Recept Hovězí Boeuf alla Rossini

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso v celku musíme nejprve naložit.

Marinádu si připravíme z litru červeného vína do kterého nakrájíme 2 cibule, celer a dvě malé mrkve, dva stroužky česneku, jeden svazeček petržele, 2 bobkové listy, několik zrnek pepře a tymián.

Po 12 hodinách maso z marinády vyjmeme, osušíme a opečeme v pekáči na másle a plátcích slaniny.

Zeleninu společně s masem pečeme v troubě 2 hodiny za neustálého podlévání marinádou.

Až se zelenina začne karamelizovat, polejeme maso ještě skleničkou koňaku a odložíme na vyhřátý talíř.

Zeleniny v pekáči ještě promícháme se šálkem husté smetany. Až se smetana spojí s omáčkou, polejeme s ní maso a ozdobíme kolečky pomerančů.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 11.07.04 vloženo
  • 3760x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg hovězí svíčkové, větší kus ze středu
  • 1 l Frankovky
  • několik plátků slaniny
  • 2 cibule
  • 1 celer
  • 2 malé mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazeček petržele
  • 2 bobkové listy
  • 1 sklenička koňaku
  • 1 šálek husté smetany
  • 1 pomeranč
  • několik zrnek pepře
  • tymián

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí Boeuf alla Rossini

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist