Recept Houbové karbanátky mého bratra Vládi

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Houbové karbanátky mého bratra Vládi

Postup

Houby očistíme, pokrájíme, propláchneme studenou vodou a vložíme do vařící slané vody s kmínem. Povaříme kolem 3 minut. Vodu slijeme, houby necháme okapat, rozsekáme nožem nebo umeleme na ručním strojku.

Umleté nebo posekané houby vložíme do mísy, přidáme 2 vajíčka, pepř, česnek utřený se solí, muškátový květ, sekanou petrželku a cibuli, bešamelovou omáčku a strouhanku. Řádně proděláme, pokud je hmota řídká přidáme strouhanku.

Tvoříme ploché karbanátky, které ještě jednou obalujeme ve strouhance a pečeme na sádle nebo oleji.

Věnováno památce mého bratra, který byl velkým milovníkem přírody a hlavně houbařem i v zimních měsících, kdy do lesa chodil krmit zvěř.

Recept je z kategorií: Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.01.06 vloženo
  • 22131x zobrazeno

Ingredience

  • 500- 600 g čerstvých hub
  • voda
  • sůl
  • kmín
  • 1 -2 cibule
  • 3 i více stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • trochu muškátového květu
  • sekaná petrželka
  • 2 vajíčka
  • strouhanka.
  • Bešamelová omáčka:
  • 50 g másla
  • hladká mouka.
  • Opražíme dorůžova, zalijeme mlékem, povaříme a necháme vystydnout.

Doporučená příloha

  • brambory na všechny způsoby.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 13.09.14 19:12

Do dávky surovín uvedenej v recepte som pridala 400 g mletého kuracieho mäsa.
Výborné.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Houbové karbanátky mého bratra Vládi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1653 příspěvků 06.08.12 08:08
houbové karbanátky - sekaná

Z tohoto „těsta“ peču houbovou sekanou, někdy přidávám zbytek umletého pečeného masa (vepřové, drůbeží) nebo uzeného. Používám druhy hub podle sezóny. Vždy se sekaná povedla a byla chutná. :potlesk:

 
Eja
3681 příspěvků 05.08.12 12:42

Tak dámy a pánové, to je teda labůžo. Ta vsuvka s bešamelem za to stojí, dokonalé. Doporučuji. Rissotto z lišek odkládám na večer, jdu si dát ještě jeden karbanátek a pak se psy do polí, aby se mi ještě něco dnes do břichu vešlo :mrgreen:

 
siman
7 příspěvků 28.07.12 08:21

Vypadá to opravdu báječně. Včera mi zbylo půl koše růžovek, tak jsem hledala způsob, jak je využít a tohle mě zaujalo. Zatím mi voní na sporáku polotovar, připravený na osmažení a dumám, zda je dát klasicky na olej nebo na pečící papír do trouby. Petrželku jsem nahradila bazalkou, tak jsem zvědavá.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbové karbanátky mého bratra Vládi

Moc dobré. Vřele doporučuju

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Houbové karbanátky mého bratra Vládi

Tedy přidávala tu čirůvku, teď jsem si to přečetla…vodu nééé.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Houbové karbanátky mého bratra Vládi ... Dando ...

i u nás chutnají, díky za vyzkoušení. Bráška ještě sbíral čirůvku fialovou, předem ji mamka dobře povařila, měnila i vodu a přidávala do karbošů. Měly zvláštní, nezaměnitelnou­ chuť.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Houbové karbanátky mého bratra Vládi - Bedlo :-)

Právě jsem dorazila poslední karboš, studený, byly mňamózní :-)) Fotka je ve foťáku :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist