Recept Italské lasagne podle Prima vařečky

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Italské lasagne  podle Prima vařečky

Postup

Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a přidáme mleté maso. Za stálého míchání ochutíme solí, rozmačkaným česnekem, bazalkou a přidáme krájená rajčata a kukuřici. Dusíme a nakonec posypeme nakrájenou petrželkou. Odstavíme a připravíme si bešamel:
Dáme vařit smetanu, tavené sýry a deci mléka, jakmile přichází do varu zahustíme mlékem s rozmíchanou polohrubou moukou. Pak přidáme sůl, pepř a trochu muškátového oříšku (nemusí být) a provaříme.

Vymastíme si pekáček, na dno dáme vrstvu lasagní, masovou směs, strouhaný sýr, opět lasagne, masovou směs a strouhaný sýr. Až pekáček zaplníme, vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme bešamelem.

Pečeme cca 30 minut na 150. Hotovo je, když se na povrchnu začnou z bešamelu tvořit hnědavé bublinky.

Pozn:
Když dělám lasagne, připravuji je s alespoň hodinovým předstihem a po upečení je nechám odpočinout, aby nasákly přebytečnou šťávu. Dobře se pak krájejí a servírují. Samozřejmě je pak nutné je trochu ohřát :) nejlépe v MW. Pokud servírujeme hned, může se stát, že se lasagne trochu rozjedou a to právě v případě, že máme v masové směsi hodně šťávy. Ale na chuti to nijak neubere :)

Recept je z kategorií: Těstoviny



Nahlásit recept

  • 05.05.05 vloženo
  • 87511x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • lasagne Panzani
  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • olej
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • bazalka
  • konzervovaná, sekaná rajčata
  • petrželka kudrnka
  • smetana
  • muškátový oříšek (nemusí být)
  • 2 kostičky taveného sýra Apetito
  • polohrubé mouky
  • mléko
  • sýr eidam
  • kukuřice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italské lasagne podle Prima vařečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
medabob
1 příspěvek 16.05.10 17:17
Re: Italské lasagne podle Prima vařečky

Dobry den damy ja bych pouzil na dno pekacku jeste pecici papir.Ahoj

 
Kopretinka
565 příspěvků 28.01.09 19:42
Re: Italské lasagne podle Prima vařečky

Maso používám syrové, ale určitě by to šlo i s vepřovým ve vlastní šťávě z konzervy, na chuti to určitě neubere :o) Kukuřici ve sladkokyselém návodu - klasická plechovka :)

 
monce
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Italské lasagne podle Prima vařečky

Používáte normální syrové mleté maso nebo i maso z konzervy? A kukuřici konzervovanou v kyselém nálevu ?

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Italské lasagne podle Prima vařečky

Souhlasím s Kopretinkou, lasaně jsem dělala včera na vymazaném pekáčku olejem. Mleté maso jsem volila hovězí a bešamelem jsem pomazávala vždy základní hmotu a pak lasaně. Výsledek byl ohromující. Chutnalo i vnukům.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské lasagne podle Prima vařečky

Tak jsem Kopretinko poprvé dělala lasagne a to podle tvého receptu. Měla jsem z toho obavy, ke všemu jsem je nikde nesehnala, tak jsem je dělala z těsta (babička by měla ze mně radost - já a nudle). Dopadlo to skvěle, byly moc dobré, zařazuji do jídelníčku.

 
ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské lasagne podle Prima vařečky

zhotoveno, upečeno a jak se dalo předpokládat - zbaštěno…
lasaně jsem připravovala pro mojí mlsnou dcerku a byla jsem pochválena :o)

jako první vrstvu jsem na vymaštěný pekáček pokládala nevařené lasaně… zdá se mi to nejšikovnější, protože jak psala Kopretinka - na dně pekáčku pak nezůstane ani kapka bešamelu nebo, nedej bože, masové směsi :o))

díky za receptík :o)

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské lasagne podle Prima vařečky

Holky já na spodek nedávám ani bešamel ani omáčku. Jen pekáček pořádně vymažu olejem. A na olej dávám první vrstvu lasagní. Na ně pak masovou směs, díky které změkne i spodní lasagne. Olej dávám proto, aby se spodní lasagne nepřipekla. Takže při servírování mi nezůstane v pekáčku ani špetka bešamelu ani masové směsi, vše bude na talíři.

 
iva  25.01.09 03:43
Re: Italské lasagne podle Prima vařečky

Na dně pekáčku nemusí být masová omáčka. Dávám nejprve bešamel, nepředvařené lasaně, masovou omáčku, zeleninu atd. Omáčky dělám ale řidší.

 
luba
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské lasagne podle Prima vařečky

Podla mojich skusenosti netreba ziadne lasagne vopred varit. Je ale velmi dolezite, aby na spodku pekacku bola dostatocna vrsva masovo-rajcinovej omacky. Ta vsiakne do cesta, takisto ako pri dalsich vrstvach a tie budu dostatocne uvarene.

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské lasagne podle Prima vařečky

Zuzi,
lasagne Panzani se nevaří vůbec. Používají se syrové. Jenom jimi vyložíš pekáček. Já peču těch 30, maximálně 40 minut, kvůli kůrčičky, tvrdost lasagní si můžeš zkontrolovat normálně vidličkou při pečení, takže se toho vůbec neboj :)

 
Labužník Triss
160 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské lasagne podle Prima vařečky

lasagne panzani jsou pokud vim urcene k prime priprave bez predvarovani

 
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské lasagne podle Prima vařečky

Kopretinko, ty lasagne vaříš před úpravou nebo se vaří syrové v bešamelu až v pekáčku? To by asi 30 min pečení nestačilo? Díky.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist