Recept Had na rožni (zálesácký moučník)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z kvasnic, cukru a vlahého mléka připravujeme kvásek, ten vlijeme do mouky, přidáme rozměklé máslo a ostatní přísady a uhněteme tužší těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Pak rukama na prkénku postupně vyválíme delší váleček v podobě hada. Toho pevně navineme na čerstvou oloupanou větev, kterou umístíme do dvou vidlic vedle ohniště tak, aby moučník byl uprostřed nad plameny. Oheň musí být mírný a nesmí příliš sálat. Hada pozvolna otáčíme a upečeme dozlatova. Po částečném vychladnutí stáhneme z prutu a pocukrujeme.

Čerpáno z Nejoblíbenějších moučníků naší rodiny (2003).

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 22.07.04 vloženo
  • 6153x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • kousek droždí
  • 50 g másla
  • 50 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 šálek mléka
  • špetka soli
  • cukr na posypání.

Doporučená příloha

  • nápoj dle chuti a obsahu trampovy peněženky… :-))

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Had na rožni (zálesácký moučník)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
habana  25.01.09 03:43
Re: Had na rožni (zálesácký moučník)

Teda teda fak nevim pendo, proč tady připravuješ hada na rožni… ;-))

 
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Had na rožni (zálesácký moučník)

Sněhurko, já vím. Chtěla jsem to původně dát přeložit mamce, ta je jazykozpytec a měla by radost, že se může potrénovat, ale nějak jsem se k tomu nedostala. Jsem lenoch. Sněhu, určitě by stálo za to to šoupnout na Labu ;o)

 
Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Had na rožni (zálesácký moučník)

Kari, jestli to mám pro Tebe přeložit, tak se ozvi, adresu znáš :-))) Možná bych ty chleby mohla šoupnout na Labužníka, dá se to určitě péct i při grilování. A mimochodem, už jsou tam ČTYŘI druhy (kromě základního těsta).

 
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Had na rožni (zálesácký moučník)

Jee, dekuju. Na něco podobného mi posílala odkaz Sněhi, akorát to je pochutina naslano a s uzeninou a bohužel v němčině :-( Ale ta podívaná stojí za to, je to fakt
nádhera . Možná to naslano mě láká víc, to bude podobný recept v závisloti, jestli je tam cukr nebo ne. Ale vyzkouším oboje. Díky moc, Pendoo :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Houbová smaženice Houbová smaženice
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist