Recept Houbová polévka z Francie

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Houbová polévka z Francie

Postup

Veloute de Champignons Sauvages ( francouzký název polévky)

Dát sušené houby do kastrolku s 250 ml vývaru a přivést do varu. Sundat z ohně a nechat stát 30-40 min. Ve velké pánvi rozehřát máslo, přidat cibuli a smažit do zlatova. Přidat česnek a žampiony a dusit je 4-5 min. pak přidat sůl, pepř, tymián, oříšek a posypat trochou mouky.

Smažit ze stálého míchání 3-4 min. Přidat Madeira víno, nebo sherry, zbývající vývar, stroček nálevkovitý ( sušené houby) a jeho vodu a pomalu vařit přikryté po 30-40 min. Nechat trochu vystydnout a pak po částech rozmixovat. Vrátit do hrnce, přidat créme fraiche, nebo kyselou smetanu. Prohřát a servírovat s posekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Krémové polévky



Nahlásit recept

  • 10.04.02 vloženo
  • 10900x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 30g sušených hub - používám stroček nalévkovitý
  • 1.5 litru kuřecího vývaru
  • 30 g másla
  • 2 cibule na hrubo nakrájené
  • 2 česneky na hrubo posekané
  • 900 g lesních hub nebo žampiony na plátky nakrájené
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky oříšku nastrouhaného
  • 2-3 lžíce mouky
  • 125 ml Madeira nebo suchého sherry
  • 125 ml créme fraiche (recept je na Labužníku), nebo kyselé smetany
  • sůl a pepř
  • posekaná pažitka na ozdobu

Doporučená příloha

  • Pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Houbová polévka z Francie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Houbová polévka z Francie - Babi

polévka byla krásně voňavá a vynikající. Créme fraiche v polévce byla lahůdečka!

Přeji hezké svátečky!

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Báječná houbová polévka z Francie.

Omlouvám se, omlouvám se! Staročeský Kuba není polévka, ale předkrm ;o)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Báječná houbová polévka z Francie.

Další ztracený příspěvek. Lassienka se ptala, co to je za houbu co používám, že o ni nikdy neslyšela. Poslala jsem obrázek Stroček

Musím se však přiznat, že jsem si jej nasbírala ve Švédsku a na Jesenicku jsem ho zatím neviděla. Lze však použít sušené hřiby, lišky, smrže atd. Stroček se však krásně suší a má nádhernou chuť a vůni. Používá se prý do Staročeského kuby, kteroužto polévku pěkně zbarví do tmava. Recept na polévku je Zde

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Báječná houbová polévka z Francie.

Jeden ze ztracených příspěvků. Odpovídala jsem v něm Juditě, že si dobře pamatuji, jak jsem skupince lidí co pro mě pracovali uvařila několikachodovou večeři s francouzským námětem. Všem polévka moc chutnala a vyžádali si recept.

Judita bohužel již na Labužníku není a zajisté víte proč!

 
Judita
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Báječná houbová polévka z Francie.

Uvařila jsem polévku podle receptu a byla nad očekávání výborná. Babi, děkuju za inspiraci.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist