Recept Holandský řízek z vepřového bůčku

(Hodnoceno 4x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Holandský řízek z vepřového bůčku

Úvod

Recept na rychlý víkendový oběd raz dva.

Postup

Vepřový bůček umeleme na masovém strojku, smícháme se strouhaným sýrem, přidáme vejce, mléko, petrželku, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou.

Necháme 20 minut odležet a následně tvoříme oválné řízky (karbanátky).

Můžeme je ještě na závěr obalit ve strouhance a pak opečeme na tuku po obou stranách.

Podáváme s vařenými brambory, bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Speciality z vepřového bůčku Vepřové maso



Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 58106x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vepřového bůčku
  • 150 g tvrdého sýra
  • 1,5 dl mléka
  • 1 vejce
  • petrželka
  • strouhanka
  • mletý pepř
  • sůl
  • tuk na opečení

Doporučená příloha

  • vařené brambory, zeleninový salát

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Svenja 27.03.13 19:44

Dělala jsem je už víckrát podle tohoto receptu, akorát bez petrželky, muž to zelený vidět nemůže, malá křičí, ze je tam kytí. Jinak bomba!!!

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 04.12.12 15:51

Směs z čerstvě namletého bůčku nebylo potřeba dozahušťovat strouhankou…
Strouhanku jsem použila pouze na obalení.
Petrželku jsem měla už jen sušenou, ta co zbyla na rohu záhonu, ta je pod sněhem :) Řízky jsou výborné, dělávala jsem je jeden čas dost často, ale dnes to byla repríza po dobrých pěti letech :)
S bramborami a domácí tatarkou byly opravdu skvělé! Použila jsem směs ementálu a eidamu.
Pro začátečníky: zde radím dodržet druh masa… Jinak to prostě nebude ono… Kdysi veeelmi dáááávno jsem se o tom sama přesvědčila, coby ještě nezkušená začátečnice :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Joris 28.10.12 13:58

Do směsi masa a sýru jsem strouhanku nepřidával.
Použil jsem parmazán.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Holandský řízek z vepřového bůčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
blahomyr13
27 příspěvků 09.12.12 14:47

Jo, zapomněl jsem, ještě do té masové směsi dávám pár lžic mléka, aby se to pěkně matlalo

 
blahomyr13
27 příspěvků 09.12.12 14:45

Holandské řízky mám rád, jen je dělám s menší obměnou – uhňácané placky, do kterých dávám jen sýr, petrželku, sůl a bílý pepř, no, někdy z rozvernosti i jemně nasekanou cbuli, namočím do těstíčka, pak obalím ve strouhance a nakonec namočím ještě v rozšlehaném bílku, teprve pak smažím, jsou pak mnohem šťavnatější

 
Ačraj
694 příspěvků 05.12.12 23:03
Holanďan...

Zuzko, díky, už vím, co bude u nás zítra k obědu… :mavam:

 
danda  04.12.12 22:31

Zuzko, normálně je dělám ještě trochu jinak, podle rodinného receptu, protože ty mamčiny byly úplně nejskvělejší.
Bůček melu 2×, osolím, bílý pepř, muškátový květ, dost zelené petrželky najemno nasekané, směs zaliju mlékem, vejce a přidávám ve vývaru namočenou housku, pořádně promatlám a nechám do druhého dne v lednici pod folií odležet. Pak je obaluji ve strouhance.
Sýr je nejlepší eidam, nám v nich chutná nejvíc a nesmí se ho dát příliš.

 
oldsoft
672 příspěvků 21.05.09 19:18
Re: Holandský řízek z bůčku

Vyrobeno, jen jsem masovo-sýrovou směs nezahušťoval strouhankou, té je dost okolo.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Holandský řízek z bůčku

Ivo máš určitě pravdu, záleží na množství.Asi ho nemusím od dětství, babička ho zřejmě dávala trošku více..

 
Ivo
1030 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Holandský řízek z bůčku - Handulko

ono velmi záleží na množství – když je rozumné, tak chuť pokrmu náramně podtrhne.....ovšem jako nejtěžší považuji odhadnout to „rozumné množství“ – nedávno jsem zapékal cukety a měl jsem obavu, že jsem to oříškem pokazil a ve finále jej nebylo vůbec cítit…takže to asi chce zkoušet…

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Holandský řízek z bůčku

Já muškátový oříšek nemám ráda, na mě je moc aromatický.

 
wlados
8 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Holandský řízek z bůčku

Ještě se může přidat trošku muškátového oříšku a jemně nasekanou petrželku.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pomazánka z olejovek

Inzerce

Chutné recepty, ze kterých nepřiberete

21.04.14 | V dnešní době se většina z nás snaží o zdravý životní styl, kdy je většinou hlavním cílem zhubnout přebytečná kila nebo si udržet postavu. K tomuto fenoménu patří především kvalitní a správné stravování... (číst dále)

 

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou...
TOPlist