Recept Hovězí Carbonnades a la flamande

(Hodnoceno 1x) Belgická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí Carbonnades a la flamande

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Nakrájet cibuli na plátky. Ve velkém zapékacím hrnci rozehřát olej a při vysoké teplotě osmažit postupně plátky hovězího do hněda na obou stranách. Vyjmout a udržovat v teple.

Snížit teplotu a usmažit cibuli po 3-4 min. do světle hněda. Přidat mouku a míchat 1 min. Přidat vývar a pomalu vařit 5 min. za stálého míchání. Přidat ostatní přísady, okořenit a přivést do varu.

Přikrýt hrnec a dát do trouby. Péct 1 1/4 - 1 3/4 hodiny, až je maso měkké. Sem tam zamíchat a po případě přilít více vývaru.

Před podáváním odstranit svazek bylinek. Na nahřáté míse naaranžovat maso a polít omáčkou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 18.05.02 vloženo
  • 11368x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 kg hovězího masa na dušení, nakrájeného na tlusté plátky
  • 30 g mouky
  • 275 ml sladkého ležáku (piva)
  • 750 ml horkého hovězího vývaru, asi
  • 1 kytička bylinek na přichucení (3-4 snítek ploché petrželky, 1 bobkový list, 2 snítky mateřídoušky)
  • 2 bobulky jalovce
  • 1 lžíce Dijonské hořčice
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Ve slupce upečené brambory, navršené máslem a kyselou smetanou a zelená zelenina jako brokolice.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Cuso 24.06.12 10:34

Trosku som zmenil pripravu, pridal som totiž aj slaninu a jedlo pripravoval na spoáku nie v rúre. Veľkú pozornosť treba venovať pivu, bez správneho piva to naozaj nebude ono. A aké je správne pivo? Belgické kláštorné, alebo silné belgické ale. Jedlo som varil na oslavu a malo veľký úspech.

Diskuse k receptu Hovězí Carbonnades a la flamande

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
babi
6360 příspěvků 19.05.02 16:28
Take namam rada pivo,

ja rada vinko, ale na priklad v Belgii, Nizozemi a take jinde, se piva pouziva do ruznych receptu. V tomto specifickem ho necitim, dava pokrmu nasladlou chut (tak trochu po karamelu). Take recept nerika jenom pivo, ale upresnuje jake. Nejjednodusi je vsak pivo vypustit a pridat vyvaru a o 1 lzici hnedeho cukru vic (ten take chutna po karamelu). Fakt je, ze chut masa, hortice, bylinek a jalovce prehlusi to pivo, ktere se jaksi smicha se vsim dohromady a pokrm dobre voni a vyborne chutna. Ale trebas Glama ti muze odpovedet presneji.

 
Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Pivo?

Babi, mám na tebe jeden dotaz. V mnoha receptech je pivo, už jsem mnohokrát uvažovala, že to zkusím, protože jsem četla, jak to dodává konkrétním jídlům šmrnc. Problém je v tom, že pivo absolutně nesnáším, nenapila bych se snad ani na poušti, stačí mi přičichnout a nedělá mi to dobře. Na druhou stranu, víno v jídle leckdy taky nechutná jako víno, jen to dá jiný šmak. O tvrdém alkoholu ani nemluvě. Takže dotaz pro tebe (i ostatní): Je při použití v jídle pivo cítit jako pivo? Jasně, můžu to vyzkoušet, ale nerada bych se s něčím dobu plácala a pak to hodila do odpadu jen proto, že z toho ucítím pivo.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Chléb s celerem Chléb s celerem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist