Recept Hovězí steak s Bernaise omáčkou pro dva

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Přivéct ocet, víno, 1 lžíci estragonu a šalotky do varu a povařit vše po 5min. (zredukovat). Odstavit a nechat trochu zchladnout.

Do mixeru vložit zchladlou směs, přidat žloutek a mixovat vše po 30 sekund. Při běžícím motoru pomalinku přidávat rozpuštěné horké máslo. Nakonec přidat zbylý estragon a mixovat jenom po pár sekund navíc. Je-li omáčka příliš hustá, tak přidat lžici vína.

Před smažením dobře osolit a opepřit steaky. Rozehřát pánev (používám rozehřátou grilovací pánev a v tom případě steaky obalím v oleji a pánev nechávám suchou) s trochou oleje skoro do bodu kouře a narychlo osmažit steaky po 1 min. na každé straně.

Snížit teplotu a osmažit steaky po 7–10min. Během té doby je jednou otočit. Steaky bydou uvnitř rare.

Vyjmout steaky na nahřátý talíř a pevně je přikrýt alobalem. Nechat je po 10min. odpočinout.

Steaky podávat s Bearnaise omáčkou v omáčníku a s bramborami Anna

Podle Iny Gartner.

Můj TIP: Chcete-li omáčku uschovat na později, tak ji nechejte v mixéru. Před podáváním do omáčky zamixovat jednu lžíci horké vody.

Steaky vyndejte z chladničky asi 1 hodinu před použitím.

Recept je z kategorií: Minutky



Nahlásit recept

  • 10.04.05 vloženo
  • 15530x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25min.

Ingredience

  • 2 pěkné steaky asi 3 cm tlusté (rib eye)
  • olivový olej
  • hrubá mořská sůl a čerstvě na hrubo pomletý černý pepř

Bernaise omáčka:

  • 20ml bílého vinného octa
  • 20ml bílého vína, nebo Vermouthu
  • 2 lžíce posekaných lístků estragonu
  • 2 malé na jemno posekané hnědé šalotky
  • 1 velký žloutek
  • 5 lžic másla
  • sůl a kayenský pepř podle chuti

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tuso 21.09.10 20:41

Co dodat? Prostě super.

Diskuse k receptu Hovězí steak s Bernaise omáčkou pro dva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6323 příspěvků 23.09.10 21:50
tuso,

je to klasicky recept a opravdu zalezi na kvalite masa ;)

 
tuso
94 příspěvků 21.09.10 20:41

Co dodat? Prostě super.

 
babi
6323 příspěvků 25.01.09 03:43
Toustíku...

Děkuji Ti za zájem o recept. Máš pravdu, že úspěchem tohoto receptu je sice dobrá Bernaiská omáčka, ale hlavně výborný chutný, šťavnatý steak. Nevím, kdy si v naší zemi uvědomí, že z dojné krávy tak nikdy nemůže být (o odležení masa nemluvě) !

Přeji Ti krásný den ;o)

 
toast
171 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí steak s Bernaise omáčkou pro dva. - Babi

Tak tohle vypadá velmi lákavě, budu muset sehnat opravdu dobré hovězí steaky, což není žádná legrace.

Přeji hezké nedělní odpoledne :o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s...
TOPlist