Recept Holandský řízek z vepřového bůčku

(Hodnoceno 4x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Holandský řízek z vepřového bůčku

Úvod

Recept na rychlý víkendový oběd raz dva.

Postup

Vepřový bůček umeleme na masovém strojku, smícháme se strouhaným sýrem, přidáme vejce, mléko, petrželku, osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou.

Necháme 20 minut odležet a následně tvoříme oválné řízky (karbanátky).

Můžeme je ještě na závěr obalit ve strouhance a pak opečeme na tuku po obou stranách.

Podáváme s vařenými brambory, bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Speciality z vepřového bůčku Vepřové maso



Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 78260x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vepřového bůčku
  • 150 g tvrdého sýra
  • 1,5 dl mléka
  • 1 vejce
  • petrželka
  • strouhanka
  • mletý pepř
  • sůl
  • tuk na opečení

Doporučená příloha

  • vařené brambory, zeleninový salát

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Svenja 27.03.13 19:44

Dělala jsem je už víckrát podle tohoto receptu, akorát bez petrželky, muž to zelený vidět nemůže, malá křičí, ze je tam kytí. Jinak bomba!!!

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 04.12.12 15:51

Směs z čerstvě namletého bůčku nebylo potřeba dozahušťovat strouhankou…
Strouhanku jsem použila pouze na obalení.
Petrželku jsem měla už jen sušenou, ta co zbyla na rohu záhonu, ta je pod sněhem :) Řízky jsou výborné, dělávala jsem je jeden čas dost často, ale dnes to byla repríza po dobrých pěti letech :)
S bramborami a domácí tatarkou byly opravdu skvělé! Použila jsem směs ementálu a eidamu.
Pro začátečníky: zde radím dodržet druh masa… Jinak to prostě nebude ono… Kdysi veeelmi dáááávno jsem se o tom sama přesvědčila, coby ještě nezkušená začátečnice :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Joris 28.10.12 13:58

Do směsi masa a sýru jsem strouhanku nepřidával.
Použil jsem parmazán.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Holandský řízek z vepřového bůčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
blahomyr13
27 příspěvků 09.12.12 14:47

Jo, zapomněl jsem, ještě do té masové směsi dávám pár lžic mléka, aby se to pěkně matlalo

 
blahomyr13
27 příspěvků 09.12.12 14:45

Holandské řízky mám rád, jen je dělám s menší obměnou – uhňácané placky, do kterých dávám jen sýr, petrželku, sůl a bílý pepř, no, někdy z rozvernosti i jemně nasekanou cbuli, namočím do těstíčka, pak obalím ve strouhance a nakonec namočím ještě v rozšlehaném bílku, teprve pak smažím, jsou pak mnohem šťavnatější

 
Ačraj
697 příspěvků 05.12.12 23:03
Holanďan...

Zuzko, díky, už vím, co bude u nás zítra k obědu… :mavam:

 
danda  04.12.12 22:31

Zuzko, normálně je dělám ještě trochu jinak, podle rodinného receptu, protože ty mamčiny byly úplně nejskvělejší.
Bůček melu 2×, osolím, bílý pepř, muškátový květ, dost zelené petrželky najemno nasekané, směs zaliju mlékem, vejce a přidávám ve vývaru namočenou housku, pořádně promatlám a nechám do druhého dne v lednici pod folií odležet. Pak je obaluji ve strouhance.
Sýr je nejlepší eidam, nám v nich chutná nejvíc a nesmí se ho dát příliš.

 
oldsoft
679 příspěvků 21.05.09 19:18
Re: Holandský řízek z bůčku

Vyrobeno, jen jsem masovo-sýrovou směs nezahušťoval strouhankou, té je dost okolo.

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Holandský řízek z bůčku

Ivo máš určitě pravdu, záleží na množství.Asi ho nemusím od dětství, babička ho zřejmě dávala trošku více..

 
Ivo
1030 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Holandský řízek z bůčku - Handulko

ono velmi záleží na množství – když je rozumné, tak chuť pokrmu náramně podtrhne.....ovšem jako nejtěžší považuji odhadnout to „rozumné množství“ – nedávno jsem zapékal cukety a měl jsem obavu, že jsem to oříškem pokazil a ve finále jej nebylo vůbec cítit…takže to asi chce zkoušet…

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Holandský řízek z bůčku

Já muškátový oříšek nemám ráda, na mě je moc aromatický.

 
wlados
8 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Holandský řízek z bůčku

Ještě se může přidat trošku muškátového oříšku a jemně nasekanou petrželku.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Velikonoční jidáš

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Karbanátky Karbanátky
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
TOPlist