Hovězí na houbách - recepty

Hovězí na houbách

Hovězí na houbách připravujeme ze zadního prošpikovaného masa, které ze všech stran opečeme na cibulce, osolíme, dáme do pekáčku, obložíme nakrájenou cibulí, očištěnými, osmahlými houbami, které dochutíme kmínem a zalijeme vývarem. Pečeme v troubě. Nakonec houby přecedíme, omáčku zahustíme moukou a spolu s houbami důkladně provaříme.

Maso nemusíme péci vcelku, ale na plátky s tím, že je před osmahnutím obalíme v mouce. Kdo má radši jemnější pokrmy, přidává do omáčky kousek másla, víno nebo smetanu.

Na tento pokrm se hodí roštěná na plátky a hovězí zadní na pečeni. Na Slovensku maso krájí na kostky, osmahnou na sádle, kromě výše zmíněných surovin zalévají vínem a zahušťují chlebem. Ve Francii se konzumuje často hovězí po Burgunsku, tedy restované na bylinkách, víně, s houbami, cibulí a slaninou, lehce flambované na trošce koňaku a poté pečené.

Recepty na hovězí na houbách

 

Hovězí plátky na houbách

Tresinka 15.05.04 Zobrazeno 23533x

Hovězí na houbách s bezinkovým vínem

HelcaK 07.11.06 8 komentářů Zobrazeno 3504x

Hovězí roštěná na houbách Pra

Příprava: 2 hod
proda 31.08.14 Zobrazeno 3090x

Hovězí na houbách

Pepino Zobrazeno 16868x

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s...
Květáková polévka Květáková polévka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
TOPlist