Hovězí na houbách - recepty

Hovězí na houbách

Hovězí na houbách připravujeme ze zadního prošpikovaného masa, které ze všech stran opečeme na cibulce, osolíme, dáme do pekáčku, obložíme nakrájenou cibulí, očištěnými, osmahlými houbami, které dochutíme kmínem a zalijeme vývarem. Pečeme v troubě. Nakonec houby přecedíme, omáčku zahustíme moukou a spolu s houbami důkladně provaříme.

Maso nemusíme péci vcelku, ale na plátky s tím, že je před osmahnutím obalíme v mouce. Kdo má radši jemnější pokrmy, přidává do omáčky kousek másla, víno nebo smetanu.

Na tento pokrm se hodí roštěná na plátky a hovězí zadní na pečeni. Na Slovensku maso krájí na kostky, osmahnou na sádle, kromě výše zmíněných surovin zalévají vínem a zahušťují chlebem. Ve Francii se konzumuje často hovězí po Burgunsku, tedy restované na bylinkách, víně, s houbami, cibulí a slaninou, lehce flambované na trošce koňaku a poté pečené.

Recepty na hovězí na houbách

 

Hovězí plátky na houbách

Tresinka 15.05.04 Zobrazeno 21425x

Hovězí na houbách s bezinkovým vínem

HelcaK 07.11.06 8 komentářů Zobrazeno 3397x

Hovězí roštěná na houbách Pra

Příprava: 2 hod
proda 31.08.14 Zobrazeno 1609x

Hovězí na houbách

Pepino Zobrazeno 15615x

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Štika na smetaně Štika na smetaně
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
TOPlist