Recept Huspenina 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Huspenina 2

Postup

Na přípravu huspeniny použijeme vepřových nožiček, oušek, kolínek, kůže a ocásků. Kolínka, nožičky, ouška, ocásky a kůžičky stažené z hřbetního sádla očistíme, opálíme zbytky štětin, dobře opereme a dáme vařit. Po povaření vodu slijeme, suroviny znovu opereme, načež je vaříme na mírném ohni úplně do měkka.

Současně v plátěném sáčku vaříme celé koření. Uvařené suroviny z vývaru vyjmeme, pečlivě je vykostíme a nakrájíme na 3cm kostky. Vývar přecedíme, vylijeme zpět do nádoby a uvedeme znovu do varu. Do vařícího vývaru přidáme krájenou zeleninu (mrkev, celer, petržel), ocet, sůl a nakrájené vykostěné masné suroviny. Po provaření přidáme krájené kyselé okurky a krájenou syrovou cibuli. Jakmile přejde var, hotovou huspeninu rozlijeme do vhodných nádob a necháme vychladnout.

Hotovou huspeninu lze rovněž naplnit do sklenic nebo plechovek a sterilovat. Ke konzervování je správné plnit do sklenic nebo plechovek větší podíl masitých surovin, méně aspiku. Aspik je však třeba připravit tužší, neboť sterilací poněkud zřídne.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality



Nahlásit recept

  • 17.12.05 vloženo
  • 18027x zobrazeno

Ingredience

  • Poměr surovin:
  • 55 % vařené kližnaté masné suroviny
  • 30 % kližného vývaru
  • 15 % zeleniny (popřípadě okurky a cibuli)
  • Koření na 10 kg huspeniny:
  • 10g celého pepře
  • 10g celého nového koření
  • 3g bobkového listu
  • 5g tymiánu
  • 600 g 8% octa
  • 120 g soli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Huspenina 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4379 příspěvků 20.12.09 21:36
Re: Huspenina

Také pěkný recept… Líbí se mi, že zelenina se nevyhazuje!
I další recepty od honzi (to není překlep :o) stojí za nakouknutí…

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist