Recept Hovězí zadní pro začátečníky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí zadní pro začátečníky

Postup

Velmi podrobný postup mého prvního pokusu o dušené hovězí:

Plátky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, okořeníme, obalíme v mouce a na pánvi na oleji krátce z obou stran orestujeme. Stačí jen chvilku, maso budeme ještě dusit, a pokud bude na pánvi dlouho, ztvrdne. Plátky vyjmeme a dáme do hrnce, na pánev dáme najemno nakrájenou cibulku a slaninu na kostičky a restujeme, než cibulka zesklovatí.

Pak přidáme do hrnce k plátkům, zalijeme vodou nebo vývarem, aby bylo maso potopené (ale ne moc, nesmí to příliš plavat, raději vodu dolijeme během dušení, když jí příliš ubyde), přidáme papriky nakrájené na proužky, můžeme i trochu osolit, přivedeme k varu a pak pozvolna dusíme. Občas zkontrolujeme, jestli se nepřipaluje. Já jsem dusila necelé 2 hodiny, a masíčko se úplně rozpadalo, cibulka a papriky se téměř rozpustily a omáčka byla tak hustá, že ani nepotřebovala zahustit.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky



Nahlásit recept

  • 04.07.04 vloženo
  • 59223x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 600 g hovězího zadního - plátky
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • hladká mouka
  • olej
  • 1 cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 papriky - klidně levné tenkostěnné, i pálivé, při dušení se pálivost ztratí

Doporučená příloha

  • rýže

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

lefiček 31.07.14 21:00

skvělý i pro mě pro začátečníka!

Odkaz na uvaření

romčakarča 13.01.12 16:53

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hovězí zadní pro začátečníky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
4736 příspěvků 25.07.13 11:29

Jj.. :palec:
PS:Casino, a to vzadu mlade masicko pocarovne s kucerami si ty, ze?! :mrgreen: :P

 
casino
4209 příspěvků 25.07.13 09:03
Není nad mladé maso...
:mrgreen:
 
cindy.ave
1 příspěvek 25.03.09 22:41
Re: Hovězí zadní pro začátečníky

Dekuji za recept Hovezi zadni pro zacatecniky.Prave recept zkousim a take poprve.Recept je dobre srozumitelny a jednoduchy.Dekuji za nej a vsem preji dobrou chut !!

 
lucka.jl
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Hovězí zadní pro začátečníky

Taky se chystám na své první dušené hovězí, takže recept je akorát pro mě:o) Díky za něj!

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka...
TOPlist