Recept Guláš z václavek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibuli nakrájíme na hrubo a usmažíme ji s česnekem na oleji, nebo másle. Přidáme očištěné václavky, které se mohou spařit vařící vodou a okapané podusíme asi po 20min. Posypeme vše kmínem, solí, pepřem a paprikou podle chuti.

Přidáme pokrájená rajčata a ještě vše podusíme, až rajčata změknou na kaši. Potom přidáme estragon podle chuti a přidáme smetanu. Vše dobře prohřejeme a podáváme s pečivem.

Recept je z kategorií: Houby



Nahlásit recept

  • 18.07.03 vloženo
  • 33039x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400g + václavek (mohou být jenom hlavičky) na malé kousky pokrájené
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • 4 lžíce smetany
  • olej nebo máslo
  • kmín
  • 3 stroužky česneku na jemno posekané (nemusí být)
  • paprika
  • sůla pepř
  • estragon

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš z václavek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
medvi
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Guláš z václavek.

Poslal jsem a na webu nic.

 
medvi
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Guláš z václavek.

Dik za recept. Prave jsem si ho realizoval. Vaclavky pro nekoho mohou byt alergicke. Za syrova se nesmi, stejne jako ciruvky fialove apod. Z toho duvodu se doporucuje je dobre tepelne zpracovat. Nekteri jimi pohrdaji a ukazuji hriby. Ale gulasi z vaclavek se hriby nevyrovnaji. Ostatne vse se najde na internetu. Zdravim te Babi ;)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Milý Ivo...

není důvod proč se omlouvat, omáčky mám moc ráda a zajisté nejsem ta jediná. Už se na Tvůj recept moc těším ;o)

Přeji Ti krásný víkend!

 
Ivo
1042 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi...

…je to na dobré cestě, recept bude, jen se musím poněkud omluvit. Bylo mi řečeno, že jsem to špatně vyhodnotil, prý se spíš jedná o omáčku než o guláš. Takže jsem popleta. Ale to nevadí, i tak to bylo vyníkající.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Milý Ivo...

houby u nás rostou, ale běžně se nesbírají. Záleží také kde v Kanadě žiješ, na př. na ostrově PEI roste množství kuřátek.

Recept mám z dávných časů a přiznám se, že pro jistotu jsem se dnes mrkla na gulášové recepty z václavek na českém webu (zadala jsem si ¨guláš z václavek¨). Musím podotknout, že jenom jeden recept se zmiňuje o spaření hub a doba přípravy je i kratší, než v mém receptě, který se dusí asi po jednu hodinu (než se rozvaří rajčata).

Těším se však na Tvůj recept, čím větší výběr tím lépe!
Ahoj ;o)))

 
Ivo
1042 příspěvků 25.01.09 03:43
Drahá Babi...

…odpusť mi tu neznalost (dost trapné), ale chtěl jsem se zeptat, zda se u Vás tyto houby běžně vyskytují.

Nejsem sice mykolog, ale poměrně výrazně bych s ohledem na naše ekologické poměry a zeměpisnou polohu doporučoval ono spaření václavek, jejich poměrně delší tepelnou úpravu (na rozdíl od jiných hub) a sběr spíše mladších plodnic, než těch větších, přerostlých. Toto nemá být v žádném případě kritika, jen poznámka na téma, že vhodnost některých hub ke konzumaci je různá od teritoria, v které se jednotlivé druhy vyskytují.

Avšak velmi jsi mne inspirovala, já houby zbožňuji na všechny způsoby a nedávno jsem jedl fantastický václavkový guláš. Až ten recept získám, tak se o něj podělím.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Ráčku a iro...

recept jsem trochu doplnila a tak doufám, že vše bude jasnější.

 
ira
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Ja zase

mam nekde v hlave ulozeno, ze se snad napred maji vaclavky „ovarit“ a slit voda, pry maji v sobe cosi, co se nema konzumovat a takto se to odstrani.

 
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Václavkový guláš

Z receptu jsem nevyčetla, jak dlouho se václavky dusí. Prý to má být delší dobu cca 1,5 - 2 hodiny.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist