Recept Hovězí polévka s knedlíčky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hovězí maso omyjeme,vložíme do tlakového hrnce, přidáme zeleninu, pepř a sůl, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Mezitím si připravíme knedlíčky.

Máslo umícháme se žloutkem, přisolíme, přidáme koření, pokrájenou housku nasátou mlékem, jemně usekanou petrželku, lehce vmícháme sníh z bílků a podle potřeby zahustíme strouhankou. Lžičkou vykrojíme kousky,v ruce nebo na prkénku posypaném moukou nebo strouhankou zakulatíme knedlíčky a hned je vhazujeme do vařícího vývaru z masa.

Vaříme asi 5 minut.Maso pokrájíme na kousky, zeleninu na nudličky, vložíme do polévky a dochutíme jemně pokrájenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Polévky



Nahlásit recept

  • 03.03.04 vloženo
  • 8014x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g předního hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať.
  • Na knedlíčky:
  • vrchovatá lžíce másla
  • 1 vejce
  • 1 houska
  • 5 lžic mléka
  • trochu strouhanky
  • několik snítek petrželky
  • špetka muškátu
  • špetka pepře
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí polévka s knedlíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí polévka s knedlíčky

naše štědrovečerní klasika…pouze již delší dobu používám knedlíčků coby mraženého polotovaru + nudle k tomu…

 
Eja
3590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí polévka s knedlíčky

Tome, zcela vyjímečně poprvé a naposled bych si dovolila připomínku k Tvému receptu. Papiňák je jinak můj dobrý kamarád, ale když chci dobrý vývar, tak normální hrnec a vařit a vařit a vařit, pěkně pomaloučku, klidně dvě tři hodinky, aby všechna chuť masa přešla do vývaru. To je jako s guláškem, ten podle mne taky do papiňáku nepatří, jedině jako nouzovka, když se časem ukáže, že jsem místo hovězího koupila nějakého třetihorního tvora. A na cibuli nechat jednu vrstvu hnědé slupky, dá to dobrou barvu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist