Recept Hříbková omáčka

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hříbková omáčka

Postup

Do vývaru přidáme nové koření, celý pepř a cibule, oloupané a nakrájené. Povaříme 15 minut. Vývar procedíme do kastrolu, cibuli mírně propasírujeme. Mírně okyselíme vinným octem, přidáme hříbky a opět 15 minut povaříme.

Mouku rozšleháme ve smetaně a opatrně přes cedník vlijeme do omáčky, za stálého míchání povaříme 5 minut. Podle chuti přisolíme, přidáme čerstvě mletý bílý pepř, špetku cukru a lžižku másla.

Je to omáčka vskutku královská, hříbky mají nezaměnitelnou chuť a vůni. Lze připravit i z jiných druhů hub, ale je to zcela o něčem jiném.

Recept je z kategorií: Omáčky ryze české



Nahlásit recept

  • 11.05.05 vloženo
  • 42142x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 litr hovězího vývaru
  • 2 cibule
  • 8 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • necelá polévková lžíce bílého vinného octa
  • miska nakrájených hříbků (nebo sušených, na 10 minut namočených ve studené vodě, možno použít i zmrazené)
  • 1/4 litr dobré sladké smetany
  • čajová lžička másla
  • sůl
  • pepř
  • 4 pol. lžíce hladké mouky
  • případně pár kapek citronové šťávy

Doporučená příloha

  • Houskové knedlíky, může být i vejce natvrdo, kdo chce, dá si vařené hovězí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Patrikbiker 29.01.11 13:08

Jak už zde bylo řečeno božská mana, doporučuji servírovat s hovězím masem (stejně potřebujete vývar) nepodcenit chuť čerstvě drceného bílého pepře, a vžádném případě nepoužít obyčejný kvasný ocet, když nemáte vinný tak dejte pouze citrónovou štávu. Vhodné lehké, svěží, suché, bílé víno!

Odkaz na uvaření

Labužník Tulinka02 25.05.09 00:00

Omáčka vařená z hřibů kovářů byla tmavší a moc chutná.

Diskuse k receptu Hříbková omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Bento
794 příspěvků 07.09.11 16:54

Pozeram , skoro podobe sme robili ale ine :?: neviem ci pridam ale aj toto musi byt vyborne. Aspon dam fotku nasho hribkoveho vytvoru.( parmezan, ,petrzelka, creme fraiche)

 
Patrikbiker
1 příspěvek 29.01.11 13:08

Jak už zde bylo řečeno božská mana, doporučuji servírovat s hovězím masem (stejně potřebujete vývar) nepodcenit chuť čerstvě drceného bílého pepře, a vžádném případě nepoužít obyčejný kvasný ocet, když nemáte vinný tak dejte pouze citrónovou štávu. Vhodné lehké, svěží, suché, bílé víno!

 
versla
33 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hříbková omáčka

Byla opravdu vynikajici. Meli jsme ji s italskymi gnochi a se syrem a taky to melo neco do sebe.

 
versla
33 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hříbková omáčka
 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Hříbková omáčka

Hříbkovou omáčku mám uloženu…snad za týden se zadaří a pojedeme alespoň na 3 dny…dnes budu objednávat pobyt.

 
lydia
1217 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hříbková omáčka

Na zavařování okurek mám velmi milého bratra. Mám milé sousedy, kteří mi dávají meruňky a jablka. Ale nemám vůůůbec nikoho, kdo by se mnou šel na houby. Já je hrozně ráda sbírám, ale musím být pod dohledem:-)) Každý píše o houbách, jsou tu samé krásné obrázky hub, krásné recepty, píšete, že rostou. Takže mi nic jiného nezbylo, než zajít na trh a koupit hřiby. Za ty peníze, co zde stojí 1 kilo hřibů bych mohla dojet z Vídně do Prahy a zpět.

Marhabo, děkuji za vytažení tohoto receptu, opravdu si to zasloužil,
Petře Horáku děkuji za recept. Uvařila jsem k omáčce dobré vídeňské knedlíky a žádné maso. Přesto se manžel olizoval, (o mně ani nemluvě) nejraději by asi talíř vylízal, i bez masa.

 
marhaba
98 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hříbková omáčka

To není omáčka, to je mana nebeská!!!

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Cuketové placky Cuketové placky
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist