Španělský ptáček - recepty

Českou klasiku připravujeme z naklepané hovězí roštěné nebo kýty, kterou osolíme, opepříme, nařízneme, pomažeme hořčicí a plníme plátkem kyselé okurky, měsíčkem vejce vařeného natvrdo, slaninou, párkem nebo měkkým salámem, cibulí. Zavineme, ovážeme kuchyňskou nití a obalíme v mouce. Poté opečeme na cibulce v pánvi nebo v tlakovém hrnci, kam můžeme dle chuti přidat ještě hořčici, cibuli, pokrájené kyselé okurky, salám apod. Podlijeme vodou a dusíme do měkka.

Vypečený sos zahustíme moukou, přilijeme smetanu či víno, provaříme, dochutíme solí, pepřem a podáváme s ptáčky.

Kromě hovězího můžeme ptáčky připravit i ze srnčího a jiného tmavšího masa. V Německu je dělají například z telecího a plní mletým krůtím s vínem a cibulí, šunkou nebo klobásou. V Itálii mají podobný recept, kdy maso plní kromě vejce také špenátem, sýrem a kořenovou zeleninou. Mimo dušení lze ptáčky také grilovat.

Recepty na španělského ptáčka

 

Španělský ptáček podle babiček

Příprava: 2 hod Ověřený recept
Alice 29.08.03 38 komentářů Zobrazeno 210225x

Španělské ptáčky I

Příprava: 2 hodiny
Bunter 14.03.04 1 komentářů Zobrazeno 19764x

Španělské ptáčky M.D. Rettigové

Eja 18.03.04 7 komentářů Zobrazeno 26095x

Španělské ptáčky, jak je neznáte

penda 15.04.05 1 komentářů Zobrazeno 21738x

Snadné vepřové jako španělský ptáček

Příprava: 70 minut
Labužník Katka_H02 26.10.05 6 komentářů Zobrazeno 29600x

Španělské ptáčky podle babičky Pavly

Příprava: cca 2-3 hodiny
Labužník jandule02 11.04.06 2 komentářů Zobrazeno 19700x

Telecí nožičky

rastoba 10.03.07 9 komentářů Zobrazeno 5643x

Španělské ptáčky

rosaa 22.02.08 5 komentářů Zobrazeno 23230x

Španělský ptáček trochu jinak Pra

Příprava: 2 hod.
Labužník jandule02 31.03.14 7 komentářů Zobrazeno 2113x

Kapří španělský ptáček :o)))

Příprava: 45 minut
Alice 10.12.04 5 komentářů Zobrazeno 4447x
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

včera | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist