Recept Italské paprikové klobásy à la Spiser

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vše se dobře promísí a naplní do vepřových střev. Takto naplněné klobásy by se měly vařit......tolik oficiální verze…

Já neměl k dispozici sušený paprikový lusk, tak jsem tam nastříhal pár usušených feferonek. V receptu to sice nebylo konkretizováno, ale fenykl i koriandr jsme do jemna podrtili…

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.02.07 vloženo
  • 8465x zobrazeno

Ingredience

  • 2.800 g hrubě mleté vepřové maso
  • 4 lžičky fenyklu
  • 2 lžíce drceného sušeného paprikového lusku
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 lžičky mletého bobkového listu
  • 1,5 lžíce čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky koriandru
  • 2 lžíce soli
  • 240 ml červeného vína
  • 4 lžíce mleté papriky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italské paprikové klobásy à la Spiser

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské paprikové klobásy à la Spiser

Už se těším, od soboty budeme mít udírnu a v prvním pokusu budou i tyto klobásky!!! Díky moc za recept. Koriandr, fenykl a paprika, to bude „žraso“!!!

 
Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské paprikové klobásy à la Spiser - Cofolo

tebe registruji jako zkušeného, nejen klobásového, udiče - myslím, že si s tím hravě poradíš - já dělávám spojku většinou z hovězího a to tím způsobem, že jej s trochou koření a nějakou tou vodou rozsekám na takovém tom ručním mixéru (v podstatě vznikne kaše) - to množství toho prátu (spojky) mívám ale menší - tak 10-20% z celkové váhy masa. Příště se chystám i u těchto klobás udělat něco podobného - už to sice asi nebudou „Italské“, ale nevadí. Budu velmi rád, když poreferuješ.....

 
cofola
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské paprikové klobásy à la Spiser

Pardon, teraz som zbadal papriku za vínom.

 
cofola
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské paprikové klobásy à la Spiser- Ivo,

idem teraz cez víkend robiť klobásy. Okrem svojich klasických ,chcem vyskúšať aj tieto. Takže tiež doporučuješ,ako hovorí gurmet, 1/3 mäsa pomlieť na jemno? Podľa obrázku sú pekné červené, koľko si dal asi červenej papriky?

 
Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské paprikové klobásy à la Spiser

Jojo Gurmete, máš pravdu: příště do oné směsi přidám (pokud mi někdo neporadí nějakou jinou zajímavou variantu) prát. No a s tou plackou se to mělo tak: většinou to tak dělávám, ale jak jsem psal v deníčku - ta syrová směs byla k sežrání zaživa a kdybychom začali „plackovat“, tak by asi střívka přišla zkrátka…hihi

 
gurmet
13 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské paprikové klobásy à la Spiser

Ahoj Ivo, u nás se dělají taky podobně, ale 1/3 masa se umele na jemno tkz. prát a než se začnou plnit do střívek tak se udělá tavěc co ty jsi udělal nakonec na začátku. Upeče se na pánvici placka a ochutná případně dochutí.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Křupavé banánové brownies


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Karbanátky Karbanátky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist