Recept Hovězí na zázvoru

aneb Babiččina hovězí pečeně na zázvoru

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí na zázvoru

Postup

Hovězí maso prošpikujeme proužky slaniny a potřeme směsí másla, citronové šťávy, zázvoru, soli a pepře,lisovaného česneku. Uložíme do chladničky na 24 hodin.
Pak pečeme ve vyhřáté troubě a průběžně během pečení poléváme výpekem a podléváme teplým vývarem z kostí a přihodíme rozsekanou cibuli.. Šťávu můžeme zahustit trochou hladké mouky, ale není to nutné.
Maso po změknutí vyjmeme, naporcujeme a na chvilku vložíme do výpeku. Je-li nutno výpek dochutíme pepřem a citronem.

Recept je z kategorií: Hovězí maso Vánoční recepty



Nahlásit recept

  • 02.01.06 vloženo
  • 32233x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 den na marinovÄ

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g hovězí loupaná plec
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 100 g rozpuštěného másla
  • sůl
  • pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • 1/2 l vývaru z kostí
  • 2 větší cibule

Doporučená příloha

  • vařený brambor, bramborový knedlík, rýže,

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí na zázvoru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
sliva78
73 příspěvků 01.12.13 14:09

Dělala jsem již potřetí… je to opravdu famózní chuť!!! Dnes jsem nemusela ani omáčku dochucovat. Loupanou plec kupuju též v Globusu, mají ji tam pravidelně. Děkuji za tento výborný recept a všem dopororučuji vyzkoušet, nemá chybu.

 
southern
16 příspěvků 06.01.13 17:00
Re: Babiččina hovězí pečeně na zázvoru

Velmi dobrý recept. Dal jsem plec a hovězí krk a musím říct, že krk z toho vyšel jako jasný vítěz. Dovolil jsem si drobnou modifikaci a přidal ještě anglické černé pivo typu Porter. Výpek byl parádně silný:)

 
zlata
1200 příspěvků 18.05.09 21:23
Re: Babiččina hovězí pečeně na zázvoru

Vyzkoušeno - včera s bramborem, dnes s rýží a s tou tedy opravdu výborné.

 
handul
4 příspěvky 17.02.09 16:43
Re: Babiččina hovězí pečeně na zázvoru

Peču to asi 2 hod. na 200 St. pod poklicí - průběžně otáčím maso.

 
Janelita
93 příspěvků 14.02.09 19:20
Re: Babiččina hovězí pečeně na zázvoru

Jak dlouho se to asi peče?

 
handul
4 příspěvky 09.02.09 20:26
Re: Babiččina hovězí pečeně na zázvoru

Včera jsem opět uvařila tento skvost. Zase se musím opakovat. Prostě to nemá chybu. Škoda jen, že některý řezník neprodává loupanou plec. Já už to mám však vychytané. V Globusu ji mají vždy. Tentokrát jsem k tomu podusila kedlubnu na másle a bramborový knedlík. Už se těším, až přijdu z práce a budu to dojídat. Druhý den je to ještě lepší. Marjánko děkuji a přejí krásný den.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččina hovězí pečeně na zázvoru

Mám naloženo v lednici a sehnala jsem moc pěknou loupanou plec- už se na to těšíme, moc nám ta dobrota chutná! Vzpomněla jsem si, když jsem vybírala co vařit o víkendu, že tuhle lahodu jsme neměli asi 1/2 roku, tak si teda dáme. Zároveň chci tento recept posunout do popředí, protože za to stojí! marjanko díky za recept! Terrinka

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččina hovězí pečeně na zázvoru

Naše babička také dělávala tuto skvostně chutnou pečeni. Podávala jí s bramborem a na plátek masa dávala trochu domácí tatarské omáčky. Pamatuji se, že tento sváteční oběd byl vždy výborný.L.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Babiččina hovězí pečeně na zázvoru - marjanko :-)

i já se přidávám k pochvale , dík za oběd :-)

 
handul
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Babiččina hovězí pečeně na zázvoru

Marjánko, dovol abych Ti gratulovala k babičině hovězí pečeni. Je to prostě skvost. Opravdu je to nejlepší z loupané hovězí plece. Již jsem k tomu vyzkoušela jako přílohu skoro vše a vždy to chutná skvěle. Byla jsem trochu odpůrcem hovězího, ale takto připravené - nemá chybu. Ještě jednou díky.

 
Fabujan
150 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččina hovězí pečeně na zázvoru

Marjanka, aké je to hovädzie pliecko, keď je „loupané“. S týmto termýnom som sa ešte nestretla. Recept vyzerá výborne, dávam do obľúbených.

 
Manana
1516 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: pečeně na zázvoru

je dobrá i z telecího nebo vepřového na pivě. Maso se celé obalí v zázvoru, pak se upeče na másle doměkka za občasného podlévání světlým pivem. S bramborovým knedlíkem a brusinkama to nemá chybu! A sklenici pivka k tomu!!

 
Marjanka2
210 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččina hovězí pečeně na zázvoru

Jsem ráda, že Ti chutnalo. Je to celkem jednoduché a výsledek stojí za to.

Hezký den.

 
Eja
3590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččina hovězí pečeně na zázvoru

Taky že to byla mňamka, jak píši v deníčku.

 
Eja
3590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Babiččina hovězí pečeně na zázvoru

Nový rok na Labužníku tedy začíná ve velkém stylu, co recept, to perla - tohle bude taky mňamka.

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist