Masová roláda - recepty

Masová roláda

Masovou roládu připravujeme tak, že rozprostřeme mleté maso na potravinářskou fólii. Na plát, který jsme potřeli hořčicí nebo pestem a osolili, naklademe měsíček vařeného vejce, kyselou okurku, špek, šunku, slaninu, sýr, rajčata, papriku, česnek, feferonky, špenát, cuketu, žampiony, pórek, kopřivy, párek, klobásu, uzeného lososa, sušenou šunku, švestky, jablka, cibuli, zelené bylinky dle chuti. Pomocí fólie roládu zavineme a pečeme v troubě za občasného podlévání vodou či vývarem, na grilu, dusíme nebo opékáme na pánvi.

Místo mletého lze použít vykostěné kuře, vepřovou kýtu, pečeni, krkovici, bůček namletý i rozklepaný na plát, krůtí prsa, hovězí, telecí apod.

Aby nedošlo k přebíjení chutí kvůli náplni z mnoha ingrediencí, je lepší roládu plnit pouze dvěma ingrediencemi a ostatními maso při pečení jenom obložit. Z výpeku pak vyrobíme omáčku jeho přecezením a zahuštěním moukou.

Recepty na masovou roládu

 

Špenát

Příprava: 8 minut
mrtvola 23.11.08 16 komentářů Zobrazeno 123032x

Burma/Mabruma z masa a bulgur

jolana 11.05.09 2 komentářů Zobrazeno 8546x

Masová roláda se žampiony

Příprava: 60 minut
pepicek 02.02.02 Zobrazeno 9927x

Jemná masová roláda

chatulka 12.05.04 9 komentářů Zobrazeno 39567x

Cuba libre - vepřové po kubánsku

babi 15.04.05 Zobrazeno 6016x

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist