Recept Hovězí polévka s knedlíčky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hovězí maso omyjeme,vložíme do tlakového hrnce, přidáme zeleninu, pepř a sůl, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Mezitím si připravíme knedlíčky.

Máslo umícháme se žloutkem, přisolíme, přidáme koření, pokrájenou housku nasátou mlékem, jemně usekanou petrželku, lehce vmícháme sníh z bílků a podle potřeby zahustíme strouhankou. Lžičkou vykrojíme kousky,v ruce nebo na prkénku posypaném moukou nebo strouhankou zakulatíme knedlíčky a hned je vhazujeme do vařícího vývaru z masa.

Vaříme asi 5 minut.Maso pokrájíme na kousky, zeleninu na nudličky, vložíme do polévky a dochutíme jemně pokrájenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Polévky



Nahlásit recept

  • 03.03.04 vloženo
  • 8095x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g předního hovězího masa
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať.
  • Na knedlíčky:
  • vrchovatá lžíce másla
  • 1 vejce
  • 1 houska
  • 5 lžic mléka
  • trochu strouhanky
  • několik snítek petrželky
  • špetka muškátu
  • špetka pepře
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí polévka s knedlíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí polévka s knedlíčky

naše štědrovečerní klasika…pouze již delší dobu používám knedlíčků coby mraženého polotovaru + nudle k tomu…

 
Eja
3615 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí polévka s knedlíčky

Tome, zcela vyjímečně poprvé a naposled bych si dovolila připomínku k Tvému receptu. Papiňák je jinak můj dobrý kamarád, ale když chci dobrý vývar, tak normální hrnec a vařit a vařit a vařit, pěkně pomaloučku, klidně dvě tři hodinky, aby všechna chuť masa přešla do vývaru. To je jako s guláškem, ten podle mne taky do papiňáku nepatří, jedině jako nouzovka, když se časem ukáže, že jsem místo hovězího koupila nějakého třetihorního tvora. A na cibuli nechat jednu vrstvu hnědé slupky, dá to dobrou barvu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist