Recept Houbová sekaná

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Houby očistíme, podusíme na sádle s nasekanou cibulkou, přidáme kmín a necháme vychladnout.

Směs smícháme s mletým masem, vymačkanými houskami, vejci, utřeným česnekem, solí, pepřem a bylinkami. Podle potřeby zahustíme strouhankou, vytvarujeme šišku, podlijeme vývarem a dáme péct na 40 minut.

Recept je z kategorií: Mleté maso



Nahlásit recept

  • 09.03.02 vloženo
  • 11006x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg mletého masa
  • 250 g hub (hlíva, hřiby apod.)
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 2 housky namočené v mléce
  • 4 stroužky česneku
  • sádlo
  • strouhanka na zahuštění
  • vývar
  • kmín
  • rozmarýna
  • bazalka
  • majoránka
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houbová sekaná

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
glama  18.08.11 22:38

Připomínám…protože rostou. :-)
Hlavně je nedusit, ale přidat syrové!
:mrgreen:

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbová sekaná - glamo

S těmi syrovými houbami je to výborný nápad, určitě to vyzkouším. Už aby bylo léto a rostly čerstvé.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbová sekaná

Už se to peče! Ještě jsem přidala najemno nasekaný libeček,KL vegety a PL mateřídoušky- když už koření, tak ať to stojí zato. A voní to tu, mňam.......

 
glama  25.01.09 03:43
Kozí rohy!

Kozí rohy určitě dobře znáš. Jsou to tenké, dlouhé, červené žluté a zelené, často zakroucené a často pálivé papričky. Ne feferonky. Pěstujeme je ve skleníku a jsou úžasné jak čerstvé, tak, a to především, nakládané. Při nakládání se musí ale, jako na potvoru, překrojit, protože jsou dlouhé a křehké a praskly by. Naložené nesmí být měkké a blemcavé, ale musí zůstat pěkně chroupavé. Nejlepší jsou ty špičky, ze kterých můžeš nejdřív vycucnout nálev! Nálev po snědení obsahu nevylévám, ale použiju na povolení bramborového salátu, porkové pomazánky apod. Jo, kozí rohy, ty nemají chybu…! :-))))))))

 
pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Kozí rohy?

co to jsou kozí rohy? :o)

 
glama  25.01.09 03:43
Moje verze

Já vždycky, když tuto dobrotu doporučuji, říká, že se uděla sekaná přesně jako normálně a do syrové směsi přidám cca 1/3-1/4 SYROVÝCH hub! Mám s tím ty nejlepší zkušenosti, protože šťávička se nevydusí, ale pěkně prochutí masíčko. Cibulku přidávám do sekané syrovou. Ale jak říkám, ty houby dávám syrové, a dám jich dost, maso a šťáva mají potom fantastickou, jemnou houbovou chuť. V tom kastrůlku, když je podusíte zvlášť, právě o tohle přijdete. Takže se nebojte je tam dát syrové!

A pozor, dělám velikonoční nádivku s uzeným a do ní, ještě navíc, přidávám podušené (mražené) houby. Je to fantastické!!
Chutná nejlépe studené s dobrou kyselou okurkou nebo nakládanými kozími rohy!

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist