Recept Hovězí Carbonnades a la flamande

(Hodnoceno 1x) Belgická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí Carbonnades a la flamande

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Nakrájet cibuli na plátky. Ve velkém zapékacím hrnci rozehřát olej a při vysoké teplotě osmažit postupně plátky hovězího do hněda na obou stranách. Vyjmout a udržovat v teple.

Snížit teplotu a usmažit cibuli po 3-4 min. do světle hněda. Přidat mouku a míchat 1 min. Přidat vývar a pomalu vařit 5 min. za stálého míchání. Přidat ostatní přísady, okořenit a přivést do varu.

Přikrýt hrnec a dát do trouby. Péct 1 1/4 - 1 3/4 hodiny, až je maso měkké. Sem tam zamíchat a po případě přilít více vývaru.

Před podáváním odstranit svazek bylinek. Na nahřáté míse naaranžovat maso a polít omáčkou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 18.05.02 vloženo
  • 11155x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 kg hovězího masa na dušení, nakrájeného na tlusté plátky
  • 30 g mouky
  • 275 ml sladkého ležáku (piva)
  • 750 ml horkého hovězího vývaru, asi
  • 1 kytička bylinek na přichucení (3-4 snítek ploché petrželky, 1 bobkový list, 2 snítky mateřídoušky)
  • 2 bobulky jalovce
  • 1 lžíce Dijonské hořčice
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Ve slupce upečené brambory, navršené máslem a kyselou smetanou a zelená zelenina jako brokolice.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Cuso 24.06.12 10:34

Trosku som zmenil pripravu, pridal som totiž aj slaninu a jedlo pripravoval na spoáku nie v rúre. Veľkú pozornosť treba venovať pivu, bez správneho piva to naozaj nebude ono. A aké je správne pivo? Belgické kláštorné, alebo silné belgické ale. Jedlo som varil na oslavu a malo veľký úspech.

Diskuse k receptu Hovězí Carbonnades a la flamande

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 19.05.02 16:28
Take namam rada pivo,

ja rada vinko, ale na priklad v Belgii, Nizozemi a take jinde, se piva pouziva do ruznych receptu. V tomto specifickem ho necitim, dava pokrmu nasladlou chut (tak trochu po karamelu). Take recept nerika jenom pivo, ale upresnuje jake. Nejjednodusi je vsak pivo vypustit a pridat vyvaru a o 1 lzici hnedeho cukru vic (ten take chutna po karamelu). Fakt je, ze chut masa, hortice, bylinek a jalovce prehlusi to pivo, ktere se jaksi smicha se vsim dohromady a pokrm dobre voni a vyborne chutna. Ale trebas Glama ti muze odpovedet presneji.

 
Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Pivo?

Babi, mám na tebe jeden dotaz. V mnoha receptech je pivo, už jsem mnohokrát uvažovala, že to zkusím, protože jsem četla, jak to dodává konkrétním jídlům šmrnc. Problém je v tom, že pivo absolutně nesnáším, nenapila bych se snad ani na poušti, stačí mi přičichnout a nedělá mi to dobře. Na druhou stranu, víno v jídle leckdy taky nechutná jako víno, jen to dá jiný šmak. O tvrdém alkoholu ani nemluvě. Takže dotaz pro tebe (i ostatní): Je při použití v jídle pivo cítit jako pivo? Jasně, můžu to vyzkoušet, ale nerada bych se s něčím dobu plácala a pak to hodila do odpadu jen proto, že z toho ucítím pivo.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist