Recept Halawa by Jibn

Syrská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Najprv si uvarime sirup tak, ze do vody vsypeme cukor, ked zacne dobre vriet pridame citr.stavu a nechame vriet az do zhustnutia-cize take tri az styri minuty.

Halawa Jibn:
Salku vody nechame zovriet, pridame cukor, nechame rozpustit a pridame na kocky nakrajanu mozarellu. Ked sa dobre roztavi, pridavame pomaly krupicu az mame jednoliatu hmotu(ako ked miesime cesto) a odlepuje sa odo dna kastroliku. Pripravujeme na miernesej teplote/plameni.

Pracovnu plochu (najlepsie kamennu dosku, daco z nerezu a pod.) potrieme teplym maslom, polejeme Gatar/sirupom, priamo z kastrolika este horke halawa vyklopime a valcekom vyvalkame na stvorec a co najtensie 0,5 mm a menej.
Na nu rovnomerne rozotrieme smotanu, krajame na pasiky asi 7-8 cm siroke a 12 cm dlhe a tie hned rolujeme do roliek.
Ukladame na misu a podavame.
Zdobi sa 2-3 listkami z dzemu z citrusovych kvetov alebo ruzi. Nemame-nezdobime alebo ozdobime stipkou pomletych pistacii, popride pistaciou alebo jednoducho nicim aj tak to je l a h o d k a…
Dobru chut!

Poz.:.. pracujeme systematicky a rychlo aby nam syr nevychladol..

Recept je z kategorií: Nepečené moučníky



Nahlásit recept

  • 28.04.08 vloženo
  • 5066x zobrazeno

Ingredience

  • 1 salka vody
  • 3/4 - 1 salka cukru
  • 2 PL voda z ruzi/ma'a word
  • 2 PL voda z kvetov/ma'a zaher
  • 1 mozarella (125 gr) alebo 1 syr akawi nesoleny
  • 3/4-1 salka detskej krupice/semolina
  • 1 125 gr smotana v plechovke od Nestle alebo 125 gr smotany ale povarenej a zahustenej kukuricnym skrobom-- ma byt husta ako kysla smotana ..samozrejme pouzivame vychladenu
  • Sirup/Gatar:
  • 1/2 salky vody
  • 1 salka cukru
  • 1/2 KL citron.stavy
  • maslo na namazanie prac.dosky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Halawa by Jibn

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist