Recept Guláš z králičího masa

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a osmahneme na ní na menší kousky rozdělené, osolené a opepřené králičí maso. Za mírného podlévání dusíme doměkka.

Rajčata krátce spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Fazolky zbavíme vláken a nakrájíme je na příčně úzké proužky.

Oboje přidáme k masu, podle potřeby přisolíme a jakmile se šťáva z rajčat trochu vysmahne, zahustíme ji kousky másla smíchaného s moukou a povaříme.

Místo rajčátek čerstvých, můžeme použít loupaná pokrájená rajčata v konzervě nebo rajský protlak.

Fazolky můžeme přidat buď zmrazené nebo sterilované. Zmrazené je třeba podusit do měkka. Sterilované necháme okapat, pokrájíme a necháme ve šťáve jen ohřát.

Zdroj: z mých sbírek

Příloha: rýže, ale kdo rád i brambory

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 26.06.06 vloženo
  • 5727x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 zadní díl králíka
  • 1 PL másla
  • 1 velká cibule
  • 500 g rajčat
  • 250 g fazolek - i více
  • sůl
  • pepř
  • 1 KL másla a stejně hladké mouky na zahuštění.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš z králičího masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
TOPlist