Recept Hamrův alobal

(Hodnoceno 4x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hamrův alobal

Postup

Jako první si připravíme větší kousky alobalu, na ktýrý budeme pokládat ingredience. Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Oškrábané brambory a cibuli nakrájíme na tenčí kolečka. Kousky alobalu vymažeme máslem, na které položíme kousky anglické slaniny, na ni brambory a naklepané kotlety, přidáme koření a nakonec kroužky cibule, na kterou můžeme ještě dát kousíček másla. Celý „balíček“ zabalíme, tak aby nám nevytekla šťáva a dáme péct do měka asi 30-45 minut. Po vyjmutí okamžitě podáváme…nejlepší rovnou z trouby do žaludku. Slanina s polečně s brambory vytvoří mistrovskou chuť…víc už nemusím psát:-))

Recept je z kategorií: Kotlety



Nahlásit recept

  • 27.02.06 vloženo
  • 23199x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1h

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 vepřové kotlety(bez kosti)
  • 100g anglické slaniny
  • brambory
  • cibule
  • majoránka
  • sůl pepř
  • tuk na vymazání
  • alobal

Doporučená příloha

  • není třeba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Grove 16.06.15 19:02

Naprostá chlapská delikatesa :) S kopou cibule a hořčice to nemělo chybu, na čtvrtek mám objednávku od mé nejdražší! :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

van.Thomas 09.09.14 14:07

Jednoduché, celkem nenáročné a dobré. Mně to chutnalo. Jen vrstvy nad masem, pokud při pečení neotáčíme, bych ještě trochu dochutil.

Odkaz na uvaření

Sciurus 13.01.14 17:45

Moc dobré a hlavně rychlá příprava

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 21.04.13 13:21

Pohádková dobrota…
Jednoduché, ale vynikající!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Svenja 16.04.13 16:07

Ja pomažu maso ještě hořčici, dávám okurku, párek nebo šunku. Někdy kousek feferonky, pouze do balíčku pro dospělé!

Diskuse k receptu Hamrův alobal

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Zuzka1973
1745 příspěvků 01.10.15 19:02

@hella138 Díky za tip, rádi vyzkoušíme :mavam:

 
hella138
71 příspěvků 01.10.15 18:15
Hamrův alobal

Toto maso v alobalu je chutnější - zde:
http://www.labuznik.cz/recept/gery/

 
Bejen
5 příspěvků 06.01.15 03:36

Mnnnnaaaaaaaa­ammmmmmmmmm :pankac:

 
alena45
585 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hamrův alobal

No ja som to robila minulú nedeľu, u nás sa to volá Živánska pečienka v alobale. Na spodok dávam zemiaky na pomastený alobal a 20 minút pred dopečením pootvorím alobal. Zemiaky sa upečú krásne do červena. Niekto pridáva na zemiaky okrem slaninky aj kúsok klobásky, dokonca kyslej uhorky. A cibuľou fakt nešetríme.

 
georgehradec
344 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hamrův alobal

Dnes na Hod Boží dělám tento zajímavý recept a už teď se mi sbíhají sliny. Věčřím, že to bude skvěléé. Hezké vánoce všem labužníkům!

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Květáková polévka Květáková polévka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist