Recept Haše 2

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Haše 2

Postup

Vařené hovězí z polévky umeleme na masovém strojku s nakrájeným vepřovým a houskou předem namočenou ve vodě. Do umletého přidáme sůl, usmaženou cibulku, pepř, citronovou kůru i štávu, trochu majoránky, na kostičky nakrájenou slaninu a vejce. Podle potřeby přidáme několik lžic polévky a přidáme strouhanku. Vše dobře promícháme.

Pekáč vymažeme a vysypeme, masovou směs do něho upravíme, povrch uhladíme a pokapeme rozpučtěným sádlem, nebo na kostičky nakrájenou rozpuštěnou slaninou. Haši pečeme asi 1 hodinu.

Upečenou upravíme na mísu a podáváme k ní opečené brambory a zelí, nebo bramborový salát.

Recept je z kategorií: Mleté maso



Nahlásit recept

  • 13.08.02 vloženo
  • 10134x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vařeného hovězího masa
  • 250 g syrového tučního vepřového masa
  • sůl
  • 2 housky
  • 20 g másla
  • 30 g cibule
  • trochu tlučeného pepře
  • z 1/2 nepevoskovaného citronu kůra i šťáva
  • špetka majoránky
  • 40 g slaniny dovnitř
  • 1 vejce
  • 4-6 lžic polévky
  • 50 g strouhanky
  • 20 g slaniny, nebo sádla na pokapání
  • 30 g sádla + 30g strouhanky na pekáč

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 14.10.12 12:20

Haši jsem zapekla v podstatě na dvakrát… ;)
Jednou dle receptu a podruhé spolu s bramborami (předem uvařenými ve slupce).
Chuťově moc dobré, k tomu kyselé okurky :)
Vynechala jsem jen ten citron… Jinak vše zachováno…

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Haše 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
danka1207
3 příspěvky 07.10.10 13:39

ahojky, díky za dobrá slova:-) To co jsem dostala od mé babičky, a něco podobného dostala i moje dcera(měla jsem ji ve 2. roč, VŠ), je vzácnost. Jeji trpělivost a důvěra – základ učení…př. ona vařila bramboračku a já si musela – mohla vzít malý plecháček a dělat vše podle ní…ale pak mě klidně nechala (bylo mi asi 12) udělat nedělní oběd ( řízky) pro celou rodinu – asi 8 lidí, a já je všchny důkladně osolila=přesolila, všichni to přežili......a dosud vařím s láskou a vzpomínkou na babičku (uměla uvařit oběd téměř z ničeho…:-)) a ještě chutnal......přeji pohodový zbytek dne:-)

 
babi
6355 příspěvků 07.10.10 01:36

danko, to vis, varenim clovek najde cestu k srdcim blizkych…a co se dela s laskou, hned se lepe dari. Musela jsi mit opravdu bajecnou babicku a zajiste na ni mas krasne vzpominky :-)

 
danka1207
3 příspěvky 06.10.10 19:45

moc zdravím, mám též pozitivní vztah k vaření, daný určitě mojí babičkou, nar. 1906, naučila mě základy a ukázala lásku k vaření......na těchto stránkách začínám......

 
babi
6355 příspěvků 06.10.10 16:44

danko, tesi me, ze mame rady stejny recept na Hase, ktery je jeden z mych prvnich uvedenych receptu zde na Labuzniku, kdy se zdroj neuvadel, avsak uvedla jsem jej v jednom z mych prispevku. Osobne radost z vareni mam od svych ctrnacti let a Tobe preji totez :-)

Příspěvek upraven 06.10.10 v 16:50

 
danka1207
3 příspěvky 06.10.10 10:47

recept znám (kuchařka Sandtnerová – Kniha rozpočtů a kuchyňských předpisů,sedmdesáté vydání, rok 1990, vydání první r roku 1924), podle něj haši dělám, rodina ji má raději zapečenou, kvůli „křupavým pečánkám“, mně chutná i jen udušená, lze ji dochutit podle svého zejména kořením a citronem.....lepší základní recept jsem zatím nenašla, přeji radost z vaření :-)

 
babi
6355 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Haše

marmeládko, moje babička také ;o)

aaaaa, že se Haše zá:,–(ně NEZAPÉKÁ!!!… by sis mohla prodebatovat s paní Marií Janků-Sandtnerovou, kdyby ta ovšem ještě žila. On je to totiž její recept ;o)

 
Labužník Aaaaa02
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Haše

No pokud vim tak se heše zá:,–(ně NEZAPÉKÁ!!! … pak je to totiž PREJT!!! .. jinak je haše móc dobrá a majoránka se také dává do prejtu ;-)

 
marmelada
1648 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Haše

Tak jsem se šla podívat, jestli tady je. Takhle ji dělala moje babička. Tak ji aspoň připomenu.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
TOPlist