Recept Hovězí svíčková

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí svíčková

Postup

1. Šalotku pokrájíme a smícháme s 1 lžičkou hořčice, solí, pepřem, jablečnou šťávou a octem. Poté zašlehá­me olej.

2. Plátky svíčkové opepříme. Strouhanku smícháme s 3 lžičkami hořčice, vejcem a pepřem. Troubu přede­hřejeme na 200 °C. Rozehřejeme olej a maso na něm opékáme po každé straně asi 1 min., vyjmeme, osolí­me a uložíme do ohnivzdorné formy. Povrch zasypeme strouhankovou směsí. Maso zapékáme asi 5 – 7 min.

3. Okurky, salát a rajčata omyjeme, očistíme, pokrájí­me a vše promícháme se zálivkou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 03.01.03 vloženo
  • 18521x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 510 kcal, 2130 kj, 42 g bílkovin, 28 g tuků, 22 g sacharidů
  • 1 šalotka
  • 4 lžičky kremžské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce jab­lečné šťávy
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 3 lžíce slunečni­cového oleje
  • 4 plátky hovězí svíčkové (asi po 200 g)
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 vejce
  • 2 lžičky oleje
  • 1 salátová okurka
  • 1 hlávka listového salátu
  • 2 rajčata

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí svíčková

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový...
Karbanátky Karbanátky
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z...
TOPlist