Recept Guláš z václavek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibuli nakrájíme na hrubo a usmažíme ji s česnekem na oleji, nebo másle. Přidáme očištěné václavky, které se mohou spařit vařící vodou a okapané podusíme asi po 20min. Posypeme vše kmínem, solí, pepřem a paprikou podle chuti.

Přidáme pokrájená rajčata a ještě vše podusíme, až rajčata změknou na kaši. Potom přidáme estragon podle chuti a přidáme smetanu. Vše dobře prohřejeme a podáváme s pečivem.

Recept je z kategorií: Houby



Nahlásit recept

  • 18.07.03 vloženo
  • 34068x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400g + václavek (mohou být jenom hlavičky) na malé kousky pokrájené
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • 4 lžíce smetany
  • olej nebo máslo
  • kmín
  • 3 stroužky česneku na jemno posekané (nemusí být)
  • paprika
  • sůla pepř
  • estragon

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš z václavek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
medvi
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Guláš z václavek.

Poslal jsem a na webu nic.

 
medvi
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Guláš z václavek.

Dik za recept. Prave jsem si ho realizoval. Vaclavky pro nekoho mohou byt alergicke. Za syrova se nesmi, stejne jako ciruvky fialove apod. Z toho duvodu se doporucuje je dobre tepelne zpracovat. Nekteri jimi pohrdaji a ukazuji hriby. Ale gulasi z vaclavek se hriby nevyrovnaji. Ostatne vse se najde na internetu. Zdravim te Babi ;)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Milý Ivo...

není důvod proč se omlouvat, omáčky mám moc ráda a zajisté nejsem ta jediná. Už se na Tvůj recept moc těším ;o)

Přeji Ti krásný víkend!

 
Ivo
1042 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi...

…je to na dobré cestě, recept bude, jen se musím poněkud omluvit. Bylo mi řečeno, že jsem to špatně vyhodnotil, prý se spíš jedná o omáčku než o guláš. Takže jsem popleta. Ale to nevadí, i tak to bylo vyníkající.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Milý Ivo...

houby u nás rostou, ale běžně se nesbírají. Záleží také kde v Kanadě žiješ, na př. na ostrově PEI roste množství kuřátek.

Recept mám z dávných časů a přiznám se, že pro jistotu jsem se dnes mrkla na gulášové recepty z václavek na českém webu (zadala jsem si ¨guláš z václavek¨). Musím podotknout, že jenom jeden recept se zmiňuje o spaření hub a doba přípravy je i kratší, než v mém receptě, který se dusí asi po jednu hodinu (než se rozvaří rajčata).

Těším se však na Tvůj recept, čím větší výběr tím lépe!
Ahoj ;o)))

 
Ivo
1042 příspěvků 25.01.09 03:43
Drahá Babi...

…odpusť mi tu neznalost (dost trapné), ale chtěl jsem se zeptat, zda se u Vás tyto houby běžně vyskytují.

Nejsem sice mykolog, ale poměrně výrazně bych s ohledem na naše ekologické poměry a zeměpisnou polohu doporučoval ono spaření václavek, jejich poměrně delší tepelnou úpravu (na rozdíl od jiných hub) a sběr spíše mladších plodnic, než těch větších, přerostlých. Toto nemá být v žádném případě kritika, jen poznámka na téma, že vhodnost některých hub ke konzumaci je různá od teritoria, v které se jednotlivé druhy vyskytují.

Avšak velmi jsi mne inspirovala, já houby zbožňuji na všechny způsoby a nedávno jsem jedl fantastický václavkový guláš. Až ten recept získám, tak se o něj podělím.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Ráčku a iro...

recept jsem trochu doplnila a tak doufám, že vše bude jasnější.

 
ira
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Ja zase

mam nekde v hlave ulozeno, ze se snad napred maji vaclavky „ovarit“ a slit voda, pry maji v sobe cosi, co se nema konzumovat a takto se to odstrani.

 
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Václavkový guláš

Z receptu jsem nevyčetla, jak dlouho se václavky dusí. Prý to má být delší dobu cca 1,5 - 2 hodiny.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist