Recept Hovězí Stroganoff

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí  Stroganoff

Postup

Hovězí maso opláchneme, pečlivě osušíme a rozkrájíme na tenké proužky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Žampiony dobře očistíme, omyjeme a rovněž nakrájíme na dost tenké plátky, okurky pak na úzké proužky.

Ve velké pánvi zahřejeme tuk, na kterém maso postupně opečeme. Podle chuti je pak osolíme a rovněž opepříme. Maso vyjmeme z pánve a dáme stranou. Ve vypečeném tuku lehce osmahneme cibulku a žampiony. Zaprášíme moukou a ještě krátce podusíme. Podlijeme polévkou a za stálého míchání chvilku povaříme. Přidáme maso a okurky.

Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a také hořčici, ochutíme ji solí, pepřem a cukrem. To vše dohromady při nízké teplotě zhruba 5 minut dusíme. Hovězí Stroganoff podáváme na stůl ozdobené petrželkou.

Velmi chutnou přílohou k tomuto slavnostnímu jídlu jsou vařené i pečené brambory, ale hodí se i rýže.

Recept je z kategorií: Minutky



Nahlásit recept

  • 53247x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g hovězího masa (svíčkovou)
  • 2 středně velké cibule
  • 200 g žampionů
  • 4 středně velké nakládané okurky
  • 2 polévkové lžíce másla nebo rostlinného tuku
  • sůl
  • bílý pepř
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1/4 l vývaru z masoxu
  • 250 g zakysané smetany
  • 2-3 polévkové lžíce středně ostré hořčice
  • špetku cukru
  • petrželku na ozdobu

Doporučená příloha

  • viz výše …

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Nira 12.03.12 14:24

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hovězí Stroganoff

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4289 příspěvků 07.12.13 21:17
Dnes pozván na oslavu... Vyfasoval zástěru a pomáhal u plotny

Vařili jsme pro 14 ks u stolu :)
Místo hořčice – plechovička protlaku zastříknutá worčestrem
Misto masoxu – bílé víno
Bez kapar by to nebylo ono!!! :palec:
Svíce byla dvojí: pravá a nepravá, obojí julienne
Obě jsme dělali po částech a to max. 1minutku na pánvi
Pravá byla OK
Levá byla tuhá, ale poživatelná ;)
Někteří jedli s hranolky, někteří s knedlíkem mně chutnalo s bagetou :palec:

Resumé:
Příště – jedině pravá :)

 
pepicek
1309 příspěvků 08.01.10 23:12
Re: Hovězí Stroganoff - přidán obrázek
:)
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Americký grilovaný losos

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Mrkvový salát Mrkvový salát
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
TOPlist