Recept Horké pivo - Grzane piwo

(Hodnoceno 1x) Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Horké pivo - Grzane piwo

Úvod

Jsem si vědom, že mě pravověrní pivaři zatratí do 777. kolena, ale když jsem jezdil ze „šichty“ promrzlý z MHD, tak nic tak nerozehřálo jako horké pivo. Navíc! Člověk nemá problém s usínáním. Funguje to okamžitě. V polských restauracích je horké pivo standardně na „čepu“. Jen záleží na restauraci, zda si s tím pohrají, nebo vrazí do mikrovlnky a nesou na stůl.

Postup

Koření vložíme do hrnka a jemně orestujeme, aby se rozvonělo. Přidáme pivo. Velice pomalu zahříváme k bodu varu. Osladíme medem. Komu pochybí uniklý alkohol, přidá panáčka rumu. Pivo na vaření nemusí patřit mezi ty nejkvalitnější, desítka je dostačující.

Variantou horkého piva je také: „pivo s koglem – moglem“. Utři 1 žloutek s jednou KL cukru (na porci), přilij horké pivo a míchej do zhoustnutí.

Recept je z kategorií: Nápoje



Nahlásit recept

  • 23.01.11 vloženo
  • 6522x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 l piva
  • 4 KL medu
  • 4 – 5 ks hřebíčku
  • 4 – 5 zrnek kardamomu
  • 1 lístek badyánu
  • kousek skořicové kůry
  • špetka muškátového oříšku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

gmp 19.12.12 19:09

+

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Horké pivo - Grzane piwo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
2905
753 příspěvků 09.08.11 00:17

Jedno zbylé pivo se nám tu nudilo už dlouho, skončilo na plotně. Po zimním špacírku hezky zahřálo, chuť velmi zajímavá…
Až zbyde další, vyzkouším druhou možnost.

 
jaga13
399 příspěvků 23.01.11 16:26

Variantou koglem-moglem vylepšovala babička moji rachitickou sestřenici, já jsem to, bohužel, nepotřebovala. Velice jsem jí to záviděla, dík za připomenutí, už si to můžu udělat sama :-)

 
Drobek  23.01.11 16:17

Proč to ještě není ve Zlomaxově rubrice o chlastu ? Já věřím, že je to výborné, sám už nějaký čas jsem na Polském pivu, které se strašně vylepšilo, a krom toho ho tady snadno koupím :lol:

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Ořechový koláč Ořechový koláč
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist