Recept Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za krokem

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za krokem

Postup

Vložit cukr a kvasnice do misky, vmíchat tam 5 + – lžíce vlažné vody a nechat na teplém místě bez průvanu vzejít. Jestli však kvasnice nebublají za 5min. tak začít znovu.

Smíchat mouku a sůl v míse, nebo v robotě s nádstavcem plastických nožů a přidat olej, zbytek vody a vzejité kvasnice. Míchat, až se těsto volně váže do hrudek. Přendat na tochu pomoučený vál a hníst těsto po 8min. Přidat pár kapek vody, nebo trochu mouky je-li zapotřeby, až vznikne měkké těsto, které se nelepí a je suché na dotek.

Olejem vymazat velkou mísu a vložit do ni těsto, ze kterého jsme vytvořili kouli. Několkrát těsto otočit tak, aby se olejem omastilo. Na povrchu těsta ostrým nožíkem nakrojit mělký kříž. Přikrýt mísu utěrkou a vše vložit do velkého plastického sáčku. Nechat na vlahém místě po 1 – 1 1/2hodiny nakynout, nebo do dvojitého objemu (Těsto se může vložit do chladničky a nechat pomalinku kynout asi po 8 hodin, tedy do druhého dne). Zbouchnout těsto pěstí dolů do původního objemu a rozdělit ho na dvě části (v tomto bodě se může těsto uschovat po 4 hodiny v chladničce, nebo se může zmrazit. V tom připadě se musí přivéct na pokojovou teplotu, před upotřebením.)

Pracovat s jednou částí. Vytlačit těsto od středu ven pomocí zavřené pěsti a zploštit těsto do kruhu. Stále pracovat od středu ven. Kruhová placka má být 30cm velká a její okraje mají být trochu vyvýšené (ale považujete-li to za složité, můžete placku vyválet pomocí válečku). Těsto na pizzu je nyní připraveno k použití dle receptu na různé náplně. Pizza se potře na povrchu olejem a na to se klade nápň. Rychle se položí na lehce poprášený plech kukuřičnou krupicí, který se nechá v horké troubě rozehřát. Peče se na nejspodnější možné mřížce v rozežhavené troubě.

TIP: Máte-li dřevěnou lopatu na pizza a pizza kámen, tak připravenou a ozdobenou pizzu položit na lopatu posypanou kukuřičnou krupicí a nechat ji sklouznout na rozehřátý pizza kámen. Pochopitelně nejlepší pizza je z pece. Italští kuchaři se svojí zručností nasypou mouku na vál a doprostřed nalijí tekutinu. Postupně do ni zapracovávají mouku. vyhnětené těsto roztahují tak, že placku hází do vzduchu nad hlavu a chytají ji na pěst. To opakují tak dlouho, až mají placku chtěné velikosti.

Diskuse o receptech na pizzu

Další recepty na pizza

Recept je z kategorií: Pizzy



Nahlásit recept

  • 07.02.05 vloženo
  • 293879x zobrazeno

Ingredience

  • Na dvě 30cm velké pizzy:
  • 1 lžíce supr jemného cukru
  • 2 lžičky sušených kvasnic, nebo 15g čerstvých
  • 170ml vlažné vody tělesné teploty (37-43°C)
  • 450g nebělené pšeničné mouky na Pizzu (italská OO), nebo hladké pšeničné mouky
  • 1/2 lžičky jemné mořské soli
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • kukuřičná krupice

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Kijev 24.11.13 21:41

Dobrý den, moc Vám děkuji za skvělý recept nemá to chybu , jeto fantazie, naprosto dokonalý.
Doporučují všem.

Stránka:  1 2 Další »

Diskuse k receptu Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za krokem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Lofr
3 příspěvky 26.05.12 19:15
casino

Teplotu meram asi takto:
http://imageshack.us/…g0058lp.jpg/ :-)

Je to este stary obrazok, ked som zacinal, bez samotovych tehiel.
Momentalne mi uz dosiel pizza kamen z ameriky Fibrament-D, ktory podava pri peceni udajne najlepsie vysledky. Este som ho neskusal, ale rozmyslam, ze dnes by som ho aj vyskusal. :-)

Da sa aj v elektrickej, ale zalezi kde mas ten termostat. Niektori ho oblbli tak, ze ho obalili niecim, alobalom a tak, cize reaguje az s oneskorenim, zatial sa naakumuluje teplota 300 stupnov. Ale ci je to bezpecne v elektrickej rure, neviem. Urcite by sa to dalo modifikovat.
Plynova si myslim, ze je v tomto praktickejsia. U plynovych rur sa dokonca da zvacsit aj tryska, kedy prudi viac plynu, a tym dosiahnut este vacsia teplota, podla mna aj 350 stupnov sa bude dat, ale na to uz musi byt nejaky vacsi odbornik, aby nieco neodpalil, ja si na to netrufam. Mne staci tych 320. :-)

Ak chces, pohladaj forum pizzamaking.com. Je to plne takych nadsencov, ze by si neveril. Vyskusali vselico s domacimi rurami, a videl som tam aj tie modifikacie elektrickych rur, aby dosiahli vyssie teploty.
Zaroven su tam perfektne recepty na cesta a podobne.

 
casino
4185 příspěvků 23.05.12 23:00
Lofr

Mám elektrickou troubu (max. teplota 250°C) Myslíte, že stejně jako plynová by dokázala naakumulovat do těch šamotek zmiňovaných 320°C? :think:
Jak (čím) teplotu měříte?
Pizzové období mám už za sebou…
Kdysi jsem zkoušel kdeco… např. i pečení na rozpálené litinové plotýnce vespod a přikryté REMOSKOVÝM tělesem… ;)

 
Lofr
3 příspěvky 22.05.12 23:00

Uplne bezpecne nieje nic, ani ked prechadzas po prechode na zelenu. :-)
320 stupnov znesie aj bezpecnostne sklo, aj zelezo. Navyse, ta teplota je naakumulovana medzi kamenmi, po okrajoch pece nebude ani 300 stupnov.
Snad jedine co som mal trochu obavy bolo o plasty ako rucka na dverach, alebo tie regulatory plynu. Ale tam sa zdaleka nedostane teplota, ktora by ich mohla poskodit.
Uz som na tom piekol asi 15 krat, a nic sa nestalo. Neviem, ake ine rizika by tam este mohli hrozit.

 
zébulon  20.05.12 12:22

Lofr, nepripada mi to uplne bezpecne. Trouba je jednou dimenzovana na temer o sto stupnu nizsi teploty, tomu je prizpusobena i jeji schranka – za sebe si radsi na pizzu dojdu do pizzerie, nez abych resila pozar nebo deformaci domova.

 
Lofr
3 příspěvky 19.05.12 23:38
teplota v peci, pizza kamen

Zdravim.
Nieje pravda, ze v domacej trube nejde dosiahnut viac nez 300 stupnov.
Dosahujem 320 stupnov v obycajnej lacnej plynovej trube. Povodna maximalna teplota truby bola 230 stupnov.
Vylepsil som ju vsak takto:
http://imageshack.us/…g0002ss.jpg/
Pouzivam pizza kamen Baumatic BPS2. Mam uz vsak objednany najlepsi na svete, Fibrament-D. Rura je po bokoch vystlana hlinnikovymi foliami, ktore izoluju zelezne steny rury, a teplo odrazaju naspat. Po bokoch su rozostavane samotove tehly. Hore je plech na pecenie, s hlinnikovou foliou, ktora odraza teplo naspat na pizza kamen. Hore na plechu su polozene dalsie dve samotove tehly, ktore naakumuluju teplo, aby posobilo na pizzu aj zhora. (fotka je trochu starsia, odvtedy som ruru uz vylepsil tak ako pisem) Ruru predhrievam 90 minut. Za ten cas zatial spravim cesto, necham ho vykysnut, a spravim pizzu, tu potom zosuniem na horuci pizza kamen. Po 90 minutach ma v takto upravenej rure teplotu 320 stupnov, ta teplota je naakumulovana medzi kamenom a samotovymi tehlami, a tie maju svoju tepelnu zotrvacnost. Pizza sa robi cca 4 a pol minuty.

Příspěvek upraven 19.05.12 v 23:39

 
Uživatel je onlinebabi
6323 příspěvků 12.02.12 19:20

iviko, pekarna mne odesla s nejakym ditetem :) Dekuji za komentar a pridej svuj bezlepkovy recept. Je zde nekolik lidi co jej zajiste privita…

 
casino
4185 příspěvků 03.02.12 06:34
Pečení pizzy

V dobách, kdy nejbližší picérie byla na pláži v BLR, tak jsem se o pizzu periodicky snažil…
Pominu-li marné snahy zde popisované, tak jsem pekl i v rozpálené troubě přímo na dně se spodním ohřevem…
Nebo jsem zkoušel také takové malé pizzetky v nízké remosce, kdy jedno těleso bylo dole a druhým jsem to žhavil ze shora…
Marnost nad marnost, vše byla marnost…
Od 1989 jsem pizzu doma nezkoušel… :)

 
esmeralda
4770 příspěvků 03.02.12 02:03

Ejo, jak píšeš…
Ještě mne napadlo jestli by pomohlo dát do té co nejteplejší trouby třeba velikou kachličku, nebo dlažební cihlu. A na ní ten tác s pizzou položit. Bohužel jsem jen teoretik. Ale vyzkoušet to nic nestojí.

 
Eja
3035 příspěvků 02.02.12 19:23

Amelie, to není „horší“ trouba, je to tak, i ty dobré kuchyňské trouby teplotu nad 300 st nedají. Zkus rozpálit troubu na maximum, dát do dolní třetiny plech, rovněž rozpálit, a na plech sesunout pizzu, hned troubu zavřít. 6 minut by snad mělo stačit. Ale pizza z pece to nebude… :mavam:

 
esmeralda
4770 příspěvků 01.02.12 22:02

Amellia, v tom je asi ten problém.
Komerční trouby na pizzu jsou vyhřáté na cca 450°C. Proto máš pizzu hotovou za pár minut a těsto se upeče ale nestačí se vysušit. Domácí trouba není schopna této teploty dosáhnout.

V obchodech je k dostání taková malá troubička určená přímo na pečení pizzy (Pizza oven).
Nemám s ní ale zkušenosti. Pizzu jsem z ní jedla a nezdála se mi špatná.

 
Amellia
2 příspěvky 01.02.12 21:41

Dobrý den,
musím poděkovat za dobrý recept. S těstem se mi moc dobře pracovalo. Přesto bych chtěla poprosit o radu, kde dělám chybu. Těsto jsem udělala opravdu tenké, ale přeci jenom po upečení ještě nabylo a korpus mi přijde trochu tvrdý. Musím dodat, že mám bohužel trochu horší troubu a pizzu jsem pekla asi 15 –20 minut. Myslíte, že problém je tedy v troubě nebo v mém postupu? děkuji :?

 
Alis
2545 příspěvků 08.10.11 23:12

Casino, vy provokatére :-) Divím se, že jste neglosoval i tělesnou horečku :D

 
casino
4185 příspěvků 06.10.11 18:51

Postup: „…vmíchat tam 5 1/2 lžíce vlažné vody…“
Hihi, tak takové formulace mě vždy spolehlivě dostanou… :-)
5 PL je málo a 6 PL moc :mrgreen:
Ale možná to měla být jen taková „pekařská latina“ a chybí tam jenom smajlík… :-)

 
iviko
12 příspěvků 06.10.11 16:30

Také super těsto, já dnes dělala bezlepkovou, těsto zadělám v pekárně. Možná byste mohla také zkusit, tedy pokud máte pekárnu. Já už bez ní neudělám nic :-) Vaši pizzu určitě také vyzkouším :-)

 
Uživatel je onlinebabi
6323 příspěvků 23.02.11 22:24

Jolanko a Choose 321, mate pravdu, ze ten pecici papir je dobry napad, pokud clovek nema nic jineho. Ale i papir pri takove teplote se pali a proto je mozna lepsi pouzit silikonovou podlozku, ktera se dostane bezne koupit. Zajiste trouba i s plechem, nebo kamenem musi byt poradne vyhrata, nechavam ji na nejvissi teplote asi 20 minut pred vlozenim pizza :-)

 
jolana
4695 příspěvků 23.02.11 20:38

Choose321,to je napad.. :palec: takto musi byt snad aj lepsia..dik :)

 
Chose321
1 příspěvek 23.02.11 19:53

Já když dělám pizzu nechám troubu rozpálit na maximum i s plechem. Testo válím na peč. papíru a po nazdobení dávám do trouby i s papírem – urychlí to pečení. Peču cca 6 min (po 3 min. plech otáčím).

 
Sylvie
2305 příspěvků 12.01.11 08:50

Jo!

 
Jehna
2 příspěvky 10.01.11 21:06

jo a když udělám těsto na 50 pizz a rozhodnu se ze budu dělat jen 25 pizz tak to ostatní ( ty bochánky )dám do lednice do chladu aby to nekynulo a pak až to vyndam třeba druhej den až to budu chtít dělat tak to vykyne na teplu jo???

 
noskovice
1323 příspěvků 10.01.11 19:13

Těsto na pizzu se rozdělí ještě před kynutím na jednotlivé bochánky a až potom se nechá vykynout. Pak už se jenom rozválí na „placku“. Jinak na jednu pizzu je třeba 100 g mouky a 5 g droždí…

 
Alis
2545 příspěvků 09.01.11 09:14

Jehno, ty smolaři: dělávám pizzy velmi podobně, jako v tomto receptu, jen droždí dávám trochu víc (cca 30 g čerstvého). Z uvedeného množství udělám čtyři, máme rádi tenké těsto.

Nechávám vykynout v teple, vykynuté znovu propracuji, dám ještě jednou kynout. Rozdělit na čtyři bochánky, vyválet, dát na plech, potřít a obložit :-) Nic to není, zvládneš to. :-)

Píšu „vyválené těsto potřít“  – potírám rajčatovou omáčkou (balení rajčatového pyré osolím a přidám bazalku). Pizza je pak hezky šťavnatá a voňavá.

Co se týče oblohy – „trochu“ ti 50 pizz provětrá peněženku. Pokud ti mohu dát radu z vlastní zkušenosti – nenechávej strávníky samotné si pizzy vyrábět. Lidi mají tendenci si nakládat trojnásobek (jo, když jde o žvanec, jde veškeré vychování stranou). :lol:

Ať se daří :-)

 
bocianka
526 příspěvků 09.01.11 08:10

Udělala bych ty pizzy poloviční. :-P

 
glama  09.01.11 01:23

No to je jednoduché…
Recept je na dvě pizzy, takže si množství surovin vynásob dvaceti pěti.. :wink:

Tu práci ti tedy nezávidím…ale čestné dluhy se musí plnit :wink: Dovedeš si představit, jak to budeš dlouho péci…?? 8-o Doma v troubě po jedné…?
Já bych to viděla na rozdělení do několika dnů..a pečení postupné.. deset pizz denně…např.

Co se zkusit domluvit s nějakou pizzerií…nebo pizzařem z ní…?

Kdybys potřeboval pomoci s konzumací, ozvi se :wink: :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.01.11 v 01:24

 
Jehna
2 příspěvky 09.01.11 01:05

dobrý den,chtěl jsem se zeptat kolik surovin bych potřeboval na těsto na 50 pizz . prohrál jsem sázku :think: a musím udělat 50 pizz a pořádně nevím jak na to . :-( mockrát děkuji za nějakou radu

 
Uživatel je onlinebabi
6323 příspěvků 09.12.10 01:23

Dekuji Vam vsem, kdo jste nahledli pod recept a shledali jej dobrym. Potesilo me to. S testen se dobre pracuje a myslim si, ze nelze doma vyrobit lepsi. Mate-li zajem, zde je take recept pro omacku, pouzivanou na nektere pizza recepty.
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Lukas, Tobe musi odpovedet nekdo se zkusenosti s pecenim v profesionalni peci a to ja nejsem!

Příspěvek upraven 09.12.10 v 01:27

 
glama  08.12.10 10:51

Lukas – zeptej se raději na diskuzním foru, tady tvůj dotaz může zapadnout :-) tam se neztratí…

 
Lucas1984
1 příspěvek 08.12.10 09:45

Podle referencí musí těsto bejt opravdu moc dobré, jen bych se rád zeptal zda nemáte někdo zkušenosti s pečením v pizza pecích ?? zajímá mě hlavně nastavení teploty horního a dolního ohřevu.. díky za odpovědy, rady atd :-)

 
obaja
1 příspěvek 24.12.09 00:51
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Na kolik a jak dlouho prosím pečete těsto. Já ho pekla na 250 st. 25 minut a stejně bylo uprostřed měkké i když bylo těsto tenoučké.

 
ondrzej
1 příspěvek 28.01.09 01:30
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Právě jsem objevil, že firma která vyrábí pizza mouku zavedla e-shop, konečně!!! Právě jsem si objednal 5 kg, tak jsem zvědav více zde http://www.unimills.cz/…-katalog.php

 
julianka
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Mouka na pizzu

testo mi prave kyne:-) jinak, v tescu prodavaji pod svou bio radou Organic „strong fwhite flour“ – s vysokym obsahem lepku – tudiz na pizzu je asi jako delana:-)

 
ildig
51 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Superduper – prodává BAUMATIC

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Nasměruj svůj dotaz do Diskuzního fóra – Kde koupit či sehnat.

 
superduper
9 příspěvků 27.06.08 10:52
Re: Kamen na pizzu

Nevite nekdo kde se da koupit kamen na pizzu, hrozne rada bych si ho poridila, ale nemuzu ho sehnat. Nekde sem cetra doporuceni, ze se da na tento ucel pouzit i obyzejna dlazdice, ale bojim se aby se tak do jidla nedostaly nejake spatne latky nebo nevznikaly pecenim nejake vypary a taky nevim jestli by mi v krame prodali jednu dlazdici ;-) … Nemat s tim nekdo zkusenosti? Diky za info.

 
Draq
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

JJ diky ja sem si trochu myslel ze by to tomu kynutymu testu nedelalo donbry…

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

DRAQu, nevim jak Ti rikat. Testo na pizzu se da krasne zmrazit. Udelat si kulicky (1 kulicka=1 pizza). Zabalis je oddelene do pruhledne folie a sup s tim do mrazaku. Potom si je odebiras podle potreby (nebo-li podle stravniku). Testo na Pizzu nerada rozmrazuji v Mikrovlnce, protoze je snadne ho „uvarit“ predem, takze neriskuji. Vyndam o neco drive a za pokojove teploty se rozmrazi samo. No a delat kulatou Pizzu, je desne jednoduche. Mas tu kulicku, splacnes ji dlani a potom stale otacis testo na valu a „roztahujes“ ho valeckem. Uz Ti to pisi podruhe. Predtim mi to nekam uteklo, takze ahoj, nez to zase zmizi! Sona

 
Draq
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Pizza chutnala dobre, jenze zbyla mi pulka toho testa nevite jak ho treba uskladnit na 3 dny? Jo este nevite nejaky dobry tip jak udelat aby ta pizza byla kulata? ja mel spise ctverec :-D

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Kdyz jsem byla v Praze na dovolene, delala jsem „pizza party“ z normalni hladke mouky bile, a pizza mi vylezla dobre, jako v Italii, takze se neboj a pust se do toho. Ale recept byl trochu jiny, tak jak jsem to popsala nahore (11.05.2008).
Ahoj Sona

 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Draqu, prosím tě, to je úplně jedno. U nás se nesežene jiná mouka než universal – polohrubá a těsto na pizzu z ní jde taky, i když asi ne tak dobré jako originál.

 
Draq
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Tak to jim to nereknu.. :-D a da se koupit ta nebelena psenicna mouka na pizzu treba v bille? nebo v tehle normal obchodech?Jinak dik za radu…

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Muzes tam dat i slunecnicovy olej, ale italum to nerikej! V moukach se nevyznam, ja pouzivam tu 00, tak nevim. Ahoj Sona

 
Draq
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Ahoj chtel bych se jeste zeptat jestli je tozdil mezi tim kdyz dam do pizzy misto:
hladkou pšeničnou mouku nebo pšeničnou mouku a panenesky olivový olej a slunečnicový olej Díky za odpověd

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Ja delam testo na pizzu takto: na 4 pizzy 400 gr hladke mouky + mouku na val, 20 gr drozdi, 1 PL jemne soli, 4 PL olivoveho oleje a 1/4 l vlazne vody. Nedavam zadny cukr. Vsechny suroviny zpracuji dohromady, rozdelim na 4 stejne kusy, udelam z nich male bochanky, polozim oddalene na cisty ubrus, prikreju a necham kynout asi hodinu. Zalezi na tom, jake je teplo v byte. Pak uz to jenom rozvalim na pizzu, oblozim dle libosti, upecu a dobrou chut.

 
meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Draqu…kdyz si testo zadelavas v mise nebo v robotu tak po zadelani, tj. kdyz se ti vsechny ingredience spoji v hmotu  – v testo (nesmi se ti to rozpadat)…tak si to z te misy vyndas na pomoucneny val a nebo pokud nemas val tak si pomoucni kousek kuchynske linky a tam si testo budes dal hnist…tzn. propracovavat, nejlepe obourucmo po dobu jak pise „babi“ asi 8 minut.
Myslim, ze neni nutna kukuricna krupice, muzes pouzit detskou krupicku pokud mas a nebo jestli mas pecici papir tak jak mas velky plech na kterem to budes pect si muzes ustrihnout pecici papir. Ja na plech striknu trochu olivoveho oleje, prsty ho dukladne rozetru po celem plechu a jeste se me nikdy nestalo ze by se pizza pripekla, vzdy jde krasne sundat.At se zadari, zdravim ))).

 
Draq
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

dobrý den chtěl bych tento recept ozkoušet ale mám dotaz nepochopil sem tuto cast :Přendat na tochu pomoučený vál a hníst těsto po 8min. mohl byste mi to nekdo prosím vysvětlit a je k těstu nutná kukuřičnatá krupice? děkuji

 
storm1249
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Tento recept jsem vyzkoušel a musím se přidat ke chvále.Opravdu výborné italské těsto nechal jsem to kynout přes,ráno srazil a bylo to výborné.Jako podklad jsem dal Panzani omáčku s olivami a bazalkou a na to jsem dával tvrdý salám,šunku,ni­vu,eidam,mozza­relu a blaťácké zlato.Vážně výborné :)

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Tak jsem testo dneska vyzkousela a musim se pripojit k vseobecne chvale. Z uvedenych mnozstvi surovin a pri dodrzeni postupu clovek pripravi spravne vlacne testo, ktere pomerne rychle vykyne. Mouku jsem pouzila italskou dvounulku a kvasnice cerstve Fala, asi pul kosticky. K peceni pizzy dodavam, ze ja ji pecu tak, ze za na spodni mrizku trouby vlozim obraceny plech, protoze nemam kamen a troubu dukladne predehreji na 250 stupnu. Pizzu si pripravim na pecicim papiru a na rozpaleny plech ji sesoupnu i papirem. Pizza je pak krasne krupava. Pokud pouzivam mozarellu, tak ji pizzu pokladu cca 5 minut pred tim, nez je hotova, zamezi se tim pripadnemu promaceni pizzy.

 
gretlik.
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Dneska jsem udělala tuto pizzu tím nejpohodlnějšm způsobem – všechny ingredience jsem naházela do domácí pekárny a zapnula program „těsto“. Po vypracování jsem nechala stát 20 minut, pak jsem ho přepnula opět na začátek, nechala ještě jednou pěkně zpracovat a kynout opět 20 minut. Pravda, dělala jsem z dvojité dávky, nicméně udělala jsem 7 velkých pizz!!! To je ale dobrotka!! Nahoru jsem naplácala co dům dal a nandala jsem svým kreacím pseudoitalské názvy – měla jsem doma 3 dkg uheráku, 10 dkg šunky, 3 kuřecí řízky, sklínku rajského protlaku, balíček špenátu, zbytek bylinkové goudy , kousek eidamu, domácí kozí pesto sýr a malou šlehačku. Každá pizza byla jiná, nicméně všechny velmi prudce jedlé. Babi, díky moc za recept. Už nikdy jiné těsto. Pracuje se s ním výborně a ještě lépe chutná.

 
hard_core
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Jinak já dělám podobné těsto – 200g hl. mouky, 2lžíce ol. oleje,sůl, 1/2 balíčku kvasnic (cca 20g) a vodu dle konzistence těsta… a nechám to vykynout do 2× rozměru…jinak kdo by chtěl víc těsta tak adekvátně k požadovanému množství .-)

 
hard_core
2 příspěvky 25.01.09 03:43
4 Lucius

Do těch kvasnic musíš dát špetku cukru…a když tam dáš ohřáté mléko (stačí tak 4lžíce av mikrovlnce tak na 15s) tak ti to těsto musí vykynout!Hodně zda­ru…

 
Labužník lenka_02
45 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept krok za kroke

Ahoj Lucie, určitě nic nezkazíš, když do vody dáš ještě trochu mouky a ze všeho uděláš kašičku. Dělávám to tak a problém nebývá. Ony ty kvasnice totiž potřebují něco papat. S tím množstvím kvasnic na skoro půl kila mouky si nejsem jistá, zpravidla dávám všechno od oka. Ale asi by se tak moc nestalo, kdybys dal malinko víc. Důležité je, aby kvasnice byly kvalitní = ne staré, ale to je asi jasné.

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

Dnes doporučujeme: Houbová smaženice

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
TOPlist