Recept Huspenina 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Huspenina 2

Postup

Na přípravu huspeniny použijeme vepřových nožiček, oušek, kolínek, kůže a ocásků. Kolínka, nožičky, ouška, ocásky a kůžičky stažené z hřbetního sádla očistíme, opálíme zbytky štětin, dobře opereme a dáme vařit. Po povaření vodu slijeme, suroviny znovu opereme, načež je vaříme na mírném ohni úplně do měkka.

Současně v plátěném sáčku vaříme celé koření. Uvařené suroviny z vývaru vyjmeme, pečlivě je vykostíme a nakrájíme na 3cm kostky. Vývar přecedíme, vylijeme zpět do nádoby a uvedeme znovu do varu. Do vařícího vývaru přidáme krájenou zeleninu (mrkev, celer, petržel), ocet, sůl a nakrájené vykostěné masné suroviny. Po provaření přidáme krájené kyselé okurky a krájenou syrovou cibuli. Jakmile přejde var, hotovou huspeninu rozlijeme do vhodných nádob a necháme vychladnout.

Hotovou huspeninu lze rovněž naplnit do sklenic nebo plechovek a sterilovat. Ke konzervování je správné plnit do sklenic nebo plechovek větší podíl masitých surovin, méně aspiku. Aspik je však třeba připravit tužší, neboť sterilací poněkud zřídne.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.12.05 vloženo
  • 19611x zobrazeno

Ingredience

  • Poměr surovin:
  • 55 % vařené kližnaté masné suroviny
  • 30 % kližného vývaru
  • 15 % zeleniny (popřípadě okurky a cibuli)
  • Koření na 10 kg huspeniny:
  • 10g celého pepře
  • 10g celého nového koření
  • 3g bobkového listu
  • 5g tymiánu
  • 600 g 8% octa
  • 120 g soli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Huspenina 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4445 příspěvků 20.12.09 21:36
Re: Huspenina

Také pěkný recept… Líbí se mi, že zelenina se nevyhazuje!
I další recepty od honzi (to není překlep :o) stojí za nakouknutí…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Nadívaný hovězí jazyk


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist