Recept Holandská bramborová kaše

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvaříme si bramborovou kaši.
Cibulku nadrobno pokrájíme a necháme na troše oleje zesklovatět. Přihodíme mleté maso, které nasolíme, opepříme a přibarvíme kari kořením.
Na osmahlé maso, vysypeme sklenici kysaného zelí a necháme vše prohřát.
Nakonec navršíme bramborovou kaši, zasypeme strouhaným Eidamem, a necháme zapect, dokud se sýr neroztaví.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 05.01.07 vloženo
  • 4382x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 20 minut

Ingredience

  • Bramborová kaše
  • Mleté maso
  • Kysané zelí
  • Eidam
  • Cibule
  • Sůl, pepř, kari koření
  • Olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Holandská bramborová kaše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Holandská bramborová kaše

Jeste dodam, ze podobna jidla holandane konzumuji pouze v zimnich mesicich. Je to hutne, vydatne,syte. V lete tohle urcite varit nebudou.

 
meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Holandská bramborová kaše

Ja jsem stravila v Holandsku par let a mam i holandana doma, tenhle recept jsem tam nikdy nejedla a ani jsem o nem nikdy neslysela. To vsak neznamena, ze tohle neni " echte hollandse maaltijd". Podle toho mismase, pouziti jednoho hrnce a hlavne mleteho masa to na holandany vypada. Holandane by bez mleteho masa asi nemohli existovat, maji spousty vynikajicich receptu tkzv. " stompot", kdy vse nahazi do jednoho hrnce vcetne mleteho masa. Spis nez kruti platek bych tady pouzila hovezi a nebo platek z veprove kyty.Holandane nejsou takovi vykukove jako my, takze tam kdyz se kupuje " zadni hovezi mlete"......tak nazev odpovida obsahu. A pokud clovek nekupuje v supermaketu tak u reznika si vyberete co chcete namlit a pred vami vam namelou)))). To si ale myslim, ze i u spousty dobrych rezniku v CR jakbysmet.

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Holandská bramborová kaše

Zapečení bez mléka! A ta kombinace s kyselým zelím… Když neslavíme ´silvestra´, tak obvykle slavíme s kamarádkami a kamarády aspoň ten další víkend, ovšem vařit budeme jiná jídla a zelí nemáme. Avšak budu na tento recept pamatovat… možná by šlo zkusit místo mletého masa (kdo ví, z čeho se to mele?) zkusit krůtí plátek na jemňoučké kousíčky pokrájený… nevím…

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist