Recept Husí prsa a stehna po staročesku s opékaným bramborem

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Husí prsa a stehna po staročesku s opékaným bramborem

Postup

Porce husy protkneme na nudličky nakrájeným česnekem, osolíme, okořeníme zázvorem a po všech stranách opečeme na husím sádle. Vedle masa osmahneme nakrájenou cibuli, podlijeme vodou a přidáme pepř a nové koření.

Pozvolna pečeme v troubě dozlatova za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou. Hotové maso vyjmeme, šťávu zredukujeme, podle potřeby dolijeme vodou a dochutíme. Hotové maso vyjmeme, šťávu zredukujeme, podle potřeby dolijeme vodou a dochutíme.

Recept je z kategorií: Husa



Nahlásit recept

  • 20.04.02 vloženo
  • 12929x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • husí prsa a stehna
  • 400 g brambor uvařených ve slupce
  • 1 cibule
  • 4-6 stroužků česneku
  • husí sádlo
  • mletý zázvor
  • celý pepř
  • nové koření
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s bramborovými plátky opečenými na sádle.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lucis1986 21.06.15 22:30

Perfektní recept, díky! Udělala jsem pár změn - nejen stehna a prsa jsem nasolila a prošpikovala česnekem den předem, a pekla jsem pak bez dalšího koření, jen zázvor.

Odkaz na uvaření

tuso 02.10.11 23:25

Tak toto určitě zvopáknu.

Diskuse k receptu Husí prsa a stehna po staročesku s opékaným bramborem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
tuso
98 příspěvků 02.10.11 23:25

Tak toto určitě zvopáknu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist