Recept Hovězí polévka s paprikami po maďarsku (pro Lvy)

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso vložíme do 1 1/2 l vařící osolené vody a asi 2 hodiny je doměkka vaříme. Mezitím opereme, oloupáme a rozpůlíme brambory, opereme a rozkrájíme na čtvrtky vyčištěné papriky, rajčata spařená vařící vodou oloupáme a rozkrájíme na čtvrtky. Po hodině varu přidáme k masu krájené brambory, za další půlhodinu papriky a rajčata. Vývar osolíme a ochutíme mletou sladkou paprikou, přidáme jemně krájenou petrželku a cibuli. Oboje necháme několik minut ve vývaru „táhnout“. Maso vyjmeme, rozkrájíme na plátky, vložíme do polévkové mísy a vývar se zeleninou na maso nalijeme. Podáváme horké.

Čerpáno z Receptáře ve znamení zvěrokruhu (1989).

Recept je z kategorií: Masové polévky



Nahlásit recept

  • 28.06.05 vloženo
  • 4316x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g hovězího hrudí
  • sůl
  • 750 g brambor
  • 2 zelené a 2 červené papriky
  • 4 rajčata
  • 2 ČL sladké mleté papriky
  • petrželka
  • 1 malá cibule.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí polévka s paprikami po maďarsku (pro Lvy)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí polévka s paprikami po maďarsku (pro Lvy)

Já byla kdysi dávno, ve svých deseti letech v Maďarsku, spolu s rodiči a sestrou, na jediné, co si pamatuji, byly fialové brambory…jinak maďarskou kuchyni znám od bývalé tchýně (dodnes jí říkám mami), i když tento recept k jejím nepatří; ovšem její gulášová polévka nemá široko daleko konkurenci…;o)

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí polévka s paprikami po maďarsku (pro Lvy)

No to zkusím. V Maďarsku jsem si hrozně užívala, překvapila mě výborná, českému jazyku blízká kuchyně. A polévky, ty byly skvělé!

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist