Recept Hovězí svíčková

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí svíčková

Postup

1. Šalotku pokrájíme a smícháme s 1 lžičkou hořčice, solí, pepřem, jablečnou šťávou a octem. Poté zašlehá­me olej.

2. Plátky svíčkové opepříme. Strouhanku smícháme s 3 lžičkami hořčice, vejcem a pepřem. Troubu přede­hřejeme na 200 °C. Rozehřejeme olej a maso na něm opékáme po každé straně asi 1 min., vyjmeme, osolí­me a uložíme do ohnivzdorné formy. Povrch zasypeme strouhankovou směsí. Maso zapékáme asi 5 – 7 min.

3. Okurky, salát a rajčata omyjeme, očistíme, pokrájí­me a vše promícháme se zálivkou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 03.01.03 vloženo
  • 18962x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 510 kcal, 2130 kj, 42 g bílkovin, 28 g tuků, 22 g sacharidů
  • 1 šalotka
  • 4 lžičky kremžské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce jab­lečné šťávy
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 3 lžíce slunečni­cového oleje
  • 4 plátky hovězí svíčkové (asi po 200 g)
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 vejce
  • 2 lžičky oleje
  • 1 salátová okurka
  • 1 hlávka listového salátu
  • 2 rajčata

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí svíčková

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Focaccia s bylinkami a sýrem

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist