo odpociva, si pripravime napln. Nepripravujeme dlouho dopredu, aby jablka nepustily moc vody.
Jablka oloupeme a zbavime jadrincu, nakrajime na poloviny a ty potom na tenke platky.

Promichame s cukrem, skorici, muskatem a krupici.

Testo rozdelime na 2 dily, vyvalime.
Prvni pulku testa preneseme pomoci valecku do kolacove kulate formy, muzeme pouzit i dortovou formu. Testo vytahneme do stran.

Na testo navrsime jablecnou napln a druhou pulkou testa prikryjeme,
okraje testa dobre pritiskneme k sobe.

Povrch na nekolika mistech propichneme vidlickou, aby mohla unikat para. Peceme v troube vyhrate na 190°C cca 40 min, ke konci muzeme prikryt alobalem nebo pecicim papirem, aby se povrch nespalil.

Recept je z kategorií: Koláče



Nahlásit recept

  • 27.08.08 vloženo
  • 5844x zobrazeno

Ingredience

  • testo:
  • 2 1/4 hrnku celozrnne nebo spaldove mouky
  • 175 g studeneho masla
  • spetka soli
  • spetka skorice
  • 1/2 hrnku bileho jogurtu
  • 1 zloutek.
  • napln:
  • 6 kyselejsich jablek, treba Granny Smith
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 lzicka skorice
  • 1/4 lzicky muskatoveho orisku
  • 2 lzice krupice.
  • hrnek=240ml

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jablecny kolac z celozrnne mouky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist