Recept Italská Panzanella i k lehké večeři

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozpálit olej na pánvi a osmažit na něm kostky bagety po 10min. nebo až jsou na všech stranách osmažené do zlatohněda. Často s nimi zaštěrchat. Přidat více oleje, je-li zapotřeby.

Smíchat a našlehat všechny ingredience pro zálivku.

Ve velké míse smíchat okurek, rajčata, obojí papriku, cibuli, bazalku a kapary. Přidat kostky bagety, osolit a opepřit a zalít vše zálivkou. Salát může odpočívat až po 1/2 hodiny, kdy se všechny chutě dobře prolnou.

Ina Garten.

Recept je z kategorií: Různé saláty



Nahlásit recept

  • 13.04.05 vloženo
  • 4328x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 malá bagetka, nebo ciabatta den stará nakrájená na 3cm kostičky (asi 6 hrnků. (jeden hrnek = 250ml)
  • 1 lžička mořské soli
  • 2 pevná uzrálá rajčata nakrájená na 3cm kostičky
  • 1 hadí okurka rozkrojená podélce s vyškrábnutýma semínkama a napříč nakrájená na 1cm plátky
  • 1 červené paprika bez semeníku nakrájená na 3cm čtverečky
  • 1 žlutá paprika bez semeníku nekrájená na 3cm čtverečky
  • 1/2 velké červené cibule rozkrojené napůl a potom na tenké lupínky
  • asi 20 bazalkových lístků pokrájených
  • 3 lžíce okapaných kaparů
  • Zálivka:
  • 1 lžička na jemno posekaného česneku
  • 1 lžíčka dijónské hořčice
  • 3 lžíce vinného octa
  • 110ml dobrého olivového oleje
  • sůl a černý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italská Panzanella i k lehké večeři

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italská Panzanella i k lehké večeři.

Toustíku, musím podotknout, že receptů na Panzanellu je jako kuchařů ;o) Tento nám však chutná. Je to vlastně salát, ale během horkých dnů jsme Panzanellu pojídali přesně tak jak říkáš, na zahradě…

Zdraví,

 
toast
171 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italská Panzanella i k lehké večeři - Babi

A šup s tím do oblíbených, takovýhle večeře za teplých večerů, pěkně venku na terase, či na zahrádce, s lahvičkou vína, to je pak radost!

Zdravim do Jeseníku Toast

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Chilli con carne Chilli con carne
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist