Recept Hovězí steak s Bernaise omáčkou pro dva

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Přivéct ocet, víno, 1 lžíci estragonu a šalotky do varu a povařit vše po 5min. (zredukovat). Odstavit a nechat trochu zchladnout.

Do mixeru vložit zchladlou směs, přidat žloutek a mixovat vše po 30 sekund. Při běžícím motoru pomalinku přidávat rozpuštěné horké máslo. Nakonec přidat zbylý estragon a mixovat jenom po pár sekund navíc. Je-li omáčka příliš hustá, tak přidat lžici vína.

Před smažením dobře osolit a opepřit steaky. Rozehřát pánev (používám rozehřátou grilovací pánev a v tom případě steaky obalím v oleji a pánev nechávám suchou) s trochou oleje skoro do bodu kouře a narychlo osmažit steaky po 1 min. na každé straně.

Snížit teplotu a osmažit steaky po 7-10min. Během té doby je jednou otočit. Steaky bydou uvnitř rare.

Vyjmout steaky na nahřátý talíř a pevně je přikrýt alobalem. Nechat je po 10min. odpočinout.

Steaky podávat s Bearnaise omáčkou v omáčníku a s bramborami Anna

Podle Iny Gartner.

Můj TIP: Chcete-li omáčku uschovat na později, tak ji nechejte v mixéru. Před podáváním do omáčky zamixovat jednu lžíci horké vody.

Steaky vyndejte z chladničky asi 1 hodinu před použitím.

Recept je z kategorií: Minutky



Nahlásit recept

  • 10.04.05 vloženo
  • 17880x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25min.

Ingredience

  • 2 pěkné steaky asi 3 cm tlusté (rib eye)
  • olivový olej
  • hrubá mořská sůl a čerstvě na hrubo pomletý černý pepř

Bernaise omáčka:

  • 20ml bílého vinného octa
  • 20ml bílého vína, nebo Vermouthu
  • 2 lžíce posekaných lístků estragonu
  • 2 malé na jemno posekané hnědé šalotky
  • 1 velký žloutek
  • 5 lžic másla
  • sůl a kayenský pepř podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tuso 21.09.10 20:41

Co dodat? Prostě super.

Diskuse k receptu Hovězí steak s Bernaise omáčkou pro dva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
babi
6360 příspěvků 23.09.10 21:50
tuso,

je to klasicky recept a opravdu zalezi na kvalite masa ;)

 
tuso
98 příspěvků 21.09.10 20:41

Co dodat? Prostě super.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Toustíku...

Děkuji Ti za zájem o recept. Máš pravdu, že úspěchem tohoto receptu je sice dobrá Bernaiská omáčka, ale hlavně výborný chutný, šťavnatý steak. Nevím, kdy si v naší zemi uvědomí, že z dojné krávy tak nikdy nemůže být (o odležení masa nemluvě) !

Přeji Ti krásný den ;o)

 
toast
171 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí steak s Bernaise omáčkou pro dva. - Babi

Tak tohle vypadá velmi lákavě, budu muset sehnat opravdu dobré hovězí steaky, což není žádná legrace.

Přeji hezké nedělní odpoledne :o)

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist