Recept Hříbková omáčka

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hříbková omáčka

Postup

Do vývaru přidáme nové koření, celý pepř a cibule, oloupané a nakrájené. Povaříme 15 minut. Vývar procedíme do kastrolu, cibuli mírně propasírujeme. Mírně okyselíme vinným octem, přidáme hříbky a opět 15 minut povaříme.

Mouku rozšleháme ve smetaně a opatrně přes cedník vlijeme do omáčky, za stálého míchání povaříme 5 minut. Podle chuti přisolíme, přidáme čerstvě mletý bílý pepř, špetku cukru a lžižku másla.

Je to omáčka vskutku královská, hříbky mají nezaměnitelnou chuť a vůni. Lze připravit i z jiných druhů hub, ale je to zcela o něčem jiném.

Recept je z kategorií: Omáčky ryze české



Nahlásit recept

  • 11.05.05 vloženo
  • 41407x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 litr hovězího vývaru
  • 2 cibule
  • 8 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • necelá polévková lžíce bílého vinného octa
  • miska nakrájených hříbků (nebo sušených, na 10 minut namočených ve studené vodě, možno použít i zmrazené)
  • 1/4 litr dobré sladké smetany
  • čajová lžička másla
  • sůl
  • pepř
  • 4 pol. lžíce hladké mouky
  • případně pár kapek citronové šťávy

Doporučená příloha

  • Houskové knedlíky, může být i vejce natvrdo, kdo chce, dá si vařené hovězí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Patrikbiker 29.01.11 13:08

Jak už zde bylo řečeno božská mana, doporučuji servírovat s hovězím masem (stejně potřebujete vývar) nepodcenit chuť čerstvě drceného bílého pepře, a vžádném případě nepoužít obyčejný kvasný ocet, když nemáte vinný tak dejte pouze citrónovou štávu. Vhodné lehké, svěží, suché, bílé víno!

Odkaz na uvaření

Labužník Tulinka02 25.05.09 00:00

Omáčka vařená z hřibů kovářů byla tmavší a moc chutná.

Diskuse k receptu Hříbková omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Bento
794 příspěvků 07.09.11 16:54

Pozeram , skoro podobe sme robili ale ine :?: neviem ci pridam ale aj toto musi byt vyborne. Aspon dam fotku nasho hribkoveho vytvoru.( parmezan, ,petrzelka, creme fraiche)

 
Patrikbiker
1 příspěvek 29.01.11 13:08

Jak už zde bylo řečeno božská mana, doporučuji servírovat s hovězím masem (stejně potřebujete vývar) nepodcenit chuť čerstvě drceného bílého pepře, a vžádném případě nepoužít obyčejný kvasný ocet, když nemáte vinný tak dejte pouze citrónovou štávu. Vhodné lehké, svěží, suché, bílé víno!

 
versla
33 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hříbková omáčka

Byla opravdu vynikajici. Meli jsme ji s italskymi gnochi a se syrem a taky to melo neco do sebe.

 
versla
33 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hříbková omáčka
 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Hříbková omáčka

Hříbkovou omáčku mám uloženu…snad za týden se zadaří a pojedeme alespoň na 3 dny…dnes budu objednávat pobyt.

 
lydia
1214 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hříbková omáčka

Na zavařování okurek mám velmi milého bratra. Mám milé sousedy, kteří mi dávají meruňky a jablka. Ale nemám vůůůbec nikoho, kdo by se mnou šel na houby. Já je hrozně ráda sbírám, ale musím být pod dohledem:-)) Každý píše o houbách, jsou tu samé krásné obrázky hub, krásné recepty, píšete, že rostou. Takže mi nic jiného nezbylo, než zajít na trh a koupit hřiby. Za ty peníze, co zde stojí 1 kilo hřibů bych mohla dojet z Vídně do Prahy a zpět.

Marhabo, děkuji za vytažení tohoto receptu, opravdu si to zasloužil,
Petře Horáku děkuji za recept. Uvařila jsem k omáčce dobré vídeňské knedlíky a žádné maso. Přesto se manžel olizoval, (o mně ani nemluvě) nejraději by asi talíř vylízal, i bez masa.

 
marhaba
98 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hříbková omáčka

To není omáčka, to je mana nebeská!!!

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist