Recept Hovězí Boeuf alla Rossini

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso v celku musíme nejprve naložit.

Marinádu si připravíme z litru červeného vína do kterého nakrájíme 2 cibule, celer a dvě malé mrkve, dva stroužky česneku, jeden svazeček petržele, 2 bobkové listy, několik zrnek pepře a tymián.

Po 12 hodinách maso z marinády vyjmeme, osušíme a opečeme v pekáči na másle a plátcích slaniny.

Zeleninu společně s masem pečeme v troubě 2 hodiny za neustálého podlévání marinádou.

Až se zelenina začne karamelizovat, polejeme maso ještě skleničkou koňaku a odložíme na vyhřátý talíř.

Zeleniny v pekáči ještě promícháme se šálkem husté smetany. Až se smetana spojí s omáčkou, polejeme s ní maso a ozdobíme kolečky pomerančů.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.07.04 vloženo
  • 3869x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg hovězí svíčkové, větší kus ze středu
  • 1 l Frankovky
  • několik plátků slaniny
  • 2 cibule
  • 1 celer
  • 2 malé mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazeček petržele
  • 2 bobkové listy
  • 1 sklenička koňaku
  • 1 šálek husté smetany
  • 1 pomeranč
  • několik zrnek pepře
  • tymián

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí Boeuf alla Rossini

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Křupavé banánové brownies


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist