Recept Hovězí Stroganoff

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí  Stroganoff

Postup

Hovězí maso opláchneme, pečlivě osušíme a rozkrájíme na tenké proužky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Žampiony dobře očistíme, omyjeme a rovněž nakrájíme na dost tenké plátky, okurky pak na úzké proužky.

Ve velké pánvi zahřejeme tuk, na kterém maso postupně opečeme. Podle chuti je pak osolíme a rovněž opepříme. Maso vyjmeme z pánve a dáme stranou. Ve vypečeném tuku lehce osmahneme cibulku a žampiony. Zaprášíme moukou a ještě krátce podusíme. Podlijeme polévkou a za stálého míchání chvilku povaříme. Přidáme maso a okurky.

Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a také hořčici, ochutíme ji solí, pepřem a cukrem. To vše dohromady při nízké teplotě zhruba 5 minut dusíme. Hovězí Stroganoff podáváme na stůl ozdobené petrželkou.

Velmi chutnou přílohou k tomuto slavnostnímu jídlu jsou vařené i pečené brambory, ale hodí se i rýže.

Recept je z kategorií: Minutky



Nahlásit recept

  • 46623x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g hovězího masa (svíčkovou)
  • 2 středně velké cibule
  • 200 g žampionů
  • 4 středně velké nakládané okurky
  • 2 polévkové lžíce másla nebo rostlinného tuku
  • sůl
  • bílý pepř
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1/4 l vývaru z masoxu
  • 250 g zakysané smetany
  • 2-3 polévkové lžíce středně ostré hořčice
  • špetku cukru
  • petrželku na ozdobu

Doporučená příloha

  • viz výše …

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí Stroganoff

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4233 příspěvků 07.12.13 21:17
Dnes pozván na oslavu... Vyfasoval zástěru a pomáhal u plotny

Vařili jsme pro 14 ks u stolu :)
Místo hořčice – plechovička protlaku zastříknutá worčestrem
Misto masoxu – bílé víno
Bez kapar by to nebylo ono!!! :palec:
Svíce byla dvojí: pravá a nepravá, obojí julienne
Obě jsme dělali po částech a to max. 1minutku na pánvi
Pravá byla OK
Levá byla tuhá, ale poživatelná ;)
Někteří jedli s hranolky, někteří s knedlíkem mně chutnalo s bagetou :palec:

Resumé:
Příště – jedině pravá :)

 
pepicek
1309 příspěvků 08.01.10 23:12
Re: Hovězí Stroganoff - přidán obrázek
:)
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém...
TOPlist