Recept Haše

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso umeleme a dáme na v tuku rozpálenou jemně pokrájenou cibuli, osolíme, přidáme sladkou papriku, majoránku a vmícháme strouhanku. Hustotu upravíme přidáním vývaru, máme-li, přidáme vejce.

Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).

Recept je z kategorií: Mleté maso



Nahlásit recept

  • 20.02.06 vloženo
  • 12771x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g uvařeného předního hovězího masa
  • 1 cibule
  • sůl
  • paprika
  • majoránka
  • 2 PL strouhanky
  • 50 g tuku.

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Haše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
tlustá bába
1191 příspěvků 10.02.16 17:15

Tak to můžu… a hachis parmentiér se dá nabídnout i Labužníkům! :lol:
Dík za připomenutí!

 
Eja
3624 příspěvků 10.02.16 13:19

@birkana ano, to jsem všechno prošla, a i mnoho jiných na netu.
I na stará kolena se člověk učí :mrgreen:
Haši jsem nějak nikdy neřešila, pro mne to bylo jasně definované jídlo…a ejhle :mavam:

 
birkana
1556 příspěvků 10.02.16 13:10

@Eja, z hovězího z polévky jsem také dělala; vždy ale s vejcem na konec úpravy. Kdysi jsem jednou dělala i z telecího. Tu variantu se zeleninou jsem vyčetla v Dietní kuchařce (tam bylo použito maso: telecí plec b. k. pro některé přísnější diety a hovězí maso přední b. k., vepřová plec k. u. - půl na půl pro ostatní diety). Já měla jen tu plec :oops:.

A co říkáš na toto? http://www.labuznik.cz/…ase-z-bucku/ , http://www.labuznik.cz/…se-zampiony/ , http://www.labuznik.cz/…borove-hase/ . Ono to vypadá, že je to spíš o konzistenci, nežli o druhu :nevim:.

 
Eja
3624 příspěvků 10.02.16 12:37

No tak se možná rozpoutá debata na téma " haše".
Jsem ještě zabrouzdala po netu, včetně Dadalovy kuchařky :think:
A :nevim:
Pro mne haše mojí milované babičky - zásadně z vařeného hovězího, většinou zbytek z polévky, nadroboučko nasekat, podusit na cibulce do konzistence kaše, opakovaně podlít trochou dobrého vývaru, sůl, pepř, špetka kmínu, špetka majoránky. Brkaše k tomu.
Nebo do vychladlé směsi přidat vajíčko a zapéct, ale to jen výjimečně.

Příspěvek upraven 10.02.16 v 12:44

 
birkana
1556 příspěvků 10.02.16 12:02

Dělala jsem včera z vepřového masa. Maso nakrájené na kostky na trošce tuku nechám opéct ze všech stran, pak mírně podliju vodou, osolím a nechám dusit do minimálního množství šťávy.

Vedle na pánvi osmažím na másle cibuli, přidám pokrájenou zeleninu (mrkev, celer, petržel, brokolici) a nechám společně podusit.

Maso společně se zeleninou rozemelu, popráším jemně krupicí, dosolím podle potřeby, opepřím, přidám prolisovaný česnek, podliju trochou vývaru (aby vznikla kaše) a podusím. Těsně před dokončením vmíchám vejce a nechám je jemně srazit. Hotové okořením zelenou petrželkou.

 
Mispule
34 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Haše

Pokud vám haše zbyde, tak přidáním trochy kečupu, dle chuti nakrájené naložené feferonky a dokořeněním vznikne prima pomazánka na topinky, důkladně očesnekované. ( Dá se i za studena, ale lepší je ohřát)

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist