Recept Hovězí zadní pro začátečníky

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí zadní pro začátečníky

Postup

Velmi podrobný postup mého prvního pokusu o dušené hovězí:

Plátky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, okořeníme, obalíme v mouce a na pánvi na oleji krátce z obou stran orestujeme. Stačí jen chvilku, maso budeme ještě dusit, a pokud bude na pánvi dlouho, ztvrdne. Plátky vyjmeme a dáme do hrnce, na pánev dáme najemno nakrájenou cibulku a slaninu na kostičky a restujeme, než cibulka zesklovatí.

Pak přidáme do hrnce k plátkům, zalijeme vodou nebo vývarem, aby bylo maso potopené (ale ne moc, nesmí to příliš plavat, raději vodu dolijeme během dušení, když jí příliš ubyde), přidáme papriky nakrájené na proužky, můžeme i trochu osolit, přivedeme k varu a pak pozvolna dusíme. Občas zkontrolujeme, jestli se nepřipaluje. Já jsem dusila necelé 2 hodiny, a masíčko se úplně rozpadalo, cibulka a papriky se téměř rozpustily a omáčka byla tak hustá, že ani nepotřebovala zahustit.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky



Nahlásit recept

  • 04.07.04 vloženo
  • 89956x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 600 g hovězího zadního - plátky
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • hladká mouka
  • olej
  • 1 cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 papriky - klidně levné tenkostěnné, i pálivé, při dušení se pálivost ztratí

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Mondulinecka 01.01.16 20:11

Vynikající!

Odkaz na uvaření

Pegel 28.06.15 14:17

Vinikající!

Odkaz na uvaření

Monulie 01.11.14 20:11

B-O-Ž-Í!!! Nevím teda, proč se nejdřív dělá hovězí a cibule dělá zvlášť v pánvi. Dělala jsem normálně rovnou v hrnci, ve kterém se pak vařilo. Hodina a půl stačila bohatě.

Odkaz na uvaření

lefiček 31.07.14 21:00

skvělý i pro mě pro začátečníka!

Odkaz na uvaření

romčakarča 13.01.12 16:53

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hovězí zadní pro začátečníky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
4987 příspěvků 25.07.13 11:29

Jj.. :palec:
PS:Casino, a to vzadu mlade masicko pocarovne s kucerami si ty, ze?! :mrgreen: :P

 
casino
4378 příspěvků 25.07.13 09:03
Není nad mladé maso...
:mrgreen:
 
cindy.ave
1 příspěvek 25.03.09 22:41
Re: Hovězí zadní pro začátečníky

Dekuji za recept Hovezi zadni pro zacatecniky.Prave recept zkousim a take poprve.Recept je dobre srozumitelny a jednoduchy.Dekuji za nej a vsem preji dobrou chut !!

 
lucka.jl
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Hovězí zadní pro začátečníky

Taky se chystám na své první dušené hovězí, takže recept je akorát pro mě:o) Díky za něj!

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist