Recept Hraběnčiny řezy s čokoládou

aneb Hraběnčiny řezy II.

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z mouky smíchané s práškem do pečiva, cukru, tuku a žloutků zpracujeme těsto.

1/3 těsta dáme do mikrotenového sáčku a do mrazáku. Zbytek těsta necháme asi 10 minut odpočinout.

Odpočinuté těsto vyválíme a přendáme na vymaštěný pekáč. Pomůžeme si prstama, zvedneme trochu okraje, těsto několikrát propíchneme.

Nasypeme jablka, která ochutíme skořicí, vanilkovým cukrem (jestliže jsou moc kyselá, tak je osladíme podle chuti). Pak nasypeme čokoládu, ořechy.

Z bílků ušlehat sníh a zašlehat do něj cukr. Vše pomazat tímto sněhem. Nakonec na vše nastrouháme těsto z mrazáku. Strouháme na hrubo.

Pečeme asi 30 minut (v horkovzdušné troubě na 170°C).

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 13.09.06 vloženo
  • 20626x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

Těsto:

  • 600 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 220 g cukru
  • 380 g tuku (Hera, máslo)
  • 5 žloutků

Náplň:

  • 100 g mletých nebo sekaných ořechů
  • 100 g strouhané čokolády
  • 350 g strouhaných jablek
  • trocha skořice - mleté
  • 1 vanilkový cukr

Sníh:

  • 5 bílků + špetička soli
  • 2 PL cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hraběnčiny řezy s čokoládou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
HelcaK
959 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hraběnčiny řezy - strouhání jablek

Peču také již dlouho, ale vynechávám skořici, aby při střídání se štrůdlem nebyla chuť podobná. Chci se podělit o zlepšovák (znalci mě budou mít za blbce, začátečníci možná ocení) při strouhání jablek. U nás se vždy zdlouhavě vykrajovalo, loupalo, strouhalo, zadělala se spousta nádobí, ustrouhly se špičky prstů… A pak jsem v telce viděla Kluky v akci, jak popadnou celé omyté jablko, palec na bubáka, ukazováček na šťopku a ostrouhají ho vcelku až na ohryzek. Primitivní, jednoduché… Omlouvá mě jen to, že jsme dřív povinně zpracovávali výpěstky ze zahrady s různými vadami na kráse, které se vykrájet prostě musely.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hraběnčino řezy

Dělám je už řadu let, používám jak máslo tak Heru, prostě co je doma po ruce a žádný rozdíl jsem nezaznamenala

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hraběnčiny řezy

Papajo, nemusela jsi čekat, jedna varianta už tu je od babi .

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hraběnčino řezy - Papajo

Znam je, pecu je a jsou uzasne, zvlast pokud jsou jeste teple:-) Doporucuji dat maslo (od Madety), ne Heru, protoze pak je to uplne dokonale.

 
Papaja  25.01.09 03:43
Re: Hraběnčino řezy

Něco podobného pekla kdysi jedna kolegyně. Bylo to úžasné a čekala jsem, až sem někdo ten recept dá…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky ze sírovce

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Chilli con carne Chilli con carne
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist