Recept Hanácké bifteky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hanácké bifteky

Postup

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a jemně posypeme chilli kořením. Maso rozložíme do vymazaného pekáče, na každý plátek položíme 3 kolečka salámu a 3 plátky anglické slaniny, maso zalijeme zeleninovým lečem, posypeme hrubě nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. a pečeme asi hodinu dozlatova. Během pečení maso nepodléváme ani neobracíme.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky



Nahlásit recept

  • 29.01.05 vloženo
  • 11799x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky vepřové krkovičky
  • 300 g sýru na strouhání
  • 150 g šunkového salámu
  • 150 g anglické slaniny nebo uzeného boku
  • 1 sklenice zeleninového leča
  • 1 smetana ke šlehání
  • olej
  • chilli koření
  • mletý pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • opečené brambory, rýže, bramborová kaše

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hanácké bifteky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Milánský chřest

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
TOPlist