Recept Hovězí zadní pro začátečníky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí zadní pro začátečníky

Postup

Velmi podrobný postup mého prvního pokusu o dušené hovězí:

Plátky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, okořeníme, obalíme v mouce a na pánvi na oleji krátce z obou stran orestujeme. Stačí jen chvilku, maso budeme ještě dusit, a pokud bude na pánvi dlouho, ztvrdne. Plátky vyjmeme a dáme do hrnce, na pánev dáme najemno nakrájenou cibulku a slaninu na kostičky a restujeme, než cibulka zesklovatí.

Pak přidáme do hrnce k plátkům, zalijeme vodou nebo vývarem, aby bylo maso potopené (ale ne moc, nesmí to příliš plavat, raději vodu dolijeme během dušení, když jí příliš ubyde), přidáme papriky nakrájené na proužky, můžeme i trochu osolit, přivedeme k varu a pak pozvolna dusíme. Občas zkontrolujeme, jestli se nepřipaluje. Já jsem dusila necelé 2 hodiny, a masíčko se úplně rozpadalo, cibulka a papriky se téměř rozpustily a omáčka byla tak hustá, že ani nepotřebovala zahustit.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky



Nahlásit recept

  • 04.07.04 vloženo
  • 58035x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 600 g hovězího zadního - plátky
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • hladká mouka
  • olej
  • 1 cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 papriky - klidně levné tenkostěnné, i pálivé, při dušení se pálivost ztratí

Doporučená příloha

  • rýže

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

lefiček 31.07.14 21:00

skvělý i pro mě pro začátečníka!

Odkaz na uvaření

romčakarča 13.01.12 16:53

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hovězí zadní pro začátečníky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
4720 příspěvků 25.07.13 11:29

Jj.. :palec:
PS:Casino, a to vzadu mlade masicko pocarovne s kucerami si ty, ze?! :mrgreen: :P

 
casino
4195 příspěvků 25.07.13 09:03
Není nad mladé maso...
:mrgreen:
 
cindy.ave
1 příspěvek 25.03.09 22:41
Re: Hovězí zadní pro začátečníky

Dekuji za recept Hovezi zadni pro zacatecniky.Prave recept zkousim a take poprve.Recept je dobre srozumitelny a jednoduchy.Dekuji za nej a vsem preji dobrou chut !!

 
lucka.jl
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Hovězí zadní pro začátečníky

Taky se chystám na své první dušené hovězí, takže recept je akorát pro mě:o) Díky za něj!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Americký grilovaný losos

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí...
Mrkvový salát Mrkvový salát
TOPlist