Recept Had na rožni (zálesácký moučník)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z kvasnic, cukru a vlahého mléka připravujeme kvásek, ten vlijeme do mouky, přidáme rozměklé máslo a ostatní přísady a uhněteme tužší těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Pak rukama na prkénku postupně vyválíme delší váleček v podobě hada. Toho pevně navineme na čerstvou oloupanou větev, kterou umístíme do dvou vidlic vedle ohniště tak, aby moučník byl uprostřed nad plameny. Oheň musí být mírný a nesmí příliš sálat. Hada pozvolna otáčíme a upečeme dozlatova. Po částečném vychladnutí stáhneme z prutu a pocukrujeme.

Čerpáno z Nejoblíbenějších moučníků naší rodiny (2003).

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 22.07.04 vloženo
  • 6261x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • kousek droždí
  • 50 g másla
  • 50 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 šálek mléka
  • špetka soli
  • cukr na posypání.

Doporučená příloha

  • nápoj dle chuti a obsahu trampovy peněženky… :-))

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Had na rožni (zálesácký moučník)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
habana  25.01.09 03:43
Re: Had na rožni (zálesácký moučník)

Teda teda fak nevim pendo, proč tady připravuješ hada na rožni… ;-))

 
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Had na rožni (zálesácký moučník)

Sněhurko, já vím. Chtěla jsem to původně dát přeložit mamce, ta je jazykozpytec a měla by radost, že se může potrénovat, ale nějak jsem se k tomu nedostala. Jsem lenoch. Sněhu, určitě by stálo za to to šoupnout na Labu ;o)

 
Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Had na rožni (zálesácký moučník)

Kari, jestli to mám pro Tebe přeložit, tak se ozvi, adresu znáš :-))) Možná bych ty chleby mohla šoupnout na Labužníka, dá se to určitě péct i při grilování. A mimochodem, už jsou tam ČTYŘI druhy (kromě základního těsta).

 
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Had na rožni (zálesácký moučník)

Jee, dekuju. Na něco podobného mi posílala odkaz Sněhi, akorát to je pochutina naslano a s uzeninou a bohužel v němčině :-( Ale ta podívaná stojí za to, je to fakt
nádhera . Možná to naslano mě láká víc, to bude podobný recept v závisloti, jestli je tam cukr nebo ne. Ale vyzkouším oboje. Díky moc, Pendoo :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Guláš z masáků

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist