Recept Hamrův alobal

(Hodnoceno 4x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hamrův alobal

Postup

Jako první si připravíme větší kousky alobalu, na ktýrý budeme pokládat ingredience. Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Oškrábané brambory a cibuli nakrájíme na tenčí kolečka. Kousky alobalu vymažeme máslem, na které položíme kousky anglické slaniny, na ni brambory a naklepané kotlety, přidáme koření a nakonec kroužky cibule, na kterou můžeme ještě dát kousíček másla. Celý „balíček“ zabalíme, tak aby nám nevytekla šťáva a dáme péct do měka asi 30-45 minut. Po vyjmutí okamžitě podáváme…nejlepší rovnou z trouby do žaludku. Slanina s polečně s brambory vytvoří mistrovskou chuť…víc už nemusím psát:-))

Recept je z kategorií: Kotlety



Nahlásit recept

  • 27.02.06 vloženo
  • 22858x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1h

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 vepřové kotlety(bez kosti)
  • 100g anglické slaniny
  • brambory
  • cibule
  • majoránka
  • sůl pepř
  • tuk na vymazání
  • alobal

Doporučená příloha

  • není třeba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Grove 16.06.15 19:02

Naprostá chlapská delikatesa :) S kopou cibule a hořčice to nemělo chybu, na čtvrtek mám objednávku od mé nejdražší! :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

van.Thomas 09.09.14 14:07

Jednoduché, celkem nenáročné a dobré. Mně to chutnalo. Jen vrstvy nad masem, pokud při pečení neotáčíme, bych ještě trochu dochutil.

Odkaz na uvaření

Sciurus 13.01.14 17:45

Moc dobré a hlavně rychlá příprava

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 21.04.13 13:21

Pohádková dobrota…
Jednoduché, ale vynikající!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Svenja 16.04.13 16:07

Ja pomažu maso ještě hořčici, dávám okurku, párek nebo šunku. Někdy kousek feferonky, pouze do balíčku pro dospělé!

Diskuse k receptu Hamrův alobal

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzka1973
1740 příspěvků 01.10.15 19:02

@hella138 Díky za tip, rádi vyzkoušíme :mavam:

 
hella138
71 příspěvků 01.10.15 18:15
Hamrův alobal

Toto maso v alobalu je chutnější - zde:
http://www.labuznik.cz/recept/gery/

 
Bejen
5 příspěvků 06.01.15 03:36

Mnnnnaaaaaaaa­ammmmmmmmmm :pankac:

 
alena45
585 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hamrův alobal

No ja som to robila minulú nedeľu, u nás sa to volá Živánska pečienka v alobale. Na spodok dávam zemiaky na pomastený alobal a 20 minút pred dopečením pootvorím alobal. Zemiaky sa upečú krásne do červena. Niekto pridáva na zemiaky okrem slaninky aj kúsok klobásky, dokonca kyslej uhorky. A cibuľou fakt nešetríme.

 
georgehradec
344 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hamrův alobal

Dnes na Hod Boží dělám tento zajímavý recept a už teď se mi sbíhají sliny. Věčřím, že to bude skvěléé. Hezké vánoce všem labužníkům!

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist