Recept Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku

(Hodnoceno 2x) Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku

Postup

Plátky masa naklepeme, oso­líme, a poprášíme moukou (v ru­kách přitiskneme). Na rozpále­ném tuku opečeme z obou stran, poté vyndáme a tuk přeli­jeme do druhého kastrolu. Do původní nádoby přidáme na­drobno pokrájenou cibuli, papriku, protlak, kmín, rozetřený čes­nek a majoránku (ještě promnu­tou v prstech), trochu podlijeme teplou vodou a chvíli povaříme.

Horké nalijeme na plátky masa tak, aby byly zalité, a pod poklič­kou pomalu dusíme. K polodu­šenému masu přidáme umyté, očištěné a pokrájené papriky a rajčata. Všechno udusíme do­měkka. Obdobně postupujeme i při přípravě v papiňáku.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 03.02.05 vloženo
  • 24801x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g hovězího masa (roštěn­ky)
  • sůl
  • hladká mouka
  • 40 g tuku (sádla)
  • 100 g cibule
  • mletá pálivá paprika
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • drcený kmín
  • 1 stroužek česneku
  • majoránka
  • 1-2 zelené papri­ky
  • 1-2 rajčata.

Doporučená příloha

  • rýže, upravené brambory, výborné jsou halušky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist