Recept Hovězí polévka s knedlíčky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hovězí maso omyjeme,vložíme do tlakového hrnce, přidáme zeleninu, pepř a sůl, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Mezitím si připravíme knedlíčky.

Máslo umícháme se žloutkem, přisolíme, přidáme koření, pokrájenou housku nasátou mlékem, jemně usekanou petrželku, lehce vmícháme sníh z bílků a podle potřeby zahustíme strouhankou. Lžičkou vykrojíme kousky,v ruce nebo na prkénku posypaném moukou nebo strouhankou zakulatíme knedlíčky a hned je vhazujeme do vařícího vývaru z masa.

Vaříme asi 5 minut.Maso pokrájíme na kousky, zeleninu na nudličky, vložíme do polévky a dochutíme jemně pokrájenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Polévky



Nahlásit recept

  • 03.03.04 vloženo
  • 7954x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g předního hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať.
  • Na knedlíčky:
  • vrchovatá lžíce másla
  • 1 vejce
  • 1 houska
  • 5 lžic mléka
  • trochu strouhanky
  • několik snítek petrželky
  • špetka muškátu
  • špetka pepře
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí polévka s knedlíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí polévka s knedlíčky

naše štědrovečerní klasika…pouze již delší dobu používám knedlíčků coby mraženého polotovaru + nudle k tomu…

 
Eja
3566 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí polévka s knedlíčky

Tome, zcela vyjímečně poprvé a naposled bych si dovolila připomínku k Tvému receptu. Papiňák je jinak můj dobrý kamarád, ale když chci dobrý vývar, tak normální hrnec a vařit a vařit a vařit, pěkně pomaloučku, klidně dvě tři hodinky, aby všechna chuť masa přešla do vývaru. To je jako s guláškem, ten podle mne taky do papiňáku nepatří, jedině jako nouzovka, když se časem ukáže, že jsem místo hovězího koupila nějakého třetihorního tvora. A na cibuli nechat jednu vrstvu hnědé slupky, dá to dobrou barvu.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist