Recept Guláš z králičího masa

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a osmahneme na ní na menší kousky rozdělené, osolené a opepřené králičí maso. Za mírného podlévání dusíme doměkka.

Rajčata krátce spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Fazolky zbavíme vláken a nakrájíme je na příčně úzké proužky.

Oboje přidáme k masu, podle potřeby přisolíme a jakmile se šťáva z rajčat trochu vysmahne, zahustíme ji kousky másla smíchaného s moukou a povaříme.

Místo rajčátek čerstvých, můžeme použít loupaná pokrájená rajčata v konzervě nebo rajský protlak.

Fazolky můžeme přidat buď zmrazené nebo sterilované. Zmrazené je třeba podusit do měkka. Sterilované necháme okapat, pokrájíme a necháme ve šťáve jen ohřát.

Zdroj: z mých sbírek

Příloha: rýže, ale kdo rád i brambory

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 26.06.06 vloženo
  • 6000x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 zadní díl králíka
  • 1 PL másla
  • 1 velká cibule
  • 500 g rajčat
  • 250 g fazolek - i více
  • sůl
  • pepř
  • 1 KL másla a stejně hladké mouky na zahuštění.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš z králičího masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Chilli con carne Chilli con carne
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
TOPlist