Recept Italské paprikové klobásy à la Spiser

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vše se dobře promísí a naplní do vepřových střev. Takto naplněné klobásy by se měly vařit......tolik oficiální verze…

Já neměl k dispozici sušený paprikový lusk, tak jsem tam nastříhal pár usušených feferonek. V receptu to sice nebylo konkretizováno, ale fenykl i koriandr jsme do jemna podrtili…

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky



Nahlásit recept

  • 03.02.07 vloženo
  • 7933x zobrazeno

Ingredience

  • 2.800 g hrubě mleté vepřové maso
  • 4 lžičky fenyklu
  • 2 lžíce drceného sušeného paprikového lusku
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 lžičky mletého bobkového listu
  • 1,5 lžíce čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky koriandru
  • 2 lžíce soli
  • 240 ml červeného vína
  • 4 lžíce mleté papriky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italské paprikové klobásy à la Spiser

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské paprikové klobásy à la Spiser

Už se těším, od soboty budeme mít udírnu a v prvním pokusu budou i tyto klobásky!!! Díky moc za recept. Koriandr, fenykl a paprika, to bude „žraso“!!!

 
Ivo
1031 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské paprikové klobásy à la Spiser - Cofolo

tebe registruji jako zkušeného, nejen klobásového, udiče - myslím, že si s tím hravě poradíš - já dělávám spojku většinou z hovězího a to tím způsobem, že jej s trochou koření a nějakou tou vodou rozsekám na takovém tom ručním mixéru (v podstatě vznikne kaše) - to množství toho prátu (spojky) mívám ale menší - tak 10-20% z celkové váhy masa. Příště se chystám i u těchto klobás udělat něco podobného - už to sice asi nebudou „Italské“, ale nevadí. Budu velmi rád, když poreferuješ.....

 
cofola
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské paprikové klobásy à la Spiser

Pardon, teraz som zbadal papriku za vínom.

 
cofola
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské paprikové klobásy à la Spiser- Ivo,

idem teraz cez víkend robiť klobásy. Okrem svojich klasických ,chcem vyskúšať aj tieto. Takže tiež doporučuješ,ako hovorí gurmet, 1/3 mäsa pomlieť na jemno? Podľa obrázku sú pekné červené, koľko si dal asi červenej papriky?

 
Ivo
1031 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské paprikové klobásy à la Spiser

Jojo Gurmete, máš pravdu: příště do oné směsi přidám (pokud mi někdo neporadí nějakou jinou zajímavou variantu) prát. No a s tou plackou se to mělo tak: většinou to tak dělávám, ale jak jsem psal v deníčku - ta syrová směs byla k sežrání zaživa a kdybychom začali „plackovat“, tak by asi střívka přišla zkrátka…hihi

 
gurmet
13 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské paprikové klobásy à la Spiser

Ahoj Ivo, u nás se dělají taky podobně, ale 1/3 masa se umele na jemno tkz. prát a než se začnou plnit do střívek tak se udělá tavěc co ty jsi udělal nakonec na začátku. Upeče se na pánvici placka a ochutná případně dochutí.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Cibulačka Cibulačka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist