Čočka na kyselo - recepty

Čočka na kyselo

Před přípravou čočku namáčíme do vody, aby nabobtnala, až poté vaříme. Osmahneme cibulku, zaprášíme moukou a přidáme vařenou čočku i s částí vody, ve které se vařila. Provaříme a dochutíme solí, pepřem, octem, cukrem, eventuálně citrusovou šťávou.

Dietnější variantou je nezaprašovat cibuli moukou a nakonec směs zahustit strouhaným bramborem či vůbec.

K čočce patří párek, kyselá okurka nebo volské oko, stejně tak tyto suroviny můžeme do směsi zamíchat již při přípravě. Někteří oživují pokrm strouhaným sýrem, kysaným zelím, nejrůznější uzeninou, česnekem, smetanou, mlékem či rajským protlakem.

Pokud jsme zapomněli čočku namočit, nevadí, i tak ji můžeme připravovat na kyselo, jen je nutné ji povařit o něco déle. Namáčení docela dobře nahradí, pokud čočku připravíme v tlakovém hrnci.

Recepty na čočku na kyselo

 

Čočka na kyselo

babi 17.08.02 10 komentářů Zobrazeno 247635x

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist