Recept Hovězí Boeuf alla Rossini

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso v celku musíme nejprve naložit.

Marinádu si připravíme z litru červeného vína do kterého nakrájíme 2 cibule, celer a dvě malé mrkve, dva stroužky česneku, jeden svazeček petržele, 2 bobkové listy, několik zrnek pepře a tymián.

Po 12 hodinách maso z marinády vyjmeme, osušíme a opečeme v pekáči na másle a plátcích slaniny.

Zeleninu společně s masem pečeme v troubě 2 hodiny za neustálého podlévání marinádou.

Až se zelenina začne karamelizovat, polejeme maso ještě skleničkou koňaku a odložíme na vyhřátý talíř.

Zeleniny v pekáči ještě promícháme se šálkem husté smetany. Až se smetana spojí s omáčkou, polejeme s ní maso a ozdobíme kolečky pomerančů.

Recept je z kategorií: Hovězí maso



Nahlásit recept

  • 11.07.04 vloženo
  • 3752x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg hovězí svíčkové, větší kus ze středu
  • 1 l Frankovky
  • několik plátků slaniny
  • 2 cibule
  • 1 celer
  • 2 malé mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazeček petržele
  • 2 bobkové listy
  • 1 sklenička koňaku
  • 1 šálek husté smetany
  • 1 pomeranč
  • několik zrnek pepře
  • tymián

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí Boeuf alla Rossini

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist