Recept Indický sýr Panir

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nalijte mléko do hrnce a pomalu přiveďte k varu. Vmíchejte jogurt, citrónovou šťávu, podle chuti přisolte, potom odstavte. Nechte stát 2 minuty, sražené mléko se oddělí od syrovátky. Vemte cedník a vystelte ho čistým kusem režné látky. Nalijte do cedníku mléčnou směs a nechte přes noc odkapat.

Zrovna jsem se vrátila z Indické restaurace, kde jsem si tento sýr dala smažený v těstíčku jako překrm. A chutnalo moc moc… Hned jsem se začala koukat po receptu, který jsem nakonec našla.. ne tady, tak ho sem dávám pro další mlsné huby :) V indické kuchyni se prý Panir používá běžně namísto masa do většiny obvyklých jídel.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 06.09.08 vloženo
  • 6547x zobrazeno

Ingredience

  • 2 litry mléka
  • 170 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Indický sýr Panir

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
klaaarka
222 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Indický sýr Panir

Tak nevím, co jsem udělala špatně, ale po celonočním „odkapávání“ mám z toho takovou hustou kašičku, něco jako hrudkovitý měkký tvaroh. Ne, že by to nebylo dobré, ale rozhodně to není nic, co byste mohli krájet na kostky a smažit :-( Myslíte, že to mám v tom plátýnku zkusit nějak vyždímat? A vůbec, jak vypadá výsledný stav, něco jako bochníček? Díky moc…

 
meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Indický sýr Panir

Klaarko.....ja mam, behem dne vlozim ))).

 
klaaarka
222 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Indický sýr Panir

Jeee, další super receptík. Neměli byste prosím někdo také recept na ten špenát, co v něm v indických restauracích tento sýr je? Hlavně, čím je ochucený… předem moc díky klaaarka

 
meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Indický sýr Panir

Spravne to je „Paneer“, pokud ho budete delat tak pouzijte nejtucnejsi bily jogurt jaky budete mit moznost koupit. Syr se griluje, ruzne naklada, pouziva do omacek. Pouziva se pouze v tepelne uprave! Nejlepsi je na sucho ugrilovany ( nakrajeny na kostky) a potom vlozeny do rozmixovaneho cerstveho spenatu. Az vam syr odkape tak si dejte stranou aspon 2 dcl.. Syr ulozte do uzaviratelne nadoby a prilejte ty 2dcl. Syr musi byt aspon 1 cm. ponoren ode dna nadoby, jen tak si uchova svou vlhkost. Skladujte v chladu, nejlepe v lednici, pri spravne skladovani vydrzi 2-3 tydny.

 
cookie123
253 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Indický sýr Panir

Pracovala jsem chvíli v indické outsourcingové firmě. Byli úplně odvázaní z našeho smaženého sýru eidam. Nikdy to nejedli. Zvláště vegetariáni si libovali. Pikantní na Indech bylo, že chtěli zaměstnat naše romské spoluobčany. Viděli v nich „bratry“. Pokoušeli jsme se jim vysvětlit, že většina z nich nejen že neumí vůbec anglicky, natož dokonale a pokud by dostali počítače, za pár dnů by tam zřejmě nebyly:))) Jinak recept je to hezký

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Indický sýr Panir- sawick,

ten tvůj recept se mi ohromně líbí a určitě ho vyzkouším. Uložila jsem si ho do oblíbených a díky za něj! Pěknou neděli! Terrinka

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist