Recept Haše 2

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Haše 2

Postup

Vařené hovězí z polévky umeleme na masovém strojku s nakrájeným vepřovým a houskou předem namočenou ve vodě. Do umletého přidáme sůl, usmaženou cibulku, pepř, citronovou kůru i štávu, trochu majoránky, na kostičky nakrájenou slaninu a vejce. Podle potřeby přidáme několik lžic polévky a přidáme strouhanku. Vše dobře promícháme.

Pekáč vymažeme a vysypeme, masovou směs do něho upravíme, povrch uhladíme a pokapeme rozpučtěným sádlem, nebo na kostičky nakrájenou rozpuštěnou slaninou. Haši pečeme asi 1 hodinu.

Upečenou upravíme na mísu a podáváme k ní opečené brambory a zelí, nebo bramborový salát.

Recept je z kategorií: Mleté maso



Nahlásit recept

  • 13.08.02 vloženo
  • 9847x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vařeného hovězího masa
  • 250 g syrového tučního vepřového masa
  • sůl
  • 2 housky
  • 20 g másla
  • 30 g cibule
  • trochu tlučeného pepře
  • z 1/2 nepevoskovaného citronu kůra i šťáva
  • špetka majoránky
  • 40 g slaniny dovnitř
  • 1 vejce
  • 4-6 lžic polévky
  • 50 g strouhanky
  • 20 g slaniny, nebo sádla na pokapání
  • 30 g sádla + 30g strouhanky na pekáč

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 14.10.12 12:20

Haši jsem zapekla v podstatě na dvakrát… ;)
Jednou dle receptu a podruhé spolu s bramborami (předem uvařenými ve slupce).
Chuťově moc dobré, k tomu kyselé okurky :)
Vynechala jsem jen ten citron… Jinak vše zachováno…

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Haše 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
danka1207
3 příspěvky 07.10.10 13:39

ahojky, díky za dobrá slova:-) To co jsem dostala od mé babičky, a něco podobného dostala i moje dcera(měla jsem ji ve 2. roč, VŠ), je vzácnost. Jeji trpělivost a důvěra – základ učení…př. ona vařila bramboračku a já si musela – mohla vzít malý plecháček a dělat vše podle ní…ale pak mě klidně nechala (bylo mi asi 12) udělat nedělní oběd ( řízky) pro celou rodinu – asi 8 lidí, a já je všchny důkladně osolila=přesolila, všichni to přežili......a dosud vařím s láskou a vzpomínkou na babičku (uměla uvařit oběd téměř z ničeho…:-)) a ještě chutnal......přeji pohodový zbytek dne:-)

 
babi
6337 příspěvků 07.10.10 01:36

danko, to vis, varenim clovek najde cestu k srdcim blizkych…a co se dela s laskou, hned se lepe dari. Musela jsi mit opravdu bajecnou babicku a zajiste na ni mas krasne vzpominky :-)

 
danka1207
3 příspěvky 06.10.10 19:45

moc zdravím, mám též pozitivní vztah k vaření, daný určitě mojí babičkou, nar. 1906, naučila mě základy a ukázala lásku k vaření......na těchto stránkách začínám......

 
babi
6337 příspěvků 06.10.10 16:44

danko, tesi me, ze mame rady stejny recept na Hase, ktery je jeden z mych prvnich uvedenych receptu zde na Labuzniku, kdy se zdroj neuvadel, avsak uvedla jsem jej v jednom z mych prispevku. Osobne radost z vareni mam od svych ctrnacti let a Tobe preji totez :-)

Příspěvek upraven 06.10.10 v 16:50

 
danka1207
3 příspěvky 06.10.10 10:47

recept znám (kuchařka Sandtnerová – Kniha rozpočtů a kuchyňských předpisů,sedmdesáté vydání, rok 1990, vydání první r roku 1924), podle něj haši dělám, rodina ji má raději zapečenou, kvůli „křupavým pečánkám“, mně chutná i jen udušená, lze ji dochutit podle svého zejména kořením a citronem.....lepší základní recept jsem zatím nenašla, přeji radost z vaření :-)

 
babi
6337 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Haše

marmeládko, moje babička také ;o)

aaaaa, že se Haše zá:,–(ně NEZAPÉKÁ!!!… by sis mohla prodebatovat s paní Marií Janků-Sandtnerovou, kdyby ta ovšem ještě žila. On je to totiž její recept ;o)

 
Labužník Aaaaa02
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Haše

No pokud vim tak se heše zá:,–(ně NEZAPÉKÁ!!! … pak je to totiž PREJT!!! .. jinak je haše móc dobrá a majoránka se také dává do prejtu ;-)

 
marmelada
1648 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Haše

Tak jsem se šla podívat, jestli tady je. Takhle ji dělala moje babička. Tak ji aspoň připomenu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Dýňové zelí

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle...
TOPlist